Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje prehrambene navike bazirane su na 5 obroka dnevno.Jedem puno povrća, voća i ribe. Osim dobrih navika važno je i porijeklo namirnica, a ja uzgajam povrće u svom malom ali plodnom vrtu u plodnoj Gackoj dolini. Važno je pravilno se
…prikaži još! hraniti, ali znati i što jedeš.
Smatram da je moja najzdravija prehrambena navika natašte čaša tople vode sa svježim limunovim sokom, i zatim zobene pahuljice za dorucak,i naravno neizostavni zeleni čaj!
ja sam tek donedavno počela sa zdravom prehranom jer sam uvidjela koliko se bolje osjećam kada pazim što jedem i kako jedem..znači ujutro za doručak obavezno kriška kruha sa nekim sirnim namazom ili žitarice i kava bez šećera jer nem
…prikaži još!m mogu bez kave,zatim jedna jabukka,ručak obično sada kada ima dosta povrća u vrtu baziram se na tome iako se nekad nađe i komad mesa al uvijek ga speremam bez puno masti i ulja,za popodne opet ide neko voće,a za večeru neka lagana salata,dosta pijem čajeva da mi očiste organizam...u mojoj prehrani se nađe i ribe i mesa posebno mi je draga ova vaša smeđa riža,odlično mi odgovara za rad crijeva i probavu.uz pomoć ove prehrane i težina mi dolazi na normalu jer se skupilo dosta kilograma tijekom dvije trudnoće..:-?
moja najzdravija navika je ta što nikada ne preskačem doručak, pijem preko 2 litre vode dnevno, te se brinem da mi velike količine voća i povrća čine sastavni dio prehrane. puno ribe iz našeg mora i mediteranska prehrana su ključ
…prikaži još! zdravlja kojeg se pridržavam već godinama, zajedno s cijelom obitelji. :)
Odnedavno sam počela praviti sok od naranče i limuna te svaki dan popit po jednu čašu. Uz to koristim i Beta glukan tablete za podizanje imuniteta i osjećam se bolje otkad unosim više vitamina u sebe. Nastojim slatko zamjeniti voćem i povrćem.
Moram priznati da nisam bas zivio neki zdrav zivot,ali od kada sam se ozenio supruga me dovela u red.. prvailo broj jedan je da nema preskakanja dorucka i zaista nema mi nista draze od zajednickog jutarnjeg drueznja uz svjeze cijedjeni
…prikaži još! sok od narance ili limunadu,jogurt ili musli u zadnje vrijeme i smooothie i nas dan zapocne zdravo..trudimo se takodjer da vise koristimo bicikle i da cim vise secemo i krecemo se.. naravno naucila me i ono pravilo o osma casa vode i sad ga svaki dan provodim u djelo.. takodjer se trudimo da svaki dan knzumiramo voce i da svaki rucak u sebi sadrzi neko povrce.. za jacanje imuniteta radimo nesto kako sirup na bazi cesnjaka i limuna i sve bolestine i viroze bjeze od nas.. evo to su moje navike i navike moje zene i otad mi je zivot puno bolji i ovo preporucam svakome
Moja najzdravija prehrambena navika je čaša iscijeđenog crvenog grejpa odmah nakon što iskočim iz kreveta. Zatim slijede cjelovite žitarice s mlijekom ili jogurtom, uz dodatak lanenih sjemenki, crnog sezama i oraha. Trudim se piti puno vode, tokom dana konzumirati voće
…prikaži još! i povrće, ne posezati previše za slatkim i ne večerati kasno, a ako već moram, onda je to obično voće...trenutno marelice, nektarine i lubenica. A često i mrkva :)
Kao studentici, iznimno mi je bitno započeti dan sa zdravim i izvrsnim doručkom, koji će me ne samo razbuditi, nego mi dati energiju za učenje. Stoga dan mi počinje sa jogurtom i izvrsnim Viola muslijem, meni najdraži musli koji je
…prikaži još! odlična hrana za mozak, jer me drži zasitnim iduća 4 sata, a što je najbitnije, zbog toga sam jako koncentrirana :)
Svakog jutra kad se probudim popijem čašu vode sa pola limuna.Tako potičem probavu i čistim se od otrovnih tvari.Obavezno doručkujem npr kašu od zobenih pahuljica.Trudim se jesti češće a manje porcije.Ne pržim ništa na tavi nego pečem u pećnici.Sama uzgajam
…prikaži još! voće i povrće pa stalno pravim svježe salate.Ne pijem sokove nego običnu vodu.Također izbjegavam šećer.
Hranim se zdravije unatrag godinu dana, mislim da mi je najzdravija prehrambena navika to što jedem sve ali umjereno, ujutro obavezno zobene pahuljice ili integralni kruh s nemasnom purećom šunkom, međuobroci voće a za večeru se trudim jesti isključivo proteine
…prikaži još! i povrće. Imam 5 obroka na dan, trudim se da su mi u prehrani sve namirnice zastupljene-smršavila sam 15 kila a da ne govorim koliko se super osjećam kada jedem manje obroke više puta dnevno. Za piće mi je voda najbolji prijatelj!! A otkada mi je i tjelovježba postala svakodnevna aktivnost mogu reći da imam više energije nego prije i osjećam se bolje u svom tijelu.
svako jutro doručkujem, raznovrtan obrok, sa proteinima, ugljikohidratima pa čak i sa malo masti i šečera. To me drži onda sitim kroz cijelo jutro pa sve do ručka. Nikad ne preskačem doručak i držim da je to najzdravija stvar u mojem životu.
Tekućina. Pijem običnu vodu, izbjegavam vodu s okusima, voćne sokove (osim svježe istisnutog voća) i gazirana pića. Zaslađena su, ne želim se navikavate na slatko, debljaju, ne zdrava su! Dnevno popijem do 2-3 litre vode.Dan započinjem sa čašom mlake vode
…prikaži još!de i par kapi limuna- dobro je za probavu. Vodu pijem u toku cijelog dana samo ne dok jedem za vrijeme obroka, kako ne bi došlo do razrjeđivanja sokova za razgradnju hrane.Voda je naš pokretač- naše zdravlje!
Pokušavam iz temelja promijeniti prehranu i nezdravo hranjenje, za doručak jedem pšenične mekinje, zobene mekinje i mljevene lanene sjemenke s jogurtom, umjesto prve jutarnje kave popijem čaj od đumbira, a kava dolazi kasnije :) Pijem puno vode i jedem voće
…prikaži još! za međuobroke i otkad ovako doručkujem osjećam se puunoo bolje :)
Do prije godinu dana nisam ni razmišljala o zdravoj prehrani, jer sam jednostavno uživala u hrani a s time i dobrano natukla kile. Klik se u mojoj glavi dogodio kad se jedno jutro više nisam mogla sagnuti i obuti cipele
…prikaži još!e i mislila sam, pa zar to meni sa 30 i neku godinu stvarno treba. Evo prošlo je godinu dana, rezultat 25 kg manje, ima tu još posla, ali polako. Dan počinjem sa vodom i zelenim čajem, zatim zobene pahuljice namočene u vodi uz dodatak nekog voća ili domaćeg pekmeza, ili pšenične mekinje, zatim za međuobroke neko voće, a za ručak umjesto bijele biram smeđu rižu, umjesto običog tijesta integralno, pijem jedino i isljučivo vodu koji put uz dodatak limuna, i zeleni čaj. Osim što sam izgubila kile, moram priznati da se osjećam puno bolje. Probava mi se izregulirala (a imala sam kroničan zatvor) imam više snage i energije. Samo mi je žao što mi je trebalo tako dugo da shvatim što je dobro za mene i moje zdravlje ;)
Moja najzdravija navika je to što već par godina za doručak jedem ili zobene pahuljice ili neku vrstu muslija i obavezno jednu jabuku,krušku,bananu ili neko drugo voće. Prije sam jela šta mi je palo pod ruku, u glavnom bi to
…prikaži još! bio neki sendvič,pecivo ili bilo što povezano s kruhom. Mogu reći da sam izgubila koji kilogram od tada, a osjećam se zadovoljnije. Kruh jedem rijetko, tek toliko da ga ne izbacim iz prehrane. :)
Moja najzdravija navika je uvođenje doručka i redovitog kretanja! Dugo sam tražila što mi najviše odgovara za doručak i otkrila da se najbolje osjećam ako najprije pojedem voće (ili još bolje - napravim smoothie), a potom, nakon sat-dva, zobene pahuljice
…prikaži još! s mlijekom i sirovim kakaom ili zobene mekinje s jogurtom i suhim brusnicama. Preporodila sam se otkad voće jedem prije obroka, a ne nakon, i otkad dan započinjem namirnicama bogatim vlaknima jer tada cijeli organizam bolje funkcionira. U kombinaciji s hodanjem, 3-4 puta tjedno po 5-8 km, osjećam da sam puna energije.
Ništa bez doručka! Nekad bile zobene, ali ipak me duže drži sitom nešto bjelančevinasto pa su to najčešće jaja i banana, npr. Ručak neko meso i punoooooo povrća(puno vlakana), a kao međuoobrok ili kad mi treba nešto slatko, savršeno dođu
…prikaži još! mekinje pomiješane sa kokos brašnom, sirovim kakaaom, cejlonskim cimetom, malo orašastih plodova i 1-2 datulje izblendane te od tog pravim kuglice za "krizu" i djeluje ;)
Teško je reći koja mi je prehrambena navika najzdravija, jer ih imam dosta, zato ću navesti neke od njih. Ujutro obavezno doručkujem, jer je doručak pokretač metabolizma. Uglavno jedem zobene pahuljice s nasjeckanim voćem ili fritatu s povrćem. Uz ručak
…prikaži još! prakticiram sirovo povrće, a nakon ručka voće. Kao međuobrok ubacim lješnjake, bademe, orase i sušene brusnice. Uz večeru jedem bijeli luk koji snažno jača imunitet i ubija bakterije. Uz pravilnu prehranu pokušavam što više hodati, jer me to opušta :)
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.