Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje prehrambene navike bazirane su na 5 obroka dnevno.Jedem puno povrća, voća i ribe. Osim dobrih navika važno je i porijeklo namirnica, a ja uzgajam povrće u svom malom ali plodnom vrtu u plodnoj Gackoj dolini. Važno je pravilno se
…prikaži još! hraniti, ali znati i što jedeš.
Moja najzdravija prehrambena navika je da nikada ne preskačem doručak.I ne samo to. Prije nekoliko mjeseci odlučila sam izbaciti meso iz prehrane. Uz obilje voća,povrća,žitarica i zdravih obroka,moj organizam savršeno funkcionira. Omiljena mi je kombinacija,za doručak,zobene pahuljice u mlijeku sa
…prikaži još! sa dodatkom kukuruznih pahuljica,mljevenog lana,žlićicom meda ili domaćeg đema od šljiva.Po želji dodajem voća iz svoga vrta,te žličicu cimeta.
Uživam u takvom doručku i naravno,potrudit ću se da ga svaki novi dan obogatim nečim novim,zdravim i ukusnim.
Jesti tri glavna zdrava dnevna obroka i dva zdrava sporedna uz pažljivo i temeljito žvakanje, ali bez uskraćivanja onoga što mi zaista odgovara. Iako, zaista uživam u zdravoj prehrani. Upravo papam Probavin. :)
Moja najzdravija prehrambena navika je jesti male obroke, ali često. Iako se ponekad čini da jedem kao dijete, svaka 3 sata, ali čini mi se da su manji, a češći obroci puno zdraviji način prehrane. Uz male obroke pijem puno
…prikaži još! čiste vode tako sam se naučila od malena i za sada dobro funkcionira.
Najzdravija navika mi je jogurt ili sličan proizvod sa sjemenkama lana i to svako jutro. Nakon nekog vremena sam primjetila da mi se probava popravila (inače imam problema sa opstipacijama), koža proljepšala, a na mjerenju vitamina i minerala sam imala
…prikaži još! visoku razinu omega 3 i 6 (zdrave masnoće) što je prilično rijetko u 50-im godinama u vrijeme kada prevladava brza hrana.
Lijep pozdrav! Iskreno, vrlo mi je teško odgovoriti na to pitanje. Mislim da mi najzdravije prehrambene navike variraju odnosno ovise o godišnjem dobu. Ljeti jedem puno voća i povrća iz našeg voćnjaka i našeg vrta. Imam problema sa hipotireozom više
…prikaži još!še od deset godina, a sa time dolaze i problemi sa usporenim metabolizmom, debljinom, naticanjem i sa svim ostalim. Uvijek sam mogla jesti sve i svašta, nikad nisam imala problema sa kilogramima, a jela sam kad sam bila gladna. Danas kad imam i 50. i koju godinu sve je drugačije. Priznajem da sa hranom često griješim iako bi željela uvesti malo više reda u moju prehranu. Upravo sam razmišljala kupiti ulje noćurka…. Pa tko zna možda ovaj puta sreća proviri i na moja vrata.
Ne znam jeli baš za ovu sekciju al nisam nigdje našao temu zdrava prehrana. Uglavnom pitanje da li bi se ovo smatralo zdravim doručkom: - sir i vrhnje (obični iz dućana ,najčešće vindija),količina oko 1dl od svakog(to je jedna prosiječna
…prikaži još!na zdijelica)
- pola/cijela šnita kukuruznog kruha
- 1 šalica mlijeka ili kakao
otprilike 3 žlice zobenih, žličica meda, mlijeko, par badema, malo brusnica,malo lanenih sjemenki, malo kokosovog brašna i pola banane:)
bude toga puna zdjelica pa sam se zapitala da nije to bomba od doručka
Hranim se zdravije unatrag godinu dana, mislim da mi je najzdravija prehrambena navika to što jedem sve ali umjereno, ujutro obavezno zobene pahuljice ili integralni kruh s nemasnom purećom šunkom, međuobroci voće a za večeru se trudim jesti isključivo proteine
…prikaži još! i povrće. Imam 5 obroka na dan, trudim se da su mi u prehrani sve namirnice zastupljene-smršavila sam 15 kila a da ne govorim koliko se super osjećam kada jedem manje obroke više puta dnevno. Za piće mi je voda najbolji prijatelj!! A otkada mi je i tjelovježba postala svakodnevna aktivnost mogu reći da imam više energije nego prije i osjećam se bolje u svom tijelu.
Najzdravija, a definitivno za mene i najpametnija odluka je bila kada sam počela unositi više tekućine u svoj organizam. Nisam vjerovala da voda čini čuda,ali je zaista tako-moja koža više nije dehidrirana, nemam više glavobolje, metabolizam mi se ubrzao...Ne mora
…prikaži još! to isključivo biti voda,juhe,čajevi,prirodni sokovi..puno toga dolazi u obzir. Započeti jutro sa čašom mlake vode u koju je iscijeđen limun,definitivno pokreće dan:)
Moje zdrave prehrambene navike ovise o godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Zimi svakodnevno jedem voće iz svog voćnjaka koje je spremljeno u podrumu i pazim da ne konzumiram previše tešku hranu. Proljeće kreće sa detoksikacijom pa rado pijem vodu
…prikaži još! obogaćenu limunom i đumbirom. Ljeti je obavezan hladni smoothie, jer bi bio grijeh pored toliko voća ne uživati u tome. Jesen volim zbog nekih plodova koji su karakteristični samo za to razdoblje (kestenje, jesenske gljive). Mislim da takva raznolikost odgovara mome organizmu i svake godine rado proširim jelovnik :D
Lijep pozdrav!
Najzdravija prehrambena navika jeste zdrav doručak bogat prehrambenim vlaknima koji će dati dovoljno energije za zdrav i aktivan početak dana te tako spriječiti prejedanje i posezanje za brzim i nezdravim izvorima energije.
Moja najzdravija prehrambena navika nije samo jedna, ima ih više, u njih spadaju puno tekućine, ispijanje čajeva od trava koje rastu u prirodi kao što je kopriva, stolisnik, kamilica, nije mi teško sve to pribaviti jer znam da je sve
…prikaži još! zdravo. Povrće iz vlastitog uzgoja kao i voće iz voćnjaka koje mogu ubrati kad me uhvati želja.
Moja najzdravija prehrambena navika uključuje svakodnevno konzumiranje samo zdrave, organske i što manje rafinirane hrane. Ujutro najprije pojedem žličicu cvjetnog praha i meda, a zatim doručkujem pet vrsta cjelovitih žitarica, jogurt, sjemenke zlatnog i smeđeg lana (cijele+mljevene), pšenične+zobene mekinje, bananu
…prikaži još!nu i goji bobice (sve zajedno blendano u gusti smoothie). Za međuobroke jedem npr. zrnati sir, tunu, orahe, bademe, lješnjake, bobičasto voće, lubenicu, jabuku, i sl. Za ručak kuham smeđu, crvenu, crnu, divlju rižu, cjelovite žitarice (pšenica,zob,raž,ječam,pir,heljda,proso), leću (sve boje), slanutak, amaranth, quinou, bulgur...
To pripremam sa raznolikim povrćem (svježim, kratko kuhanim ili pečenim na kokosovom ulju, a najčešće kuhanim na pari). Kuham samo pileće i pureće meso dva do tri puta tjedno, ostali dani su ili bezmesni ili se jede riba. Uz to sve je obavezna salata sa maslinovim, lanenim ili uljem konoplje + jabučni ocat ili balsamico.
Za večeru jedem zobenu kašu kuhanu u bademovom, zobenom ili kokosovom mlijeku, sa dodatkom kakaa, maca praha, chia sjemenki, banane i ako sam prethodno bila na treningu dodam i proteinski prah. Radim i zdrave deserte bez maslaca, bez šećera, bez jaja, bez mlijeka i bez brašna. Često sama pečem i kruh (beskvasnu prosenicu:5-6 vrsta cjelovitog brašna).
Uzimam i omega 3 kapsule, pijem otprilike litru čaja dnevno (zeleni, crni, kamilica, đumbir, kopriva, kadulja...) i naravno puno, puno vode. Ne konzumiram rafinirani šećer, jedino svaki dan pojedem kockicu tamne čokolade (78%). I uvijek, uvijek čitam deklaracije na proizvodima, znam već napamet što je štetno i te proizvode ne kupujem.
Na ovakvu zdravu prehranu (ali i na cjelokupni zdravi način života: tjelovježba, zdrava kozmetika) sam se odlučila prije tri mjeseca kad sam se dobro informirala kakvi aditivi sve postoje u našoj hrani(i kozmetici!), te što je zapravo zdravo a što nije. U međuvremenu sam uz ovakvu prehranu smršavila 5 kilograma, ali što je najvažnije osjećam se punom energije, te zdravije i snažnije nego ikada u životu!
Moja najzdravija prehrambena navika pogotovo preko ljeta je jesti što više voća i povrća i hrane koja sadrži puno vode. Pošto se za doručak uvijek govori da je najvažniji obrok u danu pobrinem se da bude što zdraviji ali i
…prikaži još! da ne bude jednoličan. Tako imam više vrsta doručka od kojih najmanje 2 sadrže chia sjemenke i to su vrste koje se uvijek zadržavaju na mom doručak jelovniku bez obzira na to koliko vrsta još dodam ili promijenim. Jedan doručak je raženi tost (Mestemacher) koji jedem uz jedno kuhano jaje i ako imam avokado onda uzmem polovicu avokada i premažem ga po tostu. Druge dvije verzije uključuju chia sjemenke i jedna verzija od njih su zobene pahuljice sa chia sjemenkama, cimetom i sezonskim voćem, a druga vrsta je grčki jogurt sa sezonskim voćem i naravno opet chia sjemenke i cimet. :) Ali čim se ustanem prvo popijem čašu vode jer mislim da me to najbolje razbudi, a svaka od mojih verzija doručka me dosta dugo drži sitom uz malo kalorija, što nam je svima važno pogotovo preko ljeta :)
Najzdravija navika u mojoj prehrani je ta da svaki dan započinjem konzumiranjem voća-ponekad su to banane, ponekad breskve, a ponekad sezonsko voće koje se u tom trenutku nađe. Voćem započinjem svako jutro bilo da ga konzumiram samo ili da si
…prikaži još! napravim ukusan smoothie.
Navikla sam preko dana imati više manjih obroka radije nego jedan ili dva kojima bi se "pretrpala". Za međuobrok također jedem isključivo voće ili žitne pločice..
Kad malo razmislim, moja prehrana je totalno predvidljiva-obiluje voćem, povrćem, i češće nego ranije sirovo pripremljenim namirnicama.
Moram priznati da nisam bas zivio neki zdrav zivot,ali od kada sam se ozenio supruga me dovela u red.. prvailo broj jedan je da nema preskakanja dorucka i zaista nema mi nista draze od zajednickog jutarnjeg drueznja uz svjeze cijedjeni
…prikaži još! sok od narance ili limunadu,jogurt ili musli u zadnje vrijeme i smooothie i nas dan zapocne zdravo..trudimo se takodjer da vise koristimo bicikle i da cim vise secemo i krecemo se.. naravno naucila me i ono pravilo o osma casa vode i sad ga svaki dan provodim u djelo.. takodjer se trudimo da svaki dan knzumiramo voce i da svaki rucak u sebi sadrzi neko povrce.. za jacanje imuniteta radimo nesto kako sirup na bazi cesnjaka i limuna i sve bolestine i viroze bjeze od nas.. evo to su moje navike i navike moje zene i otad mi je zivot puno bolji i ovo preporucam svakome
Kazu da nikad nije kasno zapoceti sa necim.Nazalost, tek kad te izda zdravlje onda covjek shvati sta je najvrijednije! Sada sam u toj situaciji i jednostavno ne mogu izdvojiti samo jednu najzdraviju prehrambenu naviku.Sve je podjednako vazno,samo je bitno da
…prikaži još!a je prirodno.Zdravlje ulazi na usta i vjerujem da su upravo ovi Encianovi pravi prirodni proizvodi!
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.