Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ne znam više kako da se riješim te napasti zvane alergija i ne znam je li gore kćerki ili meni. Nikakvi lijekovi ne pomažu i dosta mi je trovanja želuca lijekovima. Postala sam skeptična i ne znam mogu li ovi
…prikaži još! paketići bar ublažiti alergijske probleme. Ma ja ću se već nekako nositi s tim, iako više nema godišnjeg doba u kojemu se alergija bar ublaži, ali kćerka je mlada i to više nije samo smetnja, to je već užasna smetnja. Želim osvojiti njoj ovaj paket pa da isproba i ako joj išta pomogne, mislim da ću učinkovitost, ako je bude, proširiti u sve dostupne medije i postati zajedno s njom hodajuća reklama jer ovo je više neizdrživo i svake godine sve gore i gore.
Alergije su velik problem i u mom domu. Tata je na sve živo alergičan, počevši od ambrozije koja ga ne pušta do daleko u kasnu jesen, a onda i na prašinu, razne detergente i kojekakve oštre ili opore mirise. Tako
…prikaži još! da nikad ne znamo kad će početi kihati, suziti mu oči ili ne daj Bože gušiti se. Naravno da ne moram spominjati da toi psihički utječe na njega, a pomalo i na nas jer kad recimo ambrozija počne cvasti onda ponekad ne može ni van izaći, i mučimo se s otvaranjem prozora. Tako da se svake godine naoružavamo s različitim preparatima, od onih koje prepisuju liječnici kao što su razne tablete, kapi i inhalatori pa do prirodnih lijekova i alternativnih preparata za koje nam prijatelji kažu da su njima odgovarali. Nešto od toga upali, nešto ne i to kako koje godine. Koristimo povremeno eterična ulja lavande, bora i mente jer tata kaže da mu od toga bude lakše. I naravno i dalje borimo.
na svu sreću, aromaterapiju otkrila sam prije par godina. Često koristim eterična ulja lavande i čajevca. Polako uvodim i lavandu u kupanje svog djeteta. Naša kuća svaki dan miriši :) Svima toplo preporučam.
U obitelji imamo nekoliko alergija, dok su mi djeca bila manja s tim sam se borila "domaćim" lijekovima, no lijepo bi bilo imati ovaj mirisni paket da nam olakša situaciju!
Moja 10-godišnja kći je alergična na grinje i prašinu, pa bi mi dobro došla ovakva aromaterapija. Svi mi volimo ugodne mirise, pomažu nam da se dobro osjećamo u svojoj koži. Inače svi u mojoj obitelji obožavamo prirodu, volimo prirodne stvari,
…prikaži još! biljke i čvrsto vjerujem da svaka biljka liječi određene tegobe i bolesti, samo treba otkriti. Mislim da nismo sve otkrili i da treba puno toga istražiti i isprobati, a primjećujem da se sve više ljudi i okreću prema prirodi i njezinim ljekovitim svojstvima....
Hej Zdrava Krava :) Znate li onu staru mozak liječi sve ali zaista ne vjerujem u priče te. Lavanda mi je u ormaru policama i pored mene i pristupačne je cijene: Limun cijedim i ocjiedim sve mislite dali je kraj
…prikaži još!e kraj priče te?
Nije ne , menta mi je kao majka
poželjela bi je kćer svaka
Sve prirodno želim
I svemu tome ja se veselim :)
Zdrava ja djeca još više
neču vam dosađivati jer upravo mi se kiše :)
Pokušavam prirodnim načinima suzbiti i ublažiti tegobe koje mi zadaju pojačane količine peludi zu zraku. Ne koristim ništa od lijekova da ne dođe u mlijeko i ne naškodi bebi. Protiv alergije na pelud koristim se trikovima, ali svejedno simptomi ostaju.
…prikaži još! Inhaliram čajevima (menta, kamilica), uzimam više vitamina, meda, pravilnije se hranim, koristim melem u enormnim količinama (za lice i područje nosnica), kad dođem iz šetnje sa sinčićem presvučem se, iščešljam kosu ako ima vremena za to ili odem pod tuš... kroz noć koristim mucoplant mast za lakše disanje, dižem se često u noći pa zakuhavam svježi čaj, kad pogledam što sve radim kako bi ublažila simptome alergije, vidim da trošim više od pola vremena budnosti na to. Čitam u knjigama i na portalima što i kako raditi da se ublaže te tegobe, ali ponekad se čini da baš ništa ne djeluje. Za mene je alergija poput gripe bez temperature. Nimalo zabavno.
Mama i sestra imaju strašnih problema s alergijama. Postoji nekoliko stranica a4 formata na što su alergične. Najviše im smeta ambrozija, cvjetanje, prašina i životinjska dlaka. One kišu, oči im suze. Otprilike svaka kihne 50 - 100 puta. U početku
…prikaži još! bude i zanimljivo, možete igrati igru kada zaželite želju, a one kihnu pa kažem istina, ali ubrzo dosadi. ;) U to vrijeme izbjegavaju nepotrebne odlaske u prirodu, rublje se ne suši vani, uzimaju neki sprej za nos, Tafen mislim, inhalator...Iako uz sve to, jedini spas je more, bar tako sestra kaže. Budući da radi sezonu, svako ljeto, dio proljeća i jeseni ona uživa. Normalno diše, punim plućima, ne kiše i nema skoro nikakvih problema. Možda uzme inhalator 1 u nekoliko mjeseci. Znači živjeti na moru bi bio spas, ali to je nemoguće pa se nadam da će probati ovaj mirisni paket protiv alergija. :)
Već godinama vodim bitku sa alergijom, a uz to su povezane i češće upale sinusa. Prije dvije godine sam otišla na testiranje i doznala da sam alergična na vlakna prirodnog podrijekla (inhalacijski alergen) znači... pamuk itd...u krevetu... pozdrav! Međutim, nisam
…prikaži još! se odrekla prirodnih tkanina u krevetu, kupujem saten... dr mi je rekla da je puno manje alergen od ostalih tkanina, obilato ispirem nos (ali stvarno obilno) kupim si štrcaljku Nisite ili nečeg slično i onda si je punim običnom fiziološkom i koristim više puta na dan pogotovo kad osjećam da bi se nešto moglo dogoditi... otkad sam uvela tu praksu, ja više nemam niti jednu upalu sinusa koja se nadovezala na alergiju. Eterična ulja nisam do sada isprobavala jer nisam bila sigurna što od toga mi odgovara... ovo bi bilo odlično!
Sa alergijom je teško boriti se,i ne zna nitko, tko nije probao kako je to. Sve je više ljudi koji pate od raznoraznih alergija, a i nije čudo, sve je oko nas je više i više zagađeno. Dokaz je tomu
…prikaži još! tomu što su ljudi nekada ambroziju stavljali u vazu sa cvijećem a mi danas muku mučimo i odstranjujemo ju gdje možemo.
Lijepi pozdravi
Uvijek kažem da je majka priroda lijek za sve....Pa tako i za borbu sa alergijom....Dva mjeseca prije nego će alergija početi pijem svaki dan po 1,5 l čaja od koprive. U jutarnju i večernju šalicu čaja stavim po 1 žlicu
…prikaži još!u švedske grenčice i popijem.
Prije izlaska iz kuće nosnice namažem uljem gospine trave ( kantarionovo ulje ) koje osim što liječi nadraženi nos stvara film u nosu koji mehanički smanjuje absorpciju alergena...
Dva mjeseca prije početka alergije i za njenog trajanja uzimam svaki dan po 1000-2000mg vitamina C
Pri povratku kući obavezno se istuširam i dobro isperem kosu jer se nevjerojatno puno peludi donese doma....Svaki dan popijem uz to i češanj češnjaka sa vodom.....I pojedem žlicicu meda....Zatvorim sve prozore doma rano ujutro i navečer....Sigurna sam da eterična ulja mogu ublažiti ili ukloniti simptome,pa bih bila sretna da dobijem ovaj poklon :)
Sa sezonskim alergijama borim se na razne načine. Svako proljeće i jesen javi se crvenilo u nosu, kihanje, kašljanje i curenje nosa... Već sam pila različite tablete i koristila razne inhalatore. Odlučila sam se za alternativnu medicinu, a trenutno prakticiram "nosni bide" :)
Lavanda i limun pomažu kod alergija
Komentari 117
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.