Hrana Hrana kao lijek 02. siječnja 2019.

Dr. Oz otkrio kakvim doručkom započinje svaki dan

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. Oz poznat je po svojim zdravstvenim i wellness savjetima koje dijeli svaki dan u emisiji "Dr. Oz". Isto tako, poznati je svjetski kardiolog u New York Presbyterian - Columbia Medical Centru.

Goalcoast ističe da nema sumnje da je on nevjerojatno zauzet liječnik, a za njega to znači rano započinjanje dana i održavanje rutine. 

Mršavi uz 10 Smoothieja dr. Oza

"Doručak je isti svako jutro, tako ne mora otkrivati toplu vodu", rekao je dr. Oz CNBC-u dodajući: "To je jedan od načina na koji se podsjećam da mogu kontrolirati neke dijelove svoga svijeta."

Dok je na rasporedu snimanje njegove TV emisije, dr. Oz započinje svaki dan buđenjem u 6 sati i tada odlazi u svoj studio u New Yorku gdje doručkuje, obično između 7 i 8.30 sati dok se priprema za emisiju. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kako izgleda njegov doručak? 

"Moj doručak je mala šalica grčkog jogurta s nekoliko kupina i to ne mijenjam", rekao je dr. Oz dodajući: "Naša sposobnost donošenja odluka je ograničena, a i naša energija pri donošenju odluka. Nemoj ju trošiti ujutro razmišljajući što ćeš doručkovati."

Nakon doručka i uvježbavanja snimit će emisiju, a poslijepodne može uključivati sastanke i preglede pacijenata. Ali radi se o produktivnom započinjanju dana, a ne gubitku energije. 

"Što god da se događa, bez obzira na događaje u kojima moram biti kreativan, mogu izdržati do kraja dana jer nisam potrošio svu energiju ujutro", rekao je dr. Oz.

Održavanje energije je za njega je vrlo važno tako da uvijek ima grickalice. "Za svaki slučaj, uvijek imam orašaste plodove u svojim džepovima", rekao je dr. Oz dodajući: "Volim bademe, indijske oraščiće, lješnjake i orahe...oni daju tvome tijelu hranjive tvari tako da zapravo možeš uzeti tu energiju s drveća i staviti ju u svoje tijelo, a to je ono što ti je potrebno da bi donijela mudre odluke."

15 savjeta dr. Oza za mršavljenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.