Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
moja najzdravija prehrambena navika je što obavezno pijem vou uz svaki obrok. mislim da je voda jako bitna, em što je zdrava em što stvara osjećaj sitosti pa jedem manje. kad je moguće, pijem i jogurt uz obroke jer osvježava,
…prikaži još! hrani i pojačava imunitet.
Nisam znala odnosno vjerovala koliko je zdrava prehrana važna za naše zdravlje i naravno,kao prava žena i majka koja nije vodila računa o sebi preskakala sam doručak pripremajući djecu za školu,trčala na posao pa sa posla,posvećivala se maksimalno obitelji i
…prikaži još! mislila da mogu sve,a onda je moje tijelo otkazalo.Svakodnevni bolovi u cijelom tijelu,kroničan osjećaj umora i iznemoglosti,ponestajanje snage ....i da ne nabrajam i nakon godina uzaludnih obilazaka liječnika konačno dijagnoza - autoimuna bolest!!!Tielo otkazalo poslušnost i natjeralo me da stanem i da nešto mijenjam.Teški lijekovi i terapije nisu pomogli.Pomogla mi je zdrava prehrana puna vlakana koja mi je izregulirala probavu,povratila snagu i umanjila bolove.Moj obavezan doručak sastoji se od svježeg kravljeg sira sa lanenim uljem i pšeničnih mekinja uz dodatak svježe iscjeđenog soka od limuna.
Želim ovim komentarom upozoriti sve da ne čine moje grešku već da nikad,ali nikad ne preskaču doručak,da se posvete svom zdravlju pa samim time više budu od koristi svojoj obitelji i ono najvažnije - da slušaju svoje tijelo jer svaka bol je upozorenje da smo zanemarili tijelo i da nešto moramo mijenjati.Naše tijelo najbolje zna,a na nama je da se ponašamo odgovorno i time postajemo primjer i svojoj djeci.Svako dobro vam želim !
Svaki dan doručkujem zobene pahuljice ,nekad slatke nekad slane u različitim kombinacijama sa lanenim sjemenkama ,sezamom,brusnicama cimetom ,kurkumom i ne pijem sokove nego samo vodu.
Najzdravija prehrambena navika je obavezan doručak kao prvi obrok da se pokrene metabolizam,zatim užina, ručak, užina i obavezan obrok večera. Obroci bazirni na voću i povrću, mesu i 2-3 puta tjedno riba. Uz prehramben navike važna je i tjelesna aktivnost
…prikaži još! kao životna dobra navika. Znači u zdravom tijelu zdrav duh. I naravno puno smijeha i dobrih ljudi.
Moje najzdravije prehrambene navike su heljdina kaša za doručak, riba i salata za ručak a voće za večeru. Uz sve to još puuuno smijeha i ljubavi za sve oko sebe.
Smatram da nema puno filozofije oko toga kako usvojiti zdrave prehrambene navike. Treba prvenstveno nauciti osluskivati potrebe svog tijela (kruljenje zeluca kad je prazan :). Na jelovnik ubacim sto vise zelenoga, svjeze voce i povrce, laganu raznovrsnu hranu. Ostajem vjerna
…prikaži još! maminoj i bakinoj kuhanoj papici (ipak svi znamo da ima nesto posebno u takvoj klopi kad uz vegetu one umijesaju i zlicu ljubavi). I na kraju, umjerenost i uzivanje u svoj toj hrani je najbitnije.
ja sam tek donedavno počela sa zdravom prehranom jer sam uvidjela koliko se bolje osjećam kada pazim što jedem i kako jedem..znači ujutro za doručak obavezno kriška kruha sa nekim sirnim namazom ili žitarice i kava bez šećera jer nem
…prikaži još!m mogu bez kave,zatim jedna jabukka,ručak obično sada kada ima dosta povrća u vrtu baziram se na tome iako se nekad nađe i komad mesa al uvijek ga speremam bez puno masti i ulja,za popodne opet ide neko voće,a za večeru neka lagana salata,dosta pijem čajeva da mi očiste organizam...u mojoj prehrani se nađe i ribe i mesa posebno mi je draga ova vaša smeđa riža,odlično mi odgovara za rad crijeva i probavu.uz pomoć ove prehrane i težina mi dolazi na normalu jer se skupilo dosta kilograma tijekom dvije trudnoće..:-?
Moram priznati da obožavam ljeto, najviše se veselim kupinama i malinama! Svatko jutro napravim si zdravi smoothie u koji uz voce i povrce dodam i Fiber Up mekinje koje su izvrsne! Voljela bih probati ulje noćurka zbog problema s kožom!
…prikaži još! Vaš dar bi me jako razveselio!
Kao studentici, iznimno mi je bitno započeti dan sa zdravim i izvrsnim doručkom, koji će me ne samo razbuditi, nego mi dati energiju za učenje. Stoga dan mi počinje sa jogurtom i izvrsnim Viola muslijem, meni najdraži musli koji je
…prikaži još! odlična hrana za mozak, jer me drži zasitnim iduća 4 sata, a što je najbitnije, zbog toga sam jako koncentrirana :)
Mislim da mi je jedna od zdravijih prehrambenih navika što svako jutro natašte popijem čašu vodu. Također volim doručkovati jogurt s pšeničnim mekinjama, te ne večeram iza 19h navečer eventualno ako budem gladna pojedem voćku ili jogurt....
Između obroka pojedem voće ili čak povrće, a ljeti kao međuobrok volim lubenicu, dinju ili same rajčice. A jednom mjesečno znam i napraviti detoks organizma tako što pijem smoothieje koje spravljam od puno povrća i voća, lanenih sjemenki i pijem puno vode.
Najzdravija prehrambena navika mi je što sam ovisna o voću. Živim od njega i jedem ga svakodnevno. Kada sam na nekom putovanju i ako nema voća, imunitet mi automatski slabi jer sam toliko naviknuta na njega. Osim toga, mogu reći
…prikaži još!ći da je i doručak moja zdrava prehrambena navika jer dosta mojih prijatelja i poznanika uopće ne doručkuje, dok je meni doručak uobičajeni dio rituala i najbolji početak dana.
Svakog jutra kad se probudim popijem čašu vode sa pola limuna.Tako potičem probavu i čistim se od otrovnih tvari.Obavezno doručkujem npr kašu od zobenih pahuljica.Trudim se jesti češće a manje porcije.Ne pržim ništa na tavi nego pečem u pećnici.Sama uzgajam
…prikaži još! voće i povrće pa stalno pravim svježe salate.Ne pijem sokove nego običnu vodu.Također izbjegavam šećer.
Trenutno moja najzdravija navika je svakodnevno doručkovanje i to mješavinu zobenih i raženih pahuljica i lanenih sjemenki s običnim jogurtom. Primjetno mi je koža u boljem stanju, imam bolju probavu, a i općenito psihofizičko stanje mi je bolje :-D
Moja najzdravija prehrambena navika je redovito doručkovanje,a od kad redovito konzumiraju kvalitetan jutarnji obrok mnogo sam aktivnija i produktivnija, kako mentalno tako i tjelesno.Prije nekoliko godina otkrila sam zobenu kašu i od tada je ona za mene postala ultimativni doručak.
…prikaži još! Jeftin, brz, topao, hranjiv i što je vrlo važno nevjerojatno ukusan.
Dobar Vam dan. Zbog osjetljivog organizma unatrag puno godina razmišljam o vrsti i kvaliteti namirnica koje unosim u svoj organizam, te mogu reći da imam više zdravih navika. Ujutro, odmah nakon buđenja popijem veliku čašu mlake vode (da pokrenem crijeva),
…prikaži još!, a potom i iscijedim limun u jš jednu čašu mlake vode, kojoj nedavno odlučih dodati i žličicu domaćeg meda. Tad slijedi doručak- meni najdraži se sastoji od zobenih pahuljica kojima dodam neke orašaste plodove (orah, badem ili lješnjak) ili suncokretove sjemenke,sezamove sjemenke, te sušene brusnice ili grožđice. Kad sam imala problem zatvora, dodala sam i suhe šljive i mljevene sjemenke lanena. Sve zalijem čašom jogurta. Nekad zobene pahuljice zamijenim integralnim ili običnim pšeničnima, a nekad (da razbijem monotoniju)integralnim, raženim ili crnim kruhom sa sjemenkama koji premažem sirnim namazom i čašom jogurta.
Kroz dan se trudim unijeti dosta voća (što meni nije nikakav problem) i povrća, uz to nešto složenih ugljikohidrata i bjelančevina, da sitost potraje što dulje, a pijem i puno vode te ponekad čaja.
Uz to svako jutro prakticiram vježebe "Pet Tibetanaca" te se nastojim što više kretati.
To je to.
Svima želim da vam na prvom mjestu životne liste prioriteta bude vlastito zdravlje, da ostanete zdravi, produktivni i sretni.
Lp :)
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.