Pince, pogače, domaći kruh ili nešto treće? I pužići sa sirom uklopit će se u ovu uskrsnu ekipu... Recept donosi Petra Terner, autorica bloga To live a life.
Bliže se blagdani i trebali bi krenuti s planiranjem jelovnika. Za uskršnji doručak ili kao popodnevni snack za cijelu obitelj, možete poslužiti ova jednostavna i efektna peciva punjena svježim sirom. Od vaganja sastojaka do serviranja će proći malo više od sat vremena, ali većinu će posla odraditi pećnica. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 7 g suhog kvasca
- 2 žličice soli
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žumanjka
- 250 g svježeg sira
- Prstohvat kima i sezama
Priprema
- Prosijte brašno u dubokoj zdjeli.
- Dodajte sol, ulje, kvasac i toplo mlijeko te sve zajedno pomiješajte. Po potrebi zamijesite tijesto rukama.
- Razvaljajte tijesto na podlozi posutoj brašnom. Premažite ga svježim sirom i zarolajte u čvrstu roladu.
- Roladu režite na komade debljine tri cm.
- Pužiće slažite jedan do drugog u posudu premazanu biljnim uljem.
- Premažite ih žumanjkom, pospite kimom i sezamom i ostavite da se dižu 20 - 30 minuta.
- Nakon što se pužići dignu, stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pecite ih oko 35 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Dok uživate u pužićima, bacite oko na blog To live a life!