Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Mislim da je moja najzdravija navika pijenje mlake vode sa limunom ujutro. To sam usvojila dok sam pila željezo, i nakon toga sam nastavila jer me u trenutku razbudi i blagotvorno djeluje na moju probavu.
moja najzdravija prehrambena navika jest, da uvijek, ali apsolutno uvijek doručkujem. To mi je najvažniji obrok u danu i uvijek uključuje neku vočku. Nekad je lakši doručak pa su samo pahuljice i banana, a nekad je i malo jači pa
…prikaži još! je neko jaje i sendivić od heljde te neka jabuka. Kad se ujutro dobro najedem imam snage za cijeli dan i lakše mi je obaviti sve obaveze koji taj dan donese sa sobom.
zdrava navika, hm....što sam prije 18 godina postala pesco vegetarijanka, ali to i nije nešto novo....to što šetam svaki dan minimalno 6 km...ali ni to nije novo...to što svako jutro popijem prvo čašu mlake vode sa limunom za čišćenje organizma
…prikaži još! i uvijek prije jela čaša vode i prije sna :D eto to je djelić mojih zdravih odluka ;)
moja najzdravija prehrambena navika: doručak:kefir,sa voćem,žitaricama i afa algama.sirutka,pa trening.za ručak-krem juha od vlastitog povrća,riba i salata.večera-kokice bez ulja i soli.. I jakoo puno sunca.. :)da ne nabrajam vlastitu prirodnu kozumetiku koju pravim,čisti zrak na kojem živim..i eto,formula za sreću :)
Moje najzdravije prehrambene navike su: u jutro na prazan zeludac prvo pijem caj od neema i jos 2 puta u toku dana, također pijem puno vode i jedem puno povrća i voća, domaće uzgojenog iz mamine bašće. :)
Pošto sam trudnica po treći put i stvarno imam dobar apetit (malo i preveliki :) ) moja najzdravija navika je to što jedem puno povrća odnosno salata uz svaki obrok.Domaći krastavci ,pamidori.matovilac,riga...sve u svemu slata uz svaki obrok pomaže mi
…prikaži još! da ostanem fit.... donekle pošto sam već dobila oko 20 tak kila :)
Moja prehrambena navika je da uvijek doručkujem dva integralna topla sendviča s obiljem sezonskog povrća koje ubacim u nemasni sir i pureću šunku i hrskavo zapećem. (trebaju mi dva topla jer sam velika!)
Imam nekoliko pravila kojih se svakodnevno držim i to mi jako pomaže. Svako jutro popijem čašu mlake vode sa svježim sokom jednog limuna. Nakon toga slijedi doručak, uglavnom musli ili sirni namaz na kruhu. Kroz dan puno voća, a za
…prikaži još! glavne obroke preferiram jela od povrća uz malo bijelog mesa. Navečer je obvezana šalica zelenog čaja.
Ljeto je vrijeme kada su naše tržnice prepune različitog voća. Dok sam na godišnjem odmoru, svako jutro sebi za doručak pripremam neki voćni smoothie. Ubacim u blender nekoliko različitih vrsta voća i kad se sve izmiksa, dodam nešto od tzv.
…prikaži još! "super hrane", macu, maqui, camu camu ili sirovi kakao prah. Ponekad dodam i chia sjemenke ili bademe, lješnjake, orahe. Ovakav doručak me razbudi i daje mi dovoljno energije do ručka
Kod mene je podosta zdravih prehrambenih navika, ali ipak bih istaknula one koje smatram naj naj važnijima: ne preskačem doručak, ručam umjereno, a za večeru pojedem samo voće, salatu ili jogurt. Ne solim jako hranu već okus pojačavam začinima. Pijem
…prikaži još! puno tekućine koja nije sokić i sl. nego obična najobičnija voda ili ponekad čaj. Uglavnom ne konzumiram šećer. I trudim se ugrabiti sve domaće - voće, povrće, svježi sir, mlijeko, mast i ostalo - samo da je domaće i neiskvareno stotinama dodataka, E- ovih i onih, konzervansa i sličnih otrova! :)
Nemam ih baš mnogo, ali s obzirom da patim od zatvora redovito koristim mekinje, što je odlično za moje zdravlje i na taj način održavam normalnu probavu. Znate kad sam počela koristiti mekinje kao dodatak prehrani, a to je bilo
…prikaži još! prije nekih dvadesetak godina, moj brat je pitao mamu: "Pa dobro gdje ona jede mekinje u svinjcu ili za stolom". Eto po nečem pamtim kad sam ih počela koristiti jer tada nisu bile tako raširene za upotrebu kao danas. Odlične su probajte ih sat vremena prije ručka sa jogurtom. Ne samo da je čuvar Vašeg zdravlja nego Vas održava i vitkim!!!!!!!!!!!!!
Moja najzdravija navika je to što već par godina za doručak jedem ili zobene pahuljice ili neku vrstu muslija i obavezno jednu jabuku,krušku,bananu ili neko drugo voće. Prije sam jela šta mi je palo pod ruku, u glavnom bi to
…prikaži još! bio neki sendvič,pecivo ili bilo što povezano s kruhom. Mogu reći da sam izgubila koji kilogram od tada, a osjećam se zadovoljnije. Kruh jedem rijetko, tek toliko da ga ne izbacim iz prehrane. :)
Pošto sam operirala crijeva dosta moram da pazim na ishranu. Jedem više puta na dan, manje obroke, dosta voća i povrća jer s njim unosim najviše vitamina i minerala, dosta riže jer obnavlja sluz na crijevima. Jedem dosta ribe na
…prikaži još! razne načine i koristim maslinovo ulje. Pravim razne domaće sokove od voća i povrća. Encian paket bi mi super došao, jer ima super stvari, ugledala sam smeđu rižu.
Moja najzdravija navika svakako je doručak koji nikada ne preskačem. Ujutro ću ustati čak i sat vremena ranije ako je potrebno kako bih pripremila zdrav obrok koji će mi dati energiju za ostatak dana. Uz svakodnevni doručak među najzdravije navike
…prikaži još! moram uključiti i to da od tekućine pijem isključivo vodu i zeleni čaj. Gazirano piće nisam probala već godinama, a i voće sokove također rijetko pijem.
Svako jutro,umjesto kave,čaj i to iz vlastitog uzgoja i obavezno doručak,poput mliječnih proizvoda,zobenih i ostalih pahuljica,voče,povrče...uglavnom bez mesa jer meso ne jedem.
obavezno doručak i to žitarice - raznolike ovisi kako koji dan. pogotovo sad kad sam trudna puno toga sam izbacila iz prehrane a neke stvari uvela. obavezno svaki dan voće i povrće , nešto od toga je iz mog vrta
…prikaži još!a (voćnjaka)i naravno kuhana jela a brzu prehranu sam izbacila koliko god sam mogla.
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.