Hrana Zdravi recepti 01. veljače 2018.

8 visokoproteinskih doručaka samo za tebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li hranjiv doručak pun proteina, ovo su recepti za tebe. Navali na sve sastojke bez imalo grižnje savjesti. Doručak je najbitniji obrok dana pa ga zato napravi maksimlano slasnim.

Šalica jogurta sa zobenim pahuljicama

Uzmi grčki jogurt i začini ga cimetom. Možeš ga i ponijeti na posao, sa sigurnošću da ćeš unijeti dovoljno proteina i probiotika u organizam.

Pržena jaja na turski način

Isprži luk, špinat, čili papričice na malo maslinova ulja. Dodaj malo svježeg sira, graha, svježih rajčica, paprike i začina i to je to.

Kaša s maslacem od kikirikija

Skuhaj zobenu kašu i dodaj malo maslaca od kikirikija. Pomiješaj s kakaom ili zrelom bananom te dodaj neko mlijeko, bilo kravlje ili neko biljno.

Hrskava kajgana

Svoju uobičajenu kajganu nadjeni cherry rajčicama, sjemenkama lana ili suncokreta pa dodaj neka vlakna, ili začine.

Veganski proteinski muffini

Bezglutenskom brašnu dodaj malo biljnog mlijeka, kokosovog ulja, maslaca od badema, promiješaj i peci na visokoj temperaturi.

Smoothie

Pomiješaj neko biljno mlijeko, sjemenke poput lanenih, kokosovo ulje, steviju i cimet, špinat i neko bobičasto voće po izboru. To će ti dati dovoljan unos vitamina, vlakana i zasićenih masti za izdržati dan.

Možda te zanima... 5 brzih, jednostavnih i moćnih doručaka za bicikliste rekreativce Hrana Možda te zanima... Zašto bi trebala jesti banane za doručak, ručak i večeru? Hrana

Shake s kolagenom

Već smo pričali o dobrobitima kolagena što možeš pročitati ovdje

Kolagen je pun proteina i jeftin je, nema ni okusa pa ga možeš dodati u shake ili kašu, a najbolje ga je kombinirati s maslacem od kikirikija, sjemenkama, bobičastim voćem i, naravno, biljnim mlijekom. 

Pomoći će ti kod tena, noktiju i probave.

Tost s avokadom

Izmrvi avokado pa ga premaži kašom i nadjeni jajem ili nekim oblikom proteina. Nije loše dodati vitamin B u kombinaciju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.