Osvoji vrijedne poklon pakete!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    malilosinj
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Ne znam jeli baš za ovu sekciju al nisam nigdje našao temu zdrava prehrana.
    Uglavnom pitanje da li bi se ovo smatralo zdravim doručkom:
    - sir i vrhnje (obični iz dućana ,najčešće vindija),količina oko 1dl od svakog(to je jedna prosiječna zdijelica)
    - pola/cijela šnita kukuruznog kruha
    - 1 šalica mlijeka ili kakao
    otprilike 3 žlice zobenih, žličica meda, mlijeko, par badema, malo brusnica,malo lanenih sjemenki, malo kokosovog brašna i pola banane:)
    bude toga puna zdjelica pa sam se zapitala da nije to bomba od doručka

anama

I da ne zaboravim, banana za doručak. Jogurt za užinu.

• Default avatar -
    mtk1965

Pozdrav,
    pa zdravo je ako ti godi i ako se ne moraš pridržavati neke posebne dijete, bit doručka je da te što duže održava sitim na kvalitetan način.
    - naribana jabuka, začinjena cimetom i medom i zalivena jogurtom, može malo i mljevenih oraha u to
    - frape od bilo kojeg voća
    - jedna voćka (jabuka, banana, kruška i sl), dva dl mlijeka, malo kokosa, meda, cimeta...smiksati
    -cjeloviti kruh s marmeladom, posnim sirom, deluxe purećom šunkom
    - omlet bez kruha

kisica

Definitivno je to da uz svako jelo ide i čaša vode. Osim što probavu definitivno pokrene, očisti i organizam od štetnih tvari, i kile se ne gomilaju.

• Default avatar -
    vanana

Moja najzdravija prehrambena navika je da nikada ne preskačem doručak.I ne samo to.
    Prije nekoliko mjeseci odlučila sam izbaciti meso iz prehrane.
    Uz obilje voća,povrća,žitarica i zdravih obroka,moj organizam savršeno funkcionira.
    Omiljena mi je kombinacija,za doručak,zobene pahuljice u mlijeku sa dodatkom kukuruznih pahuljica,mljevenog lana,žlićicom meda ili domaćeg đema od šljiva.Po želji dodajem voća iz svoga vrta,te žličicu cimeta.
    Uživam u takvom doručku i naravno,potrudit ću se da ga svaki novi dan obogatim nečim novim,zdravim i ukusnim.

• Default avatar -
    shalala

Za zajutrak sezonsko voće.

• Default avatar -
    mala_i

Moja najzdravija prehrambena navika je jesti male obroke, ali često. Iako se ponekad čini da jedem kao dijete, svaka 3 sata, ali čini mi se da su manji, a češći obroci puno zdraviji način prehrane. Uz male obroke pijem puno čiste vode tako sam se naučila od malena i za sada dobro funkcionira.

• Default avatar -
    marta6125

Moja najzdravije prehrambena navika i ne samo prehrambena :)je piti puno vode, pješačim gdje god mogu i uz sve to pokušavam dovoljno spavati. Osim toga, dan ne mogu zamislit bez doručka koji je obilan i uključuje raznovrsne namirnice, najčešće iz bakinog vrta.

• Default avatar -
    ROZALINDA

Mislim da mi je jedna od zdravijih prehrambenih navika što svako jutro natašte popijem čašu vodu. Također volim doručkovati jogurt s pšeničnim mekinjama, te ne večeram iza 19h navečer eventualno ako budem gladna pojedem voćku ili jogurt....

• Default avatar -
    inas

Moja najzdravija prehrambena navika, su jabuke za večeru, samo jabuke jedem na večer.

• Default avatar -
    angellah

Pečemo vlastiti kruh. Ponekad je to kukuruzni sa sjemenkama lana i suncokreta, ponekad raženi, ponekad polubijeli... Mogućnosti je bezbroj a zadovoljstvo veliko. Uz to znamo da u njemu nema aditiva, boja ili previše šećera i soli. To je naša zdrava navika.

• Default avatar -
    Monikak

Svaki dan doručkujem zobene pahuljice ,nekad slatke nekad slane u različitim kombinacijama sa lanenim sjemenkama ,sezamom,brusnicama cimetom ,kurkumom i ne pijem sokove nego samo vodu.

• Default avatar -
    gabica76

Najzdravija prehrambena navika je obavezan doručak kao prvi obrok da se pokrene metabolizam,zatim užina, ručak, užina i obavezan obrok večera. Obroci bazirni na voću i povrću, mesu i 2-3 puta tjedno riba. Uz prehramben navike važna je i tjelesna aktivnost kao životna dobra navika. Znači u zdravom tijelu zdrav duh. I naravno puno smijeha i dobrih ljudi.

• Default avatar -
    zdenkah

Moje prehrambene navike bazirane su na 5 obroka dnevno.Jedem puno povrća, voća i ribe. Osim dobrih navika važno je i porijeklo namirnica, a ja uzgajam povrće u svom malom ali plodnom vrtu u plodnoj Gackoj dolini. Važno je pravilno se hraniti, ali znati i što jedeš.

• Default avatar -
    iris25

Smatram da je moja najzdravija prehrambena navika natašte čaša tople vode sa svježim limunovim sokom, i zatim zobene pahuljice za dorucak,i naravno neizostavni zeleni čaj!

• Default avatar -
    barbi1412

ja sam tek donedavno počela sa zdravom prehranom jer sam uvidjela koliko se bolje osjećam kada pazim što jedem i kako jedem..znači ujutro za doručak obavezno kriška kruha sa nekim sirnim namazom ili žitarice i kava bez šećera jer nem mogu bez kave,zatim jedna jabukka,ručak obično sada kada ima dosta povrća u vrtu baziram se na tome iako se nekad nađe i komad mesa al uvijek ga speremam bez puno masti i ulja,za popodne opet ide neko voće,a za večeru neka lagana salata,dosta pijem čajeva da mi očiste organizam...u mojoj prehrani se nađe i ribe i mesa posebno mi je draga ova vaša smeđa riža,odlično mi odgovara za rad crijeva i probavu.uz pomoć ove prehrane i težina mi dolazi na normalu jer se skupilo dosta kilograma tijekom dvije trudnoće..:-?

• Default avatar -
    plague

moja najzdravija navika je ta što nikada ne preskačem doručak, pijem preko 2 litre vode dnevno, te se brinem da mi velike količine voća i povrća čine sastavni dio prehrane. puno ribe iz našeg mora i mediteranska prehrana su ključ zdravlja kojeg se pridržavam već godinama, zajedno s cijelom obitelji. :)

• Default avatar -
    crnka555

Odnedavno sam počela praviti sok od naranče i limuna te svaki dan popit po jednu čašu. Uz to koristim i Beta glukan tablete za podizanje imuniteta i osjećam se bolje otkad unosim više vitamina u sebe. Nastojim slatko zamjeniti voćem i povrćem.

• Default avatar -
    erni123

Moram priznati da nisam bas zivio neki zdrav zivot,ali od kada sam se ozenio supruga me dovela u red.. prvailo broj jedan je da nema preskakanja dorucka i zaista nema mi nista draze od zajednickog jutarnjeg drueznja uz svjeze cijedjeni sok od narance ili limunadu,jogurt ili musli u zadnje vrijeme i smooothie i nas dan zapocne zdravo..trudimo se takodjer da vise koristimo bicikle i da cim vise secemo i krecemo se.. naravno naucila me i ono pravilo o osma casa vode i sad ga svaki dan provodim u djelo.. takodjer se trudimo da svaki dan knzumiramo voce i da svaki rucak u sebi sadrzi neko povrce.. za jacanje imuniteta radimo nesto kako sirup na bazi cesnjaka i limuna i sve bolestine i viroze bjeze od nas.. evo to su moje navike i navike moje zene i otad mi je zivot puno bolji i ovo preporucam svakome

• Default avatar -
    lafemme

Jedem 5 obroka dnevno!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani