Ne znam jeli baš za ovu sekciju al nisam nigdje našao temu zdrava prehrana.
Uglavnom pitanje da li bi se ovo smatralo zdravim doručkom:
- sir i vrhnje (obični iz dućana ,najčešće vindija),količina oko 1dl od svakog(to je jedna prosiječna zdijelica)
- pola/cijela šnita kukuruznog kruha
- 1 šalica mlijeka ili kakao
otprilike 3 žlice zobenih, žličica meda, mlijeko, par badema, malo brusnica,malo lanenih sjemenki, malo kokosovog brašna i pola banane:)
bude toga puna zdjelica pa sam se zapitala da nije to bomba od doručka
Pozdrav,
pa zdravo je ako ti godi i ako se ne moraš pridržavati neke posebne dijete, bit doručka je da te što duže održava sitim na kvalitetan način.
- naribana jabuka, začinjena cimetom i medom i zalivena jogurtom, može malo i mljevenih oraha u to
- frape od bilo kojeg voća
- jedna voćka (jabuka, banana, kruška i sl), dva dl mlijeka, malo kokosa, meda, cimeta...smiksati
-cjeloviti kruh s marmeladom, posnim sirom, deluxe purećom šunkom
- omlet bez kruha
Definitivno je to da uz svako jelo ide i čaša vode. Osim što probavu definitivno pokrene, očisti i organizam od štetnih tvari, i kile se ne gomilaju.
Moja najzdravija prehrambena navika je da nikada ne preskačem doručak.I ne samo to.
Prije nekoliko mjeseci odlučila sam izbaciti meso iz prehrane.
Uz obilje voća,povrća,žitarica i zdravih obroka,moj organizam savršeno funkcionira.
Omiljena mi je kombinacija,za doručak,zobene pahuljice u mlijeku sa dodatkom kukuruznih pahuljica,mljevenog lana,žlićicom meda ili domaćeg đema od šljiva.Po želji dodajem voća iz svoga vrta,te žličicu cimeta.
Uživam u takvom doručku i naravno,potrudit ću se da ga svaki novi dan obogatim nečim novim,zdravim i ukusnim.
Moja najzdravija prehrambena navika je jesti male obroke, ali često. Iako se ponekad čini da jedem kao dijete, svaka 3 sata, ali čini mi se da su manji, a češći obroci puno zdraviji način prehrane. Uz male obroke pijem puno čiste vode tako sam se naučila od malena i za sada dobro funkcionira.
Moja najzdravije prehrambena navika i ne samo prehrambena :)je piti puno vode, pješačim gdje god mogu i uz sve to pokušavam dovoljno spavati. Osim toga, dan ne mogu zamislit bez doručka koji je obilan i uključuje raznovrsne namirnice, najčešće iz bakinog vrta.
Mislim da mi je jedna od zdravijih prehrambenih navika što svako jutro natašte popijem čašu vodu. Također volim doručkovati jogurt s pšeničnim mekinjama, te ne večeram iza 19h navečer eventualno ako budem gladna pojedem voćku ili jogurt....
Moja najzdravija prehrambena navika, su jabuke za večeru, samo jabuke jedem na večer.
Pečemo vlastiti kruh. Ponekad je to kukuruzni sa sjemenkama lana i suncokreta, ponekad raženi, ponekad polubijeli... Mogućnosti je bezbroj a zadovoljstvo veliko. Uz to znamo da u njemu nema aditiva, boja ili previše šećera i soli. To je naša zdrava navika.
Svaki dan doručkujem zobene pahuljice ,nekad slatke nekad slane u različitim kombinacijama sa lanenim sjemenkama ,sezamom,brusnicama cimetom ,kurkumom i ne pijem sokove nego samo vodu.
Najzdravija prehrambena navika je obavezan doručak kao prvi obrok da se pokrene metabolizam,zatim užina, ručak, užina i obavezan obrok večera. Obroci bazirni na voću i povrću, mesu i 2-3 puta tjedno riba. Uz prehramben navike važna je i tjelesna aktivnost kao životna dobra navika. Znači u zdravom tijelu zdrav duh. I naravno puno smijeha i dobrih ljudi.
Moje prehrambene navike bazirane su na 5 obroka dnevno.Jedem puno povrća, voća i ribe. Osim dobrih navika važno je i porijeklo namirnica, a ja uzgajam povrće u svom malom ali plodnom vrtu u plodnoj Gackoj dolini. Važno je pravilno se hraniti, ali znati i što jedeš.
Smatram da je moja najzdravija prehrambena navika natašte čaša tople vode sa svježim limunovim sokom, i zatim zobene pahuljice za dorucak,i naravno neizostavni zeleni čaj!
ja sam tek donedavno počela sa zdravom prehranom jer sam uvidjela koliko se bolje osjećam kada pazim što jedem i kako jedem..znači ujutro za doručak obavezno kriška kruha sa nekim sirnim namazom ili žitarice i kava bez šećera jer nem mogu bez kave,zatim jedna jabukka,ručak obično sada kada ima dosta povrća u vrtu baziram se na tome iako se nekad nađe i komad mesa al uvijek ga speremam bez puno masti i ulja,za popodne opet ide neko voće,a za večeru neka lagana salata,dosta pijem čajeva da mi očiste organizam...u mojoj prehrani se nađe i ribe i mesa posebno mi je draga ova vaša smeđa riža,odlično mi odgovara za rad crijeva i probavu.uz pomoć ove prehrane i težina mi dolazi na normalu jer se skupilo dosta kilograma tijekom dvije trudnoće..:-?
moja najzdravija navika je ta što nikada ne preskačem doručak, pijem preko 2 litre vode dnevno, te se brinem da mi velike količine voća i povrća čine sastavni dio prehrane. puno ribe iz našeg mora i mediteranska prehrana su ključ zdravlja kojeg se pridržavam već godinama, zajedno s cijelom obitelji. :)
Odnedavno sam počela praviti sok od naranče i limuna te svaki dan popit po jednu čašu. Uz to koristim i Beta glukan tablete za podizanje imuniteta i osjećam se bolje otkad unosim više vitamina u sebe. Nastojim slatko zamjeniti voćem i povrćem.
Moram priznati da nisam bas zivio neki zdrav zivot,ali od kada sam se ozenio supruga me dovela u red.. prvailo broj jedan je da nema preskakanja dorucka i zaista nema mi nista draze od zajednickog jutarnjeg drueznja uz svjeze cijedjeni sok od narance ili limunadu,jogurt ili musli u zadnje vrijeme i smooothie i nas dan zapocne zdravo..trudimo se takodjer da vise koristimo bicikle i da cim vise secemo i krecemo se.. naravno naucila me i ono pravilo o osma casa vode i sad ga svaki dan provodim u djelo.. takodjer se trudimo da svaki dan knzumiramo voce i da svaki rucak u sebi sadrzi neko povrce.. za jacanje imuniteta radimo nesto kako sirup na bazi cesnjaka i limuna i sve bolestine i viroze bjeze od nas.. evo to su moje navike i navike moje zene i otad mi je zivot puno bolji i ovo preporucam svakome
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji