Ako vas ujutro dočekao samo okrajak kruha, a imate malo vremena ili ste na proteinskoj dijeti pripremite ovaj odličan flatbread s puno sira i bademovim brašnom.
Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, ukusna užina, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha. Možete ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli. Poslužit će i kao podloga za lažnu pizzu, ako ga nadjenete mozzarellom, domaćim umakom od rajčice i svježim bosiljkom.
Sastojci:
- 200 g naribane mozzarelle
- 2 žlice krem sira
- 2 jaja
- 50 g bademovog brašna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Dublji lim obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte mozzarellu i krem sir.
- Stavite na laganu vatru, rastopite, a potom pričekajte da se ohladi.
- Umutite jaja, dodajte bademovo brašno, a potom i otopljeni sir.
- Smjesu podijelite u osam kuglica, svaku pritisnite dlanovima i pecite ih 15-17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Začinite sa soli, češnjakom i lukom u prahu, vlasac i bosiljak dodajte po želji.