Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Kod kuće pazim da kuću otvaram samo rano ujutro i kasno uvečer.Muž mora okučnicu i okolni dio održavati i sve što mi smeta ukloniti.Koristim jasučiće za oči koji mi pomažu kod suzenja i crvenila,kosu perem svaki puta nakon povratka iz
…prikaži još! vana ,iisto tako odjeću ostavljam na balkonu da čestice alergije što manje dođu u dodir samnom.Aromatična ulja uvijek koristim ali ne samo protiv alergije nego radi smirenosti koje daje ugodan ambijent i mirisa koju zaokupi svaku poru moga tijela.Lijekove koristim samo u proljeće kada mi je najgore a u jesen malim trikovima. Bit će bolje ,svake godine izume nešto novo i bolje ,a mi pokušavamo iz godine u godinu lakše podnesti život sa alergijama.
Ja se već desetak godina mučim s alergijom na ambroziju i svake godine ovo jesensko razdoblje sve teže podnosim. Unazad nekoliko godina počela sam uz antihistaminike uzimat i neke dodatke za jačanje imuniteta mjesec-dva prije sezone cvjetanja ambrozije. Počela sam
…prikaži još!m s kalcijem i vitaminom c, no kako nije bilo nekoh većih rezultata sljedeće godine sam dodala ulje crnog kima i propolis. U međuvremenu mi se pojavila i alergijska astma. Ove godine pijem čajeve i to kombinaciju sljeza, koprive i zelenog čaja. Ujutro si naprevim oko 1,5 čaja i do podne popijem. I počela sam mazati područje oko nosnica uljem od gospine trave. Ne mogu reći da mi je puno pomoglo jer čim legnem svira mi u plućima dok izdišem, ali mi još uvijek nije loše kako mi je bilo prošle godine. Tako da vjerujem da mi je barem malo uspijelo olakšati tegobe. Ulje čajevca i lavande nisam probala, mada miris lavande volim u šamponima i detergentima, ali volim poslušati svaki savjet i preporuku koji bi mi mogli pomoći tako da ću ih sigurno isprobati. Nadam se da će pomoći!
Ajme,kada se samo sjetim ovog proljeća,a i prelaska na ljeto, hvata me panika,puna dva mjeseca nisam stala šmrcati i kihati.Vjerujte mi od jutr,kada bih ustala pa do podne ne bih stala,i tako svako jutro,a što je najgore nisam koristila nikakve
…prikaži još!e ljekove niti išla k lječniku jer nastojim sve riješiti prirodnim putem.Aova ulje što poklanjate su vjerujem itekako djelotvorna,čula za njih jesam ali ih nisam imala priliku isprobati jer nisu niti tako jeftina.Nadam se da cete mi omogučiti da ih isprobam i napokon riješim svoje probleme sa alergijama.
Alergijsku astmu sam dobila ulaskom u pubertet. Za one koji nisu upoznati sa ovim oblikom, ukratko ću pojasniti. Alergije nam mogu uzrokovati jak kašalj, razne osipe, plikove i prištiće, suzne oči i još puno toga. Moja alergija se očitovala u
…prikaži još! jakim napadima astme, tako da sam puno puta završila u bolnici ili u hitnoj… Svaki novi udisaj zraka za mene je predstavljao izazov i borbu… bilo je strašno…
Kada mi je napokon dijagnosticirana bolest, započela sam sa liječenjem. Sada nakon desetak godina sve je uredu. Još uvijek imam istu dijagnozu, ali sada znam što smijem, a što ne. Izbjegavam svaki susret sa mačkama i psima. Ne pada mi na pamet prolaziti pokraj rascvjetanog bilja niti korova. Također moram izbjegavati sve perje i sijeno. I tako iz godine u godinu… ali kada se jednom naučimo živjeti sa time, ne predstavlja nam nikakav problem!
Pozdrav, jako bi bila sretna kad bi dobila ovaj poklon jer spadam menu one ljude koji se cijeli zivot bore sa alergijama. Cijelo dijetinjstvo sam imala te smetnje, a eterična ulja mi pomažu, međutim su i skupa a ja sad
…prikaži još! trenutno nemam tu mogućnost da si priuštim kupovanje eteričnih ulja koja su mi potrebna. Ako ja ne dobijem nadam se da ovaj paket bude pomogao osobi koja ih dobije. Sretno svima <3
ja obožavam lavandu.. na krevetu imam jastučić punjen lavandom koji mi pomogne kod nesanice ili glavobolje... što se tiče alergija, za otečene i suzne oči koje uz to i jako svrbe zbog peludne alergije obično koristim hidrolat kamilice kojom natopim
…prikaži još! blaznice i zatim ih stavim na zatvorene oči i pustim ih tako 10ak min. to ponavljam ujutro i navečer kroz nekoliko dana.. isto radim i kad su mi oči "umorne" zbog gledanja u monitor ili tv. kako sam i alergična na kućnu prašinu i grinje obavezno kod usisavanja stana koristim eterično ulje od lavande koje kapam u usisavač na vodu. redovito u dnevnom boravku palim i lučice koje poprskam eteričnim uljem lavande čije se kapljice onda šire po stanu. za jačanje imuniteta koristim čaj lavande. za inhalaciju također koristim lavandu...
Mislila sam komentirati,ali ne bi bilo fer.Sva sreća nemam problema s alergijom i neka paket osvoji netko tko ga doista i treba!Puno zdravlja svima!Pozdrav!
Zdrava Kravo! Počela sam spavati s glavom preko ruba kreveta, navukla sam se na operil i nazal, inhaliranje kamilicom ne pomaže baš, a više čak ni tablete.. diplomski rad užasno pati zbog moje alergije!! Draga Zdrava Kravo, pomozi da diplomiram!
…prikaži još! Zdrava Kravo, učini i mene zdravom!
Bok Zdrava krava! Nadam se da nisam zakasnila..ZDRAVA KRAVA OD ALERGIJE SPAŠAVA!!..Moj sin se bori s alergijama skoro od malena :(..nadam se... ako dobim naravno da će mu ti mirisi bar malo pomoči u borbi s tim..pozdrav
Prošle godine sam se nažalost upoznala s problemima proljetnih alergija! Eto u 35-oj godini mjesec I pol dana sam plakala kihala I češala se. Svakako ću ove godine na vrijeme uzeti nešto od eterčnih ulja I biljnih pripravaka jer ne
…prikaži još! želim još jednu reprizu prošlog proljeća…
Gotovo punih pet godina borim se sa alergijskim rinitisom,koji mi stvara zaista neugodne probleme od nekontroliranog kašlja,kihanja,pa do suznih i natečenih očiju.Dodatan problem je to što se na poslu teško koncentriram na rad,ali i izgledam prehlađeno i loše.Jednako tako vrlo
…prikaži još! mi teško pada to što u prirodi gotovo i ne boravim,a tako jako volim travnjake,šume,zelenilo.Obzirom da mi je dijagnosticirana alergija na pelud,savjetovano mi je da napravim i spirometriju,jer postoji povećani rizik za razvoj astme.Isprobala sam razne probiotike,te crni kim kako bi ublažila tegobe,no učinak nije bio zadovoljavajuć.Zaista bi željela pokušati primjenom eteričnih ulja bar ublažiti tegobe koje me muće, jer često puta nije lako nositi se sa svim tim neugodnim osjećajima koje mi stavraju alergije,posebice ujutro i noću.
Odlična nagrada i odličan paket, nemam alergije, ali koristim aromaterapijska ulja za praktički sve, kod glavobolje, za osvježenje, za raspoloženje. Eterična ulja su pravi dar prirode. Onaj tko osvoji ovaj paket pravi je sretnik.
Pozz,s alergijama se borim već 8 godina i neznam više kako da to ublažim ,prije sam imala samo po ljeti alergiju ,a sad i zimi ,a tablete mi ne djeluju kao nekad .A sad za eterična ulja nisam pokušala .Mislim
…prikaži još! da sve što je priroda dala da bi svakome pomoglo pa i ova eterična ulja na prirodnoj bazi.MIRISNA ETERIČNA ULJ SVAKOM ZDRAVLJU UGODNO PRIJA.Sretno svima pa ko god da osvoji ovo božanski dar prirodan i zdrav.SRITNO SVIMA ,PA I MENI !!!
Protiv alegija se borim jedinim načinom koji zbilja pali: izbjegavam alergen! Srećom pa nisam alergična na ambroziju, jer zbilja ne znam kako bih se borila protiv nje, ali protiv prašine i perja sam se uspjela izboriti na način da mi
…prikaži još! je kuća uvijek uredna i nemam kućnih niti domaćih životinja :)
Ovaj paket bi bio idealan dar svakome. Bio alergičan ili ne,vrhunska stvar koju treba svaki dom. Pravilnom primjenom eterična ulja imaju višestruku primjenu. Kao fizioterapeut koristim razna ulja ili za samu masažu ili kao mirisni dodatak kojim se postiže relaksacija
…prikaži još! i osjećaj ugode. Muž ima problema sa alergijama koje uspješno izbjegava uporabom raznih ulja. Priroda nam nudi sve što nam treba, samo je treba znati iskoristiti.
Kako se borim s alegrijama? Bolje pitanje je kako se alergije bore sa mnom??? Kad si smućkam jedan eliksir protiv alergija od krila jednog šišmiša, 3 kapi krvi dinosaura, mrvicu dlake jednoroga, jednom suzom dobre vile i 3 listića baobaba
…prikaži još! koji se umute čarobnom zečjom šapom, nema da mi išta prismrdi na kilometar :P
Zašto baš ja? Zato što sam studentica koja je po zimi uspjela uredno izvršiti svoje studentske obaveze, ali onda je stiglo ljeto.. S ljetom problemi sa sinusima, kihanjem, kašljanjem i ostalom ekipom. Kako radim u ugostiteljstvu već 6 sezona, a
…prikaži još! tablete izbjegavam ako je ikako moguće, dogodi se da usred primanja narudžbe moram otrčati u skladište kako bih u miru mogla otkihati svoje i vratiti se natrag (u suprotnom bi gost vjerojatno dobio kavu s "tajnim sastojkom" :D). Zato bih bila zahvalna na ovom poklonu koji bi mi omogućio normalno podnošenje radnog vremena do kraja sezone, a onda i nakon nje :)
(P.S. Obavijestite me ako netko od vas slučajno dođe u Zračnu Luku Pula na kavu, da se unaprijed pripremim ;))
Borim se biljnim preparatima i naravno nekim eteričnim uljima koji mi bitno ublaže simptome. Pijem čaj lista crnog ribiza i rimskom kamilicom se inhaliram.
Lavanda i limun pomažu kod alergija
Komentari 117
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.