Hrana Zdravi recepti 22. veljače 2021.

Jedan zeleni smoothie smanjiti će žeđ bolje od tri čaše vode

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svako jutro jedan smoothie, organizmu snagu daje..

Dana Cohen, liječnica za integrativnu medicinu učinke je osjetila iz prve ruke kada su njezini dehidrirani pacijenti bezuspješno pili vodu cijeli dan, a dodavši zeleni smoothie ili dva dnevno sve se promijenilo.

Možda te zanima... Smoothie s bananom i đumbirom, topi masne naslage na trbuhu Hrana

Kako napraviti Cohenin zeleni smoothie

Iako u blender možeš staviti bilo koju hidratantnu hranu koja ti se sviđa, ona ističe nekoliko najboljih sastojaka. Krenut ćemo s najočitim, zelenim lisnatim povrćem. Bez obzira voliš li kelj ili špinat, dodavanje zelenila, osim što piću daje prekrasnu boju, pomaže da smoothie postane dodatno hidratantan. Zeleno lisnato povrće sadržo vlakana, a vlakna su ono što stvarno djeluje kao spužva, dodaje Cohen. Dalje, imamo sjemenke krastavca i chia sjemenke one sadrže "strukturiranu" ili "gel" vodu, kaže Cohen.

"Kad pogledaš sjeme krastavca, doslovno možeš vidjeti vodu", objašnjava ona. Isto vrijedi i za chia sjemenke - imaju gnjecavu, žele strukturu kad ih potopiš u vodu. U oba slučaja molekule H2O tvore supstancu sličnu gelu i nevjerojatno hidratiziraju tijelo. "U tom je obliku koji se nalazi u prirodi, a također je u onom obliku koji se nalazi unutar naših stanica", kaže Cohen. U smjesu baca i sočnu jabuku. Možda jabuke ne smatraš najhidratantnijim voćem (lubenica sigurno zaslužuje glavni naslov, zar ne?), Ali jabuke zapravo sadrže do 86 % vode. Možda zato Cohen kaže: "Jabuka i boca vode hidratantnije su od dvije boce vode."

Za utaživanje žeđi trebat će ti:

  • ½ jabuka
  • ½ krastavca
  • 2 žlice chia sjemenki
  • Sok ½ limuna
  • 1 đumbir
  • 1 šalica zelenog lisnatog povrća po tvom izboru (špinat, kelj itd.)
  • 2 do 3 šalice vode (ovisno o tome koliko voliš razrijediti svoje smoothieje)

Jednostavno stavi sve sastojke u brzi blender i miješaj dok ne postane tekuće. Možda ćeš htjeti ubaciti nekoliko kockica leda ili zamrznuto voće, ako želiš da smoothie bude rashlađen.

Možda te zanima... Meghan Markle otkriva svoj omiljeni doručak i koje vitamine dodatno uzima Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.