Hrana 12. svibnja 2016.

5 namirnica za veći unos vitamina D

Mliječni_Proizvodi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vitamin je neophodan za zdravlje kostiju, ali i jak imunitet. Često se zaboravlja da vitamin D ima daleko najveću paletu djelovanja u organizmu, a zanimljivo je i da najviše bolesnih stanja nastaje upravo zbog njegova deficita. Ako ne provodiš dovoljno vremena na suncu, ili ako tvoje tijelo ne upija efikasno vitamin D, postoji mogućnost kako će se i kod tebe javiti nedostatak tog vitamina

Manjak vitamina D utječe na depresivna stanja

Dobra vijest je kako osim sunca, postoje i drugi prirodni izvori D vitamina; mlijeko i mliječni proizvodi, jaja, riba, odnosno riblje ulje, posebno ono iz jetre bakalara. Neka istraživanja pokazuju kako manjak vitamina D ujedno može utjecati na češća depresivna stanja. Naime, rezultati istraživanja predstavljeni na 4. godišnjem susretu Endokrinološkog društva u Houstonu pokazuju kako je odgovarajući dnevni unos vitamina D važan za dobro raspoloženje. Žene koje su sudjelovale u istraživanju nisu uvodile terapiju antidepresiva niti mijenjale druge faktore u okruženju. Povećale su unos vitamina D te su nakon testiranja navele kako osjećaju značajno poboljšanje stanja, ranije klasificiranog kao klinička depresija.

Osiguraj svome organizmu odgovarajući unos vitamina D te u videu pogledaj koje namirnice ti mogu pomoći u tom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.