Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pečemo vlastiti kruh. Ponekad je to kukuruzni sa sjemenkama lana i suncokreta, ponekad raženi, ponekad polubijeli... Mogućnosti je bezbroj a zadovoljstvo veliko. Uz to znamo da u njemu nema aditiva, boja ili previše šećera i soli. To je naša zdrava navika.
Pošto sam trudnica po treći put i stvarno imam dobar apetit (malo i preveliki :) ) moja najzdravija navika je to što jedem puno povrća odnosno salata uz svaki obrok.Domaći krastavci ,pamidori.matovilac,riga...sve u svemu slata uz svaki obrok pomaže mi
…prikaži još! da ostanem fit.... donekle pošto sam već dobila oko 20 tak kila :)
Moja najzdravija prehrambena navika pogotovo preko ljeta je jesti što više voća i povrća i hrane koja sadrži puno vode. Pošto se za doručak uvijek govori da je najvažniji obrok u danu pobrinem se da bude što zdraviji ali i
…prikaži još! da ne bude jednoličan. Tako imam više vrsta doručka od kojih najmanje 2 sadrže chia sjemenke i to su vrste koje se uvijek zadržavaju na mom doručak jelovniku bez obzira na to koliko vrsta još dodam ili promijenim. Jedan doručak je raženi tost (Mestemacher) koji jedem uz jedno kuhano jaje i ako imam avokado onda uzmem polovicu avokada i premažem ga po tostu. Druge dvije verzije uključuju chia sjemenke i jedna verzija od njih su zobene pahuljice sa chia sjemenkama, cimetom i sezonskim voćem, a druga vrsta je grčki jogurt sa sezonskim voćem i naravno opet chia sjemenke i cimet. :) Ali čim se ustanem prvo popijem čašu vode jer mislim da me to najbolje razbudi, a svaka od mojih verzija doručka me dosta dugo drži sitom uz malo kalorija, što nam je svima važno pogotovo preko ljeta :)
Meni je super svaku večer popiti čašu toplog mlijeka s kurkumom. U jutarnju kavu dodajem malo cimeta. A gotovo u svaku jelo ruzmarin, origano ili neki od zacina. Zacini su zakon!
Moja najzdravija navika je pijenje jako puno vode :) Mislim da je to jako bitno za zdravlje i trudim se piti što više vode i što manje sokova, pogotovo onih umjetnih...
Lijep pozdrav!
Najzdravija prehrambena navika jeste zdrav doručak bogat prehrambenim vlaknima koji će dati dovoljno energije za zdrav i aktivan početak dana te tako spriječiti prejedanje i posezanje za brzim i nezdravim izvorima energije.
Moja najzdravija prehrambena navika nije samo jedna, ima ih više, u njih spadaju puno tekućine, ispijanje čajeva od trava koje rastu u prirodi kao što je kopriva, stolisnik, kamilica, nije mi teško sve to pribaviti jer znam da je sve
…prikaži još! zdravo. Povrće iz vlastitog uzgoja kao i voće iz voćnjaka koje mogu ubrati kad me uhvati želja.
Lijepi pozdrav, Nastojim svakodnevno razmišljati o tome što i kako unosim u organizam, preferirajući na obavezonom doručkum bez obzira na vrijeme ustajanja, slijedi dosta sezonskog povrća, mediteranski pripremljena hrana sa puno ribe i povrća "na lešo", a u popodnevnim satima
…prikaži još!ima počastim sebe sa čokoladom ili nekim domaćim desertom, dok za većeru preferiram jogurt ili neki drugi mliječni proizvod sa palentom i uz sve to pijem isključivo vodu i uz sve to obavezno vježbanje pilatesa u kombinaciji sa jogom. I ja sretna žena :-)
Tako malo je potrebno da se riješite gotovo svih zdravstvenih problema,dovoljno je svako jutro na tašte rastopiti čajnu žličicu meda u velikoj žlici jabučnog octa(poželjno je domaće),nadoliti dec hladne vode i popiti!Tu prehrambenu naviku sam usvojila zadnja 2 mj.i mogu
…prikaži još! vam iz prve ruke potvrditi da djeluje čudotvorno na cijeli organizam.Provjerite na netu med i jabučni ocat i otkrijte da je prava zdrava navika za početak svakog dana!
Uz redoviti doručak,pijenjem isključivo vode,konzumiranjem puno svježih namirnica,ribe bar jednom tjedno možda najzdravija navika koja je unijela veliku promjenu u moj život i moje zdravlje je ta da svako jutro popijem malu šalicu magnezijevog klorida koji je pravi melem za svačije zdravlje.
Moram priznati da obožavam ljeto, najviše se veselim kupinama i malinama! Svatko jutro napravim si zdravi smoothie u koji uz voce i povrce dodam i Fiber Up mekinje koje su izvrsne! Voljela bih probati ulje noćurka zbog problema s kožom!
…prikaži još! Vaš dar bi me jako razveselio!
Ljuta papričica čisti fenomenalno organizam, pogotovo ubačena u neki goveđi stock i sve puno korijandera, mente i mesa na sitno u trakicama, pa limete (to je azijska varijanta). Ubije viruse Jednom mjesečno detoks od samog voća, ali to treba izdržat!
…prikaži još!at!
Piće- samo voda i čajevi
Šećer što manje, kolače samo u gostima ili kad netko dođe :))
Moja najzdravija prehrambena navika je započeti dan sa zdravim doručkom, svakih par sati nastojati napraviti pauzu i pojesti voće ili jogurt, piti barem 10 čaša vode dnevno i nastojati ne kasno jesti. Eto ga. ;)
Imam nekoliko pravila kojih se svakodnevno držim i to mi jako pomaže. Svako jutro popijem čašu mlake vode sa svježim sokom jednog limuna. Nakon toga slijedi doručak, uglavnom musli ili sirni namaz na kruhu. Kroz dan puno voća, a za
…prikaži još! glavne obroke preferiram jela od povrća uz malo bijelog mesa. Navečer je obvezana šalica zelenog čaja.
Najzdravija, a definitivno za mene i najpametnija odluka je bila kada sam počela unositi više tekućine u svoj organizam. Nisam vjerovala da voda čini čuda,ali je zaista tako-moja koža više nije dehidrirana, nemam više glavobolje, metabolizam mi se ubrzao...Ne mora
…prikaži još! to isključivo biti voda,juhe,čajevi,prirodni sokovi..puno toga dolazi u obzir. Započeti jutro sa čašom mlake vode u koju je iscijeđen limun,definitivno pokreće dan:)
Moja najzdravija navika je čaša tople vode sa žličicom jabuččnog octa ujutro na tašte i uvečer prije spavanja . Čisti organizam od toksina , a pritom mi pomaže i pri mršavljenju :)
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.