Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moja najzdravija navika je ispijanje vode s limunom i đumbirom svakodnevno bar 1-2 litre, kao i svakodnevno večernje trčanje bar pola sata. Zaista pomaže da se bolje, kako fizički, tako i što je još bitnije psihički :-) .
Tako malo je potrebno da se riješite gotovo svih zdravstvenih problema,dovoljno je svako jutro na tašte rastopiti čajnu žličicu meda u velikoj žlici jabučnog octa(poželjno je domaće),nadoliti dec hladne vode i popiti!Tu prehrambenu naviku sam usvojila zadnja 2 mj.i mogu
…prikaži još! vam iz prve ruke potvrditi da djeluje čudotvorno na cijeli organizam.Provjerite na netu med i jabučni ocat i otkrijte da je prava zdrava navika za početak svakog dana!
Iz ljubavi prema životinjama priča je krenula i ja sam se za zdravlje pokrenula.Prvo sam vegetarijanka postala pa i bez loših navika ostala.Dvije godine već je prošlo od tada,zdravlje je u mom životu bitan čimbenik sada.Masne čevape i pommes frites
…prikaži još! svakoga dana, zamjenilo je povrće bez ikakvog plana.Rajčica,tikvica, mrkva, brokula,banana,jabuka ili možda kivi?...upiši u google što god ti na pamet padne i ima da ti pamet stane , koliko svaka takva namirnica vitamina ima –dovoljno da ti cijeli život zdravlje štima! redovito ih samo treba jesti i doktora nikad nebi trbali sresti. Istražujući hranu i njezine blagodati koja bi ubiti trebala biti naš jedini, najbolji i naravno prirodni lijek ,upoznala sam svog novog najboljeg prijatelja- ulje konoplje. Želučane tegobe koje sam imala tada,konpolja je izlječila kao ni jedan lijek do sada. Od tada ju konuzumiram svakoga dana po jednu žličicu radi prevencije i osječam se odlično. A sada cu vam reći još jednu svoju zdravu naviku.Radi se o našoj prijateljici, našoj kraljici , našem izvoru života-vodi. Svakoga ju dana pijem ujutro natašte po 0,5l.Pije se sa čajem topla ili ljeti hladana radi čišćenja organizma od prethodnog dana. Smatram da je čiščenje organizma važno jer se nakon toga cijeli organizam osjeća jako snažno. Zato mislim da je uvođenje posta barem jedan dan u mjesecu stvarno dobra stvar. Iako još nisam počela postiti planiram uskoro početi.
Za kraj bih još napisala jedan jako dobar i poučan citat od Moliera kojeg bi se svi trebali pridržavati pa čak i ako se najzdravije hranimo,jer u svemu pa tako i u jelu treba biti umjeren:''Čovjek bi trebao jesti da živi, a ne živjeti da jede''
Moja najzdravija prehrambena navika je čaša iscijeđenog crvenog grejpa odmah nakon što iskočim iz kreveta. Zatim slijede cjelovite žitarice s mlijekom ili jogurtom, uz dodatak lanenih sjemenki, crnog sezama i oraha. Trudim se piti puno vode, tokom dana konzumirati voće
…prikaži još! i povrće, ne posezati previše za slatkim i ne večerati kasno, a ako već moram, onda je to obično voće...trenutno marelice, nektarine i lubenica. A često i mrkva :)
Moja najzdravija prehrambena navika bila bi obavezan doručak koji dosta ljudi ne uzima ili pojedu nešto "nabrzaka" a najedu se kasno poslijepodne ili sto je najgore navečer....Obično doručak počinjem voćem i nastavljam sa žitaricama u koje ubacim nešto mliječno poput
…prikaži još! jogurta, mlijeka od žitarica ili mladog kravljeg sira sa žličicom ulja recimo lanenog itd.uz dodatak sjemenki poput sezama.cimeta i kakaoa a ako mi se to ne jede svakako uzmem neki proteinski shake i to bude moj "nabrzaka"jutarnji obrok a tokom dana što bude a uglavnom nešto bude "žlicom"i povrća obavezno ako ne za ručak onda za večeru koja nikad ne bi smjela biti kasno..mogla bih dodati i medjuobroke ali možda bi izgledalo previše zdravo a ne želim stvoriti takav utisak,jer mi se čini da bi najzdravija prehrambena navika bila jesti u miru i sa sviješću....lp
Na početku svega moram reći-MAMA HVALA TI! Prije tri godine proživljavali smo najgore noćne more. Mama je oboljela od karcinoma dojke, ja završila na operaciji...cijeli svijet nam se u nekoliko dana srušio!Slijedili su dani oporavka, mamine kemoterapije, zračenja...To je bilo
…prikaži još! nešto što nam je promijenilo život iz temelja, ali i u pozitivnom smislu. Mama je prešla na totalno drugačiju ishranu, koja se sastojala i još uvijek se sastoji od povrća, voća, sjemenki, lanenog ulja...Svakim danom joj je bilo sve bolje i nakon nekog vremena i ja sam krenula njenim stopama. Izbacila sam sve bijelo iz prehrane-bijelo brašno, šećer, rižu i ubacila integralne namirnice. Na minimum smanjila unos slatkiša, počela koristiti bučino, laneno i maslinovo ulje...Moja najbolja prehrambena navika je sada doručak!On mora biti bez obzira na sve i to linomel. Znači, sjemenke mljevenog lana pomješane s medom, na to staviti svježe voće i na voće svježi posni sir pomješan s žličicom lanenog ulja. Tako zdravo, hranjivo i jako zasitno!Probajte, jer dan počinje zdravim doručkom, a zdrave navike ostaju za cijeli život!
Meni su uvijek govorili prije za grickalice, prženo i puste gazirane sokove (od osnovne do srednje škole). Pa sad pred maturu napokon shvatio, napokon sam sebi rekao da je "DOSTA!" i krenuo s novim, zdravijim prehrambenim navikama. Kupio lijepo sobnu
…prikaži još! biciklu i par spravica za vježbanje i neću reći da je odmah mi bilo lako. Nije...prvi tjedan, pa drugi i onda vozi na bicikli do 50 minuti dnevno pa povećao po dva puta dnevno (2x dnevno 45-60min) plus brzo šetanje u kombinaciji s trčanjem. Doručak mi je uvijek bio najvažniji. Mala zdjelica zobenih s komadićima svježe jabuke prelivene mlijekom 0,5mm ili pak nešto slično tome (Meki regulator probave. Također volim neko suho voće poput suhih šljiva, datulja, ananas kockica i manga. Povrće i voće jednostavno je epitom vođenja zdravog života i očuvanja zdravlja. Na jelovniku mi je svaki dan kao i smeđa riža i druga hrana prepuna vlakana. Da skratim ^^ Glavno je izabrati prave, svježe i domaće namirnice. Možemo svi jedan tjedan pokoji keks (intergralni ako već) i najbitnija je tjelovježba u svemu tome. Eto ljudi...znam da je ovo bilo dugo za čitati..ahah ^^
Moja najzdravija navika je pijenje jako puno vode :) Mislim da je to jako bitno za zdravlje i trudim se piti što više vode i što manje sokova, pogotovo onih umjetnih...
Imam dosta prehrambenih navika koje su zdrave, pa neke od njih ću i navesti. Ujutro čim se probudim popijem natašte čašu mlake vode s pola ocijeđenog limuna (na taj način je lužnat ph tijela, a kada je tijelo lužnato, ne
…prikaži još! postoji mogućnost za oboljevanjem. Kada je tijelo kiselo, nastaje karcinom.) Nakon čaše vode s limunom slijedi čaša domaćeg kefira kojega sama pravim od tibetanskih gljivica i u taj kefir smiješam žličicu sjemenki lana kako bi provela detoksikaciju organizma. Zatim pojedem neko voće i kasnije pijuckam čaj koji si radim (u zadnje vrijeme pravim biljnu mješavinu od preslice, lavande, koprive i pirike) kako bi očistila bubrege. Tokom cijelog dana nastojim pojesti dosta voća i povrća. Ljeto je idealno jer ima lubenice, tikvica i rajčice pa na taj način postoje i lagane ljetne salate. Za ručak znam napraviti rižoto od smeđe riže s gljivama...U svakom slučaju nije mi dosadno jer mi je na kraju dana tijelo uistinu jako zahvalno. :)
Doručak je najvažniji obrok u danu i trudim se da bude i zdrav. Moj ritual je slijedeći: natašte pola limuna u 2,5 dl tople vode, nakon toga ide čaj od koprive.. ovisi o danu i raspoloženju uglavnom se doručak sastoji
…prikaži još! od svježe cijeđenog soka od voća ili povrća (najčešće zelenog), ili je smoothie (voće/povrće, chia sjemenke, lan...)chia sjemenke obožavam, osim što me hidratiziraju iz nutra, drže me jako dugo sitom...ostatak dana nastojim da obroci budu balansirani.
Prije nekoliko godina počela sam sa prehranom "u zoni". Iako se više striktno ne držim takvog načina prehrane, ono što mi je ostalo i što i daje prakticiram, a i za što mislim da je moja najzdravija navika je izbjegavanje
…prikaži još! nepovoljnih ugljikohidrata. Šećer sam totalno izbacila iz prehrane, tako da jedem(pijem) ili nezaslađeno ili pak zaslađeno steviom.
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.