Osvoji vrijedne poklon pakete!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    Ivana3
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Moja najzdravija prehrambena navika je čaša iscijeđenog crvenog grejpa odmah nakon što iskočim iz kreveta. Zatim slijede cjelovite žitarice s mlijekom ili jogurtom, uz dodatak lanenih sjemenki, crnog sezama i oraha. Trudim se piti puno vode, tokom dana konzumirati voće i povrće, ne posezati previše za slatkim i ne večerati kasno, a ako već moram, onda je to obično voće...trenutno marelice, nektarine i lubenica. A često i mrkva :)

• Default avatar -
    MsDobroska

Kao studentici, iznimno mi je bitno započeti dan sa zdravim i izvrsnim doručkom, koji će me ne samo razbuditi, nego mi dati energiju za učenje. Stoga dan mi počinje sa jogurtom i izvrsnim Viola muslijem, meni najdraži musli koji je odlična hrana za mozak, jer me drži zasitnim iduća 4 sata, a što je najbitnije, zbog toga sam jako koncentrirana :)

• Default avatar -
    ildiko

Svakog jutra kad se probudim popijem čašu vode sa pola limuna.Tako potičem probavu i čistim se od otrovnih tvari.Obavezno doručkujem npr kašu od zobenih pahuljica.Trudim se jesti češće a manje porcije.Ne pržim ništa na tavi nego pečem u pećnici.Sama uzgajam voće i povrće pa stalno pravim svježe salate.Ne pijem sokove nego običnu vodu.Također izbjegavam šećer.

• Default avatar -
    mahunica

Hranim se zdravije unatrag godinu dana, mislim da mi je najzdravija prehrambena navika to što jedem sve ali umjereno, ujutro obavezno zobene pahuljice ili integralni kruh s nemasnom purećom šunkom, međuobroci voće a za večeru se trudim jesti isključivo proteine i povrće. Imam 5 obroka na dan, trudim se da su mi u prehrani sve namirnice zastupljene-smršavila sam 15 kila a da ne govorim koliko se super osjećam kada jedem manje obroke više puta dnevno. Za piće mi je voda najbolji prijatelj!! A otkada mi je i tjelovježba postala svakodnevna aktivnost mogu reći da imam više energije nego prije i osjećam se bolje u svom tijelu.

• Default avatar -
    mrkihno

svako jutro doručkujem, raznovrtan obrok, sa proteinima, ugljikohidratima pa čak i sa malo masti i šečera. To me drži onda sitim kroz cijelo jutro pa sve do ručka. Nikad ne preskačem doručak i držim da je to najzdravija stvar u mojem životu.

• Default avatar -
    BRANKA24

Tekućina. Pijem običnu vodu, izbjegavam vodu s okusima, voćne sokove (osim svježe istisnutog voća) i gazirana pića. Zaslađena su, ne želim se navikavate na slatko, debljaju, ne zdrava su! Dnevno popijem do 2-3 litre vode.Dan započinjem sa čašom mlake vode i par kapi limuna- dobro je za probavu. Vodu pijem u toku cijelog dana samo ne dok jedem za vrijeme obroka, kako ne bi došlo do razrjeđivanja sokova za razgradnju hrane.Voda je naš pokretač- naše zdravlje!

bug88

Pokušavam iz temelja promijeniti prehranu i nezdravo hranjenje, za doručak jedem pšenične mekinje, zobene mekinje i mljevene lanene sjemenke s jogurtom, umjesto prve jutarnje kave popijem čaj od đumbira, a kava dolazi kasnije :) Pijem puno vode i jedem voće za međuobroke i otkad ovako doručkujem osjećam se puunoo bolje :)

• Default avatar -
    Raketica

Do prije godinu dana nisam ni razmišljala o zdravoj prehrani, jer sam jednostavno uživala u hrani a s time i dobrano natukla kile. Klik se u mojoj glavi dogodio kad se jedno jutro više nisam mogla sagnuti i obuti cipele i mislila sam, pa zar to meni sa 30 i neku godinu stvarno treba. Evo prošlo je godinu dana, rezultat 25 kg manje, ima tu još posla, ali polako. Dan počinjem sa vodom i zelenim čajem, zatim zobene pahuljice namočene u vodi uz dodatak nekog voća ili domaćeg pekmeza, ili pšenične mekinje, zatim za međuobroke neko voće, a za ručak umjesto bijele biram smeđu rižu, umjesto običog tijesta integralno, pijem jedino i isljučivo vodu koji put uz dodatak limuna, i zeleni čaj. Osim što sam izgubila kile, moram priznati da se osjećam puno bolje. Probava mi se izregulirala (a imala sam kroničan zatvor) imam više snage i energije. Samo mi je žao što mi je trebalo tako dugo da shvatim što je dobro za mene i moje zdravlje ;)

• Default avatar -
    Helenica20

Moja najzdravija navika je to što već par godina za doručak jedem ili zobene pahuljice ili neku vrstu muslija i obavezno jednu jabuku,krušku,bananu ili neko drugo voće. Prije sam jela šta mi je palo pod ruku, u glavnom bi to bio neki sendvič,pecivo ili bilo što povezano s kruhom. Mogu reći da sam izgubila koji kilogram od tada, a osjećam se zadovoljnije. Kruh jedem rijetko, tek toliko da ga ne izbacim iz prehrane. :)

TanjaLana

Dvije žlice konopljinog ili lanenog ulja dnevno -kombiniram. ;) Plus 3-5 dana u tjednu doručak zobene pahuljice s mlijekom i žlicom meda.

• Default avatar -
    lolita_ri

Moja najzdravija navika je uvođenje doručka i redovitog kretanja! Dugo sam tražila što mi najviše odgovara za doručak i otkrila da se najbolje osjećam ako najprije pojedem voće (ili još bolje - napravim smoothie), a potom, nakon sat-dva, zobene pahuljice s mlijekom i sirovim kakaom ili zobene mekinje s jogurtom i suhim brusnicama. Preporodila sam se otkad voće jedem prije obroka, a ne nakon, i otkad dan započinjem namirnicama bogatim vlaknima jer tada cijeli organizam bolje funkcionira. U kombinaciji s hodanjem, 3-4 puta tjedno po 5-8 km, osjećam da sam puna energije.

• Default avatar -
    teica89

Ništa bez doručka! Nekad bile zobene, ali ipak me duže drži sitom nešto bjelančevinasto pa su to najčešće jaja i banana, npr. Ručak neko meso i punoooooo povrća(puno vlakana), a kao međuoobrok ili kad mi treba nešto slatko, savršeno dođu mekinje pomiješane sa kokos brašnom, sirovim kakaaom, cejlonskim cimetom, malo orašastih plodova i 1-2 datulje izblendane te od tog pravim kuglice za "krizu" i djeluje ;)

• Default avatar -
    mango14

Teško je reći koja mi je prehrambena navika najzdravija, jer ih imam dosta, zato ću navesti neke od njih. Ujutro obavezno doručkujem, jer je doručak pokretač metabolizma. Uglavno jedem zobene pahuljice s nasjeckanim voćem ili fritatu s povrćem. Uz ručak prakticiram sirovo povrće, a nakon ručka voće. Kao međuobrok ubacim lješnjake, bademe, orase i sušene brusnice. Uz večeru jedem bijeli luk koji snažno jača imunitet i ubija bakterije. Uz pravilnu prehranu pokušavam što više hodati, jer me to opušta :)

• Default avatar -
    broc333

Kazu da nikad nije kasno zapoceti sa necim.Nazalost, tek kad te izda zdravlje onda covjek shvati sta je najvrijednije!
    Sada sam u toj situaciji i jednostavno ne mogu izdvojiti samo jednu najzdraviju prehrambenu naviku.Sve je podjednako vazno,samo je bitno da je prirodno.Zdravlje ulazi na usta i vjerujem da su upravo ovi Encianovi pravi prirodni proizvodi!

JeffDahmer2014

Meni su uvijek govorili prije za grickalice, prženo i puste gazirane sokove (od osnovne do srednje škole). Pa sad pred maturu napokon shvatio, napokon sam sebi rekao da je "DOSTA!" i krenuo s novim, zdravijim prehrambenim navikama. Kupio lijepo sobnu biciklu i par spravica za vježbanje i neću reći da je odmah mi bilo lako. Nije...prvi tjedan, pa drugi i onda vozi na bicikli do 50 minuti dnevno pa povećao po dva puta dnevno (2x dnevno 45-60min) plus brzo šetanje u kombinaciji s trčanjem. Doručak mi je uvijek bio najvažniji. Mala zdjelica zobenih s komadićima svježe jabuke prelivene mlijekom 0,5mm ili pak nešto slično tome (Meki regulator probave. Također volim neko suho voće poput suhih šljiva, datulja, ananas kockica i manga. Povrće i voće jednostavno je epitom vođenja zdravog života i očuvanja zdravlja. Na jelovniku mi je svaki dan kao i smeđa riža i druga hrana prepuna vlakana. Da skratim ^^ Glavno je izabrati prave, svježe i domaće namirnice. Možemo svi jedan tjedan pokoji keks (intergralni ako već) i najbitnija je tjelovježba u svemu tome. Eto ljudi...znam da je ovo bilo dugo za čitati..ahah ^^

• Default avatar -
    tonica123

Nisam znala odnosno vjerovala koliko je zdrava prehrana važna za naše zdravlje i naravno,kao prava žena i majka koja nije vodila računa o sebi preskakala sam doručak pripremajući djecu za školu,trčala na posao pa sa posla,posvećivala se maksimalno obitelji i mislila da mogu sve,a onda je moje tijelo otkazalo.Svakodnevni bolovi u cijelom tijelu,kroničan osjećaj umora i iznemoglosti,ponestajanje snage ....i da ne nabrajam i nakon godina uzaludnih obilazaka liječnika konačno dijagnoza - autoimuna bolest!!!Tielo otkazalo poslušnost i natjeralo me da stanem i da nešto mijenjam.Teški lijekovi i terapije nisu pomogli.Pomogla mi je zdrava prehrana puna vlakana koja mi je izregulirala probavu,povratila snagu i umanjila bolove.Moj obavezan doručak sastoji se od svježeg kravljeg sira sa lanenim uljem i pšeničnih mekinja uz dodatak svježe iscjeđenog soka od limuna.
    Želim ovim komentarom upozoriti sve da ne čine moje grešku već da nikad,ali nikad ne preskaču doručak,da se posvete svom zdravlju pa samim time više budu od koristi svojoj obitelji i ono najvažnije - da slušaju svoje tijelo jer svaka bol je upozorenje da smo zanemarili tijelo i da nešto moramo mijenjati.Naše tijelo najbolje zna,a na nama je da se ponašamo odgovorno i time postajemo primjer i svojoj djeci.Svako dobro vam želim !

• Default avatar -
    tea_01

Moja najzdravija prehrambena navika pogotovo preko ljeta je jesti što više voća i povrća i hrane koja sadrži puno vode. Pošto se za doručak uvijek govori da je najvažniji obrok u danu pobrinem se da bude što zdraviji ali i da ne bude jednoličan. Tako imam više vrsta doručka od kojih najmanje 2 sadrže chia sjemenke i to su vrste koje se uvijek zadržavaju na mom doručak jelovniku bez obzira na to koliko vrsta još dodam ili promijenim. Jedan doručak je raženi tost (Mestemacher) koji jedem uz jedno kuhano jaje i ako imam avokado onda uzmem polovicu avokada i premažem ga po tostu. Druge dvije verzije uključuju chia sjemenke i jedna verzija od njih su zobene pahuljice sa chia sjemenkama, cimetom i sezonskim voćem, a druga vrsta je grčki jogurt sa sezonskim voćem i naravno opet chia sjemenke i cimet. :) Ali čim se ustanem prvo popijem čašu vode jer mislim da me to najbolje razbudi, a svaka od mojih verzija doručka me dosta dugo drži sitom uz malo kalorija, što nam je svima važno pogotovo preko ljeta :)

• Default avatar -
    zmajic1

Meni je super svaku večer popiti čašu toplog mlijeka s kurkumom. U jutarnju kavu dodajem malo cimeta. A gotovo u svaku jelo ruzmarin, origano ili neki od zacina. Zacini su zakon!

kristinazdravakrava

dan započinjem čašom vode, ne preskačem doručak i koristim mediteranske začine te jedem puno povrća i sezonskog voća

• Default avatar -
    Frenkica

Smatram da nema puno filozofije oko toga kako usvojiti zdrave prehrambene navike. Treba prvenstveno nauciti osluskivati potrebe svog tijela (kruljenje zeluca kad je prazan :). Na jelovnik ubacim sto vise zelenoga, svjeze voce i povrce, laganu raznovrsnu hranu. Ostajem vjerna maminoj i bakinoj kuhanoj papici (ipak svi znamo da ima nesto posebno u takvoj klopi kad uz vegetu one umijesaju i zlicu ljubavi). I na kraju, umjerenost i uzivanje u svoj toj hrani je najbitnije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani