Osvoji vrijedne poklon pakete!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    majamajchy
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Moja najzdravija navika je pijenje jako puno vode :) Mislim da je to jako bitno za zdravlje i trudim se piti što više vode i što manje sokova, pogotovo onih umjetnih...

• Default avatar -
    Ina005

Moje najzdravije prehrambene navike čine:puno vode,sezonskog voća i povrća,i život u skladu s prirodom i osluškivanju potreba tijela.

YellenaBM

Lijep pozdrav!
    Najzdravija prehrambena navika jeste zdrav doručak bogat prehrambenim vlaknima koji će dati dovoljno energije za zdrav i aktivan početak dana te tako spriječiti prejedanje i posezanje za brzim i nezdravim izvorima energije.

• Default avatar -
    commet

Moje zdrave prehrambene navike ovise o godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Zimi svakodnevno jedem voće iz svog voćnjaka koje je spremljeno u podrumu i pazim da ne konzumiram previše tešku hranu. Proljeće kreće sa detoksikacijom pa rado pijem vodu obogaćenu limunom i đumbirom. Ljeti je obavezan hladni smoothie, jer bi bio grijeh pored toliko voća ne uživati u tome. Jesen volim zbog nekih plodova koji su karakteristični samo za to razdoblje (kestenje, jesenske gljive). Mislim da takva raznolikost odgovara mome organizmu i svake godine rado proširim jelovnik :D

Ivana1701

Moja najzdravija prehrambena navika nije samo jedna, ima ih više, u njih spadaju puno tekućine, ispijanje čajeva od trava koje rastu u prirodi kao što je kopriva, stolisnik, kamilica, nije mi teško sve to pribaviti jer znam da je sve zdravo. Povrće iz vlastitog uzgoja kao i voće iz voćnjaka koje mogu ubrati kad me uhvati želja.

• Default avatar -
    MAHOVINA

Lijepi pozdrav,

Nastojim svakodnevno razmišljati o tome što i kako unosim u organizam, preferirajući na obavezonom doručkum bez obzira na vrijeme ustajanja, slijedi dosta sezonskog povrća, mediteranski pripremljena hrana sa puno ribe i povrća "na lešo", a u popodnevnim satima počastim sebe sa čokoladom ili nekim domaćim desertom, dok za većeru preferiram jogurt ili neki drugi mliječni proizvod sa palentom i uz sve to pijem isključivo vodu i uz sve to obavezno vježbanje pilatesa u kombinaciji sa jogom. I ja sretna žena :-)

• Default avatar -
    bibakuk

Dobar Vam dan.
    Zbog osjetljivog organizma unatrag puno godina razmišljam o vrsti i kvaliteti namirnica koje unosim u svoj organizam, te mogu reći da imam više zdravih navika. Ujutro, odmah nakon buđenja popijem veliku čašu mlake vode (da pokrenem crijeva), a potom i iscijedim limun u jš jednu čašu mlake vode, kojoj nedavno odlučih dodati i žličicu domaćeg meda. Tad slijedi doručak- meni najdraži se sastoji od zobenih pahuljica kojima dodam neke orašaste plodove (orah, badem ili lješnjak) ili suncokretove sjemenke,sezamove sjemenke, te sušene brusnice ili grožđice. Kad sam imala problem zatvora, dodala sam i suhe šljive i mljevene sjemenke lanena. Sve zalijem čašom jogurta. Nekad zobene pahuljice zamijenim integralnim ili običnim pšeničnima, a nekad (da razbijem monotoniju)integralnim, raženim ili crnim kruhom sa sjemenkama koji premažem sirnim namazom i čašom jogurta.
    Kroz dan se trudim unijeti dosta voća (što meni nije nikakav problem) i povrća, uz to nešto složenih ugljikohidrata i bjelančevina, da sitost potraje što dulje, a pijem i puno vode te ponekad čaja.
    Uz to svako jutro prakticiram vježebe "Pet Tibetanaca" te se nastojim što više kretati.
    To je to.
    Svima želim da vam na prvom mjestu životne liste prioriteta bude vlastito zdravlje, da ostanete zdravi, produktivni i sretni.
    Lp :)

• Default avatar -
    Mistic

Tako malo je potrebno da se riješite gotovo svih zdravstvenih problema,dovoljno je svako jutro na tašte rastopiti čajnu žličicu meda u velikoj žlici jabučnog octa(poželjno je domaće),nadoliti dec hladne vode i popiti!Tu prehrambenu naviku sam usvojila zadnja 2 mj.i mogu vam iz prve ruke potvrditi da djeluje čudotvorno na cijeli organizam.Provjerite na netu med i jabučni ocat i otkrijte da je prava zdrava navika za početak svakog dana!

xenia64

moja najzdravija navika je to što jedem samo kruh koji sama ispečem i to od više vrsta integralnih žitarica i raznih sjemenki.

• Default avatar -
    rokvik

Pošto sam trudnica po treći put i stvarno imam dobar apetit (malo i preveliki :) ) moja najzdravija navika je to što jedem puno povrća odnosno salata uz svaki obrok.Domaći krastavci ,pamidori.matovilac,riga...sve u svemu slata uz svaki obrok pomaže mi da ostanem fit.... donekle pošto sam već dobila oko 20 tak kila :)

nensi26

Najzdravija prehrambena navika, definitivno doručak. Zbog usporene probave, problema sa alergijom bila sam prisiljena promjeniti svoje navike te one nezdrave zamijeniti zdravijima. Tako sam izbacila iz prehrane pekarske proizvode i kavu na prazni želudac. Te ujutro nakon popijene čaše limunade, spremam svoj zdravi doručak to je sir sa lanenim uljem kao baza, pa onda kombinacija žitarica i voća... Da ne bi ispalo da je samo doručak zdrav i tijekom dana se trudim kombinirati zdrave namirnice. Promjene se vide i tijelo je zahvalno na promjenama. Voljela bi probati koristiti i pšenične mekinje...

• Default avatar -
    jelka31

Uz redoviti doručak,pijenjem isključivo vode,konzumiranjem puno svježih namirnica,ribe bar jednom tjedno možda najzdravija navika koja je unijela veliku promjenu u moj život i moje zdravlje je ta da svako jutro popijem malu šalicu magnezijevog klorida koji je pravi melem za svačije zdravlje.

• Default avatar -
    sonja4

Lijep pozdrav!
    Iskreno, vrlo mi je teško odgovoriti na to pitanje. Mislim da mi najzdravije prehrambene navike variraju odnosno ovise o godišnjem dobu. Ljeti jedem puno voća i povrća iz našeg voćnjaka i našeg vrta. Imam problema sa hipotireozom više od deset godina, a sa time dolaze i problemi sa usporenim metabolizmom, debljinom, naticanjem i sa svim ostalim. Uvijek sam mogla jesti sve i svašta, nikad nisam imala problema sa kilogramima, a jela sam kad sam bila gladna. Danas kad imam i 50. i koju godinu sve je drugačije. Priznajem da sa hranom često griješim iako bi željela uvesti malo više reda u moju prehranu. Upravo sam razmišljala kupiti ulje noćurka…. Pa tko zna možda ovaj puta sreća proviri i na moja vrata.

midanac

Moram priznati da obožavam ljeto, najviše se veselim kupinama i malinama! Svatko jutro napravim si zdravi smoothie u koji uz voce i povrce dodam i Fiber Up mekinje koje su izvrsne! Voljela bih probati ulje noćurka zbog problema s kožom! Vaš dar bi me jako razveselio!

ntkalcic

Ljuta papričica čisti fenomenalno organizam, pogotovo ubačena u neki goveđi stock i sve puno korijandera, mente i mesa na sitno u trakicama, pa limete (to je azijska varijanta).
    Ubije viruse
    Jednom mjesečno detoks od samog voća, ali to treba izdržat!
    Piće- samo voda i čajevi
    Šećer što manje, kolače samo u gostima ili kad netko dođe :))

• Default avatar -
    GogoVz

Moja najzdravija prehrambena navika je započeti dan sa zdravim doručkom, svakih par sati nastojati napraviti pauzu i pojesti voće ili jogurt, piti barem 10 čaša vode dnevno i nastojati ne kasno jesti. Eto ga. ;)

merida

Imam nekoliko pravila kojih se svakodnevno držim i to mi jako pomaže. Svako jutro popijem čašu mlake vode sa svježim sokom jednog limuna. Nakon toga slijedi doručak, uglavnom musli ili sirni namaz na kruhu. Kroz dan puno voća, a za glavne obroke preferiram jela od povrća uz malo bijelog mesa. Navečer je obvezana šalica zelenog čaja.

• Default avatar -
    Sprig

Najzdravija, a definitivno za mene i najpametnija odluka je bila kada sam počela unositi više tekućine u svoj organizam. Nisam vjerovala da voda čini čuda,ali je zaista tako-moja koža više nije dehidrirana, nemam više glavobolje, metabolizam mi se ubrzao...Ne mora to isključivo biti voda,juhe,čajevi,prirodni sokovi..puno toga dolazi u obzir. Započeti jutro sa čašom mlake vode u koju je iscijeđen limun,definitivno pokreće dan:)

• Default avatar -
    klaudija012

Moja najzdravija navika je čaša tople vode sa žličicom jabuččnog octa ujutro na tašte i uvečer prije spavanja . Čisti organizam od toksina , a pritom mi pomaže i pri mršavljenju :)

• Default avatar -
    trulavisnja

Iz ljubavi prema životinjama priča je krenula i ja sam se za zdravlje pokrenula.Prvo sam vegetarijanka postala pa i bez loših navika ostala.Dvije godine već je prošlo od tada,zdravlje je u mom životu bitan čimbenik sada.Masne čevape i pommes frites svakoga dana, zamjenilo je povrće bez ikakvog plana.Rajčica,tikvica, mrkva, brokula,banana,jabuka ili možda kivi?...upiši u google što god ti na pamet padne i ima da ti pamet stane , koliko svaka takva namirnica vitamina ima –dovoljno da ti cijeli život zdravlje štima! redovito ih samo treba jesti i doktora nikad nebi trbali sresti. Istražujući hranu i njezine blagodati koja bi ubiti trebala biti naš jedini, najbolji i naravno prirodni lijek ,upoznala sam svog novog najboljeg prijatelja- ulje konoplje. Želučane tegobe koje sam imala tada,konpolja je izlječila kao ni jedan lijek do sada. Od tada ju konuzumiram svakoga dana po jednu žličicu radi prevencije i osječam se odlično. A sada cu vam reći još jednu svoju zdravu naviku.Radi se o našoj prijateljici, našoj kraljici , našem izvoru života-vodi. Svakoga ju dana pijem ujutro natašte po 0,5l.Pije se sa čajem topla ili ljeti hladana radi čišćenja organizma od prethodnog dana. Smatram da je čiščenje organizma važno jer se nakon toga cijeli organizam osjeća jako snažno. Zato mislim da je uvođenje posta barem jedan dan u mjesecu stvarno dobra stvar. Iako još nisam počela postiti planiram uskoro početi.

Za kraj bih još napisala jedan jako dobar i poučan citat od Moliera kojeg bi se svi trebali pridržavati pa čak i ako se najzdravije hranimo,jer u svemu pa tako i u jelu treba biti umjeren:''Čovjek bi trebao jesti da živi, a ne živjeti da jede''

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani