Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Znam dosta probioticima, a najvažnije što sam naučila jest da nisu sve bakterije štetne, naprotiv, postoje korisne bakterije ili probiotici koji u našem probavnom sistemu djeluju blagotvorno i tako jačaju cijeli organizam! Oduvijek mi je imunitet bio slab, ali otkad
…prikaži još! sam otkrila probiotike mogu reći da ne obolijevam tako često, razne infekcije koje sam prije imala su u potpunosti nestale!
Uskoro će se navršiti dvije godine od kad sam završila u bolnici zbog jakih bolova u području želuca. Dijagnosticiran mi je gastritis i rečeno mi je da pripazim sa hranom. Jedna madicinska sestra savjetovala mi je da prestanem piti kravlje
…prikaži još! mlijeko i da pokušam nekoliko tjedana konzumirati probiotik. Do onda nisam previše pažnje posvećivala probioticima, ali bolovi su bili tako strašni da sam stvarno, naravno, uz ostalu terapiju, počela svakodnevno konzumirati probiotik. Lijekove sam prestala uzimati, ali još uvijek svakodnevno popijem jedan probiotički jogurt i od tada nisam imala nikakve napadaje ni bolove. Ja vjerujem da je to od probiotika i stvarno sam jako zahvala med. sestri koja mi je to preporučila uzimati.
Obično mi roditelji poučavamo djecu što je zdravo, ali u slučaju probiotika ja sam naučila od svoje curice. Dok je bila jako mala imala je problema s probavom i svašta smo isprobali kako bismo joj pomogli, no sve je davalo
…prikaži još! slabe ili nikakve rezultate. Proučavajući problematiku pročitala sam o probiotskom jogurtu kako je lako probavljiv, dobar izvor kalcija i bjelancevina te bogat mineralima važnim za zdravlje. Povela sam svoju curicu u trgovinu i izabrali smo pakiranje u plastičnoj flašici koje se njoj na prvi pogled svidjelo. Čim ga je probala oduševila se okusom i "brkovima" koje joj je on pravio dok ga je pila. Gledajući kako ga ona pije i uživa u njemu, odlučila sam i ja probati i zaista se iznenadila odličnim okusom i njegovom blagošću na moj želudac i osjećaj u stomaku uopće.
Tako sam se uz svoju curicu naučila zdravije hraniti i probiotici su postali neizostavni "stanovnici" našeg hladnjaka.
Moja crijeva spavaju,
glavobolju mi zadvaju,
Zbog ubrzanog životnog ritma
prehrana nam postaje manje bitna.
Ja uvijek negdje žurim,
za novcima jurim.
Moja crijeva spavaju
glavobolju mi zadvaju!
Zato su probiotici prava stvar
i ja jako želim ovaj dar
imala sam probleme sa želucem, osjećala sam jaku bol, i osjecala nadutost, tada se ustanovilo da imam gastritis, a nakon gastroskopije i bakteriju Helicobacter; nakon cega sam morala popiti jednu veliku dozu antibiotika. Doktor mi je preporucio da svako jutro
…prikaži još!o doruckujem te redovito pijem probiotik, kojeg sad obozavam. :)
Probiotik što nam Vindija donosi volimo svi,maleni i veliki. Zato ga uvijek u hladnjaku ima meni i obitelji uvijek dobro prija. Jako mi paše taj fini napitak, ukusan obrok pravi je zgoditak. Svaki dan Vindija osmijeh vraća mi na lice
…prikaži još!mi na lice
dok papam njihove proizvode.
Probava koja mi nekoć, stvarala je muke,
sad cvijeta od sreće uz probiotik jogurtiće
Kad bi me pitali koju želju želim
reka bih nešto od Vindije da me razveseli.
Obični ili voćni zbilja važno nije,
svi su jako fini što je najbitnije!
Pijenje probiotika je postala moja dnevna rutina. U tih par minuta što ga popijem barem sam sigurna da sam nešto kvalitetno učinila za svoje tijelo, pogotovo u ovom užurbanom svijetu i stresu. Probiotik je moj čuvar i nakon što ga
…prikaži još! popijem odmah vidim rezultate- instantno se osjećam bolje i laganije. Mislim da bi probiotik trebao biti dio svačijeg svakodnevnog menija.
Pripadam u puniju umirovljeničku mladež,kad popijem probiotik izmami mi osmijeh na licu i dan mi započne lijepo,jer se osječam lagano i fit ,sa saznanjem da sam učinila za sebe nešto korisno,za svoj imunitet ,zdravlje i kilažu.Srdačan pozdrav od Linda10. Pečen
…prikaži još!Pečen praščić,
oštar nožić,
sretan Božić.
probiotik pijemo svaki dan da nam dan prođe lijepo kao san.evo i danas smo popile svoju dozu,probava nam radi ko podmazana,a zločeste bakterije nek nas zaobiđu.Mi smo inače veliki obožavatelji Vindijinih proizvoda,a posebno njihovih probiotika i drugih mliječnih proizvoda koji
…prikaži još! su stvarno ne zamjenjvi.
pozdrav od vaših zdravih kravica;:Ida i Vanessa.
Što je probiotik? To je prirodni antibiotik. Bifidobakterium i LGG-e Candidi albicans,Salmonelli i Escherichii coli kažu NE NE NE. Oni su mikroorganizmi koji u nama žive ...I ubijaju bakterije krive. Ta bakterijska kultura Za patogene bakterije u debelom crijevu je
…prikaži još!jevu je prava tortura.
I zato piti ću probiotik
I da popravim štetu koju nanese pravi antibiotik.
A ako vas baš zanima čemu probiotici služe
Reći ću vam samo da se oni trude da se korisne i patogene bakterije što manje druže.
Probiotik jogurt pijem zato jer često koristim kortikosteroide i ostale teške lijekove.Dan mi započne uz omiljeni L Casei jagoda,grožđe,crni ribizl.Taj mi je nekako najdraži i uvijek ga mora biti u frižideru.Lijepo je biti ovisan o tako finim i zdravim stvarima
…prikaži još! koje nam pomažu u borbi protiv zločestih napasti.
Mislim da današnji probiotici imaju utjecaja na naš probavni sustav,ali da baš u tolikoj mjeri uspije popraviti sve ono što mi brzom hranom, (da ne spominjem količinu hrane/smeća) unesemo i probamo provariti, ne vjerujem!! Jer poanta je u tome da
…prikaži još!da jedemo pomalo i zdravo, pa ćemo s probioticima i održati neko zdravlje i imunitet!
ja sam ko cura pila kefir(sami smo doma radili, svaki dan neke gljivice pretakali u novu čašu, uzgajali ih) i acidofil, mislim koliko sam ja shvatila sve su to probiotici, ali se onda i drugačije jelo, ne u smislu baš zdravo (svinjska mast na kruhu, jaja, više se jela svinjetina, a danas je fora piletina/puretina). Bitno je to da onda nitko od nas nije imao nikakvu alergiju na pelud, na prašinu u kući itd, osjetljivost na neku vrstu hrane i slične kombinacije, neg smo jeli samo domaće(neki bi rekli sirotinjske) bedastoće (koje mi fale!).
Preporučila bih da je potrebno konzumirati ajmo reći probiotike, ali isto tako svatko treba znati da ne unese kilu ćevapa, pa hamburgera, a onda kao popit neki probiotik i reći : "eto sad sam zaštićen od boleštine"!
ja sam pristalica da se vratimo na "staru hranu," ionak je pola ljudi na burzi, pa nema se kaj doma previše jesti, pa treba iskombinirati ono kaj se ima (grah, mahune, kuhano voće kao desert, a ne sladolede, čokoladu (koju ja osobno obožavam!!)
Ovo bi kao trebao biti komentar da bi možda pohvalila Vindijin proizvod, pa eto dobijem paket, ali mislim da je bitnije kupiti si sam nešto za zdravlje nego čekati da mi netko pokloni!
pozdrav svima!
Moj sin je u petoj godini života imao velikih problema sa zdravljem, ustanovljeno je da se radi o alergiji na konzervanse te mu se ista manifestirala na crijevima, odnosno imao je jake bolove u trbuhu, mršavio je i nije mogao
…prikaži još!o ništa jesti. Kada smo ustanovili dijagnozu tada smo i promjenili prehranu našeg sina ali i cijele obitelji. Jedan od proizvoda koji smo počeli upotrebljavati svakodnevo, a to je bilo prije 11 godina, pa sve do danas koristimo svaki dan PROBIOTIK. Zaista je taj divan proizvod spasio našeg sina, često kada bi pojeo nešto što mu nije odgovaralo popio je PROBIOTIK i zaista je kroz neko vrijeme osjetio olakšanje. U tih 11 godina desilo se da smo bili razdvojeni da je bio na nekom izletu sa klubom ili školom i da nije pio PROBIOTIK i odmah bi osjetio probleme vezane za trbuh. Čim se vartio kući počeo bi opet konzumirati PROBIOTIK i kroz par dana stanje je postalo normalno. On je stvarno čudotvoran za naša crijeva i toplo ga preporučam svakome ko imalo drži do svoga zdavlja.
Pozdrav svima
Godinama sam imala problem sa "liijenim crijevima". Debljala sam se i osjećala se napuhnuto. Prije mjesec dana počela sam redovoto uzimati probiotik. Ponekad ga čak umiješam u posni sir ili dodajem drugim jelima. Oduševljena sam, jer mi se stolica jako
…prikaži još!ko popravila, osjećam se puno lakše i imam 2 kile manje. Probiotik mi je postao svakodnevnica i preporučila bi ga svima koji imaju probleme kao što sam ih ja imala.
Jogurti s probioticima dio su moje svakodnevne rutine već godinama, tako da i ne znam kakvo bi mi zdravlje bilo bez njih. Ako moram piti antibiotik, onda još dodatno pijem probiotik u kapsulama ili vrećicama. U trudnoći sam morala primiti
…prikaži još! puno antibiotika i da nisam pila probiotik tjednima nakon toga, ne znam kako bih se ikada oporavila. Imam 15-mjesečnu djevojčicu koja jako voli jogurt, a s obzirom na to da boluje od atopijskog dermatitisa, po preporuci liječnika dajem joj probiotik iz vrećice svaki dan. Umiješam ga u razne kašice, jogurte i sl.
Zdrave tajne probiotika
Komentari 89
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.