Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ne mogu reći da se hranim zdravo; za svoj izgled, a i relativno dobro zdravlje, očito mogu zahvaliti samo sreći i dobrim genima. Odnedavno sam se osamostalila pa su moje prehrambene navike počele biti još i gore te se prehranjujem
…prikaži još!ujem isključivo brzom hranom, smrznutom koju nabrzinu ubacim u pećnicu kad dođem s posla itd. Da ne pričam o tome koliko rijetko jedem voće i povrće kad nema mame koja me podsjeti na to :).
Dakle, uopće ne moram pričati koliko bi mi ovaj zdravi paket dobro došao, a jedina moja trenutna zdrava navika kojom se mogu pohvaliti je doručak koji nikad ne preskačem, a za koji obično pojedem muesle.
Na početku svega moram reći-MAMA HVALA TI! Prije tri godine proživljavali smo najgore noćne more. Mama je oboljela od karcinoma dojke, ja završila na operaciji...cijeli svijet nam se u nekoliko dana srušio!Slijedili su dani oporavka, mamine kemoterapije, zračenja...To je bilo
…prikaži još! nešto što nam je promijenilo život iz temelja, ali i u pozitivnom smislu. Mama je prešla na totalno drugačiju ishranu, koja se sastojala i još uvijek se sastoji od povrća, voća, sjemenki, lanenog ulja...Svakim danom joj je bilo sve bolje i nakon nekog vremena i ja sam krenula njenim stopama. Izbacila sam sve bijelo iz prehrane-bijelo brašno, šećer, rižu i ubacila integralne namirnice. Na minimum smanjila unos slatkiša, počela koristiti bučino, laneno i maslinovo ulje...Moja najbolja prehrambena navika je sada doručak!On mora biti bez obzira na sve i to linomel. Znači, sjemenke mljevenog lana pomješane s medom, na to staviti svježe voće i na voće svježi posni sir pomješan s žličicom lanenog ulja. Tako zdravo, hranjivo i jako zasitno!Probajte, jer dan počinje zdravim doručkom, a zdrave navike ostaju za cijeli život!
Mislim da je moja najzdravija prehrambena navika koju sam "naslijedila" od mame svakodnevno pečenje domaćeg kruha.I nema izgovora tipa nemam vremena,kasno sam došla s posla,umorna sam...Kruh se zamijesi i čeka svoj odlazak u pećnicu dok ja nesmetano obavljam druge poslove.Prednost
…prikaži još! je naravno kvaliteta ali i veliki izbor kakav ćemo kruh imati uz jelo.Hoće li to biti raženi,kukuruzni,miješani,sa sjemenkama,crni,sve ovisi za kakav su se moji dečki odlučili toga dana.Volim taj miris koji se širi po mom domu a volim i osjećaj da činim nešto zdravo i tradicionalno za moju obitelj.
Moja najzdravija navika je doručak s najbližima. Kroz tolike godine žurbe i uz pregršt obaveza zadržali smo tu predivnu naviku. Svaki dan onaj koji ima najviše vremena pripremi svim ukuzanima hranjiv i zdrav doručak. Nikada mi nije bio problem ustati
…prikaži još! se ranije kako bi doručkovala s mojom obitelji, a nadam se da će tako i ostati. :)
Moja najzdravija navika svakako je doručak koji nikada ne preskačem. Ujutro ću ustati čak i sat vremena ranije ako je potrebno kako bih pripremila zdrav obrok koji će mi dati energiju za ostatak dana. Uz svakodnevni doručak među najzdravije navike
…prikaži još! moram uključiti i to da od tekućine pijem isključivo vodu i zeleni čaj. Gazirano piće nisam probala već godinama, a i voće sokove također rijetko pijem.
Pošto sam operirala crijeva dosta moram da pazim na ishranu. Jedem više puta na dan, manje obroke, dosta voća i povrća jer s njim unosim najviše vitamina i minerala, dosta riže jer obnavlja sluz na crijevima. Jedem dosta ribe na
…prikaži još! razne načine i koristim maslinovo ulje. Pravim razne domaće sokove od voća i povrća. Encian paket bi mi super došao, jer ima super stvari, ugledala sam smeđu rižu.
Prije dvije godine sam oboljela od kolitisa smršavila 15 kg i moja prehrana se iz korijena promijenila.U današnje vrijeme kada velika većina žena muku muči da bi skinula koji kilogram ja se svim silama trudim dobiti koji.Navikla sam doručkovati što
…prikaži još! mi je prije bilo nezamislivo,lagana kuhana jela,crveno meso sam skoro izbacila iz prehrane,ali eto počastim se ponekada iz želje,svježe voće jedva da smijem.Baš zbog ovakve ograničene prehrane vlakna su postala moja navika jer bez njih probava ne funkcionira,mekinje,ulje konoplje,ulje crnog kima i još dosta toga kombiniram i kile se polako vraćaju,nadam se i zdravlje sa njima!
Trenutno moja najzdravija navika je svakodnevno doručkovanje i to mješavinu zobenih i raženih pahuljica i lanenih sjemenki s običnim jogurtom. Primjetno mi je koža u boljem stanju, imam bolju probavu, a i općenito psihofizičko stanje mi je bolje :-D
Mislim da je moja najzdravija navika pijenje mlake vode sa limunom ujutro. To sam usvojila dok sam pila željezo, i nakon toga sam nastavila jer me u trenutku razbudi i blagotvorno djeluje na moju probavu.
moja najzdravija prehrambena navika je što obavezno pijem vou uz svaki obrok. mislim da je voda jako bitna, em što je zdrava em što stvara osjećaj sitosti pa jedem manje. kad je moguće, pijem i jogurt uz obroke jer osvježava,
…prikaži još! hrani i pojačava imunitet.
Između obroka pojedem voće ili čak povrće, a ljeti kao međuobrok volim lubenicu, dinju ili same rajčice. A jednom mjesečno znam i napraviti detoks organizma tako što pijem smoothieje koje spravljam od puno povrća i voća, lanenih sjemenki i pijem puno vode.
moja najzdravija prehrambena navika jest, da uvijek, ali apsolutno uvijek doručkujem. To mi je najvažniji obrok u danu i uvijek uključuje neku vočku. Nekad je lakši doručak pa su samo pahuljice i banana, a nekad je i malo jači pa
…prikaži još! je neko jaje i sendivić od heljde te neka jabuka. Kad se ujutro dobro najedem imam snage za cijeli dan i lakše mi je obaviti sve obaveze koji taj dan donese sa sobom.
Kod mene je podosta zdravih prehrambenih navika, ali ipak bih istaknula one koje smatram naj naj važnijima: ne preskačem doručak, ručam umjereno, a za večeru pojedem samo voće, salatu ili jogurt. Ne solim jako hranu već okus pojačavam začinima. Pijem
…prikaži još! puno tekućine koja nije sokić i sl. nego obična najobičnija voda ili ponekad čaj. Uglavnom ne konzumiram šećer. I trudim se ugrabiti sve domaće - voće, povrće, svježi sir, mlijeko, mast i ostalo - samo da je domaće i neiskvareno stotinama dodataka, E- ovih i onih, konzervansa i sličnih otrova! :)
Moja zdrava prehrambena navika uključuje doručak pod obavezno...trudimo se jesti kvalitetno i zdravo tako da je barem jednom u tjednu na meniju proso ili amaranth kao prilog jelu.Ujutro obično doručkujem zobenu kašu ili mekinje.Trudim se kuhati zdravo ali danas uz
…prikaži još! ubrzani način života često nam je to zadnja preokupacija.Smatram da je ipak u zdravom tijelu zdrav duh te se ako ništa trudim zdravo donekle hraniti.Još jedna zdrava navika koju sam nedavno usvojila je korištenje blendera za izradu smoothiesa,koji volimo popiti i muž i ja i sinko.Većinom se trudim nabaviti svježe i domaće voće i povrće.
Jesti malo, ali više puta na dan i čim više "na žlicu" to je prehrambena navika moje 85. godišnje bake koju je prenjela i na nas, svoje unuke. Baka je zakon, vitalna žena koja prkosi svojim godinama i sljedeći njezin
…prikaži još! put nadam se da ću barem upola dobro izgledati i osjećati se kad jednom uđem u njezine godine.
Najzdravija navika mi je jogurt ili sličan proizvod sa sjemenkama lana i to svako jutro. Nakon nekog vremena sam primjetila da mi se probava popravila (inače imam problema sa opstipacijama), koža proljepšala, a na mjerenju vitamina i minerala sam imala
…prikaži još! visoku razinu omega 3 i 6 (zdrave masnoće) što je prilično rijetko u 50-im godinama u vrijeme kada prevladava brza hrana.
Moja prehrambena navika je da uvijek doručkujem dva integralna topla sendviča s obiljem sezonskog povrća koje ubacim u nemasni sir i pureću šunku i hrskavo zapećem. (trebaju mi dva topla jer sam velika!)
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.