Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje najzdravije prehrambene navike su: u jutro na prazan zeludac prvo pijem caj od neema i jos 2 puta u toku dana, također pijem puno vode i jedem puno povrća i voća, domaće uzgojenog iz mamine bašće. :)
moja najzdravija prehrambena navika: doručak:kefir,sa voćem,žitaricama i afa algama.sirutka,pa trening.za ručak-krem juha od vlastitog povrća,riba i salata.večera-kokice bez ulja i soli.. I jakoo puno sunca.. :)da ne nabrajam vlastitu prirodnu kozumetiku koju pravim,čisti zrak na kojem živim..i eto,formula za sreću :)
Moja najzdravija prehrambena navika je redovito doručkovanje,a od kad redovito konzumiraju kvalitetan jutarnji obrok mnogo sam aktivnija i produktivnija, kako mentalno tako i tjelesno.Prije nekoliko godina otkrila sam zobenu kašu i od tada je ona za mene postala ultimativni doručak.
…prikaži još! Jeftin, brz, topao, hranjiv i što je vrlo važno nevjerojatno ukusan.
Moje najzdravije prehrambene navike su heljdina kaša za doručak, riba i salata za ručak a voće za večeru. Uz sve to još puuuno smijeha i ljubavi za sve oko sebe.
Jesti tri glavna zdrava dnevna obroka i dva zdrava sporedna uz pažljivo i temeljito žvakanje, ali bez uskraćivanja onoga što mi zaista odgovara. Iako, zaista uživam u zdravoj prehrani. Upravo papam Probavin. :)
Mislim da mi je jedna od najzdravijih i najboljih odluka bila izbacivanje konzumacije kave i zamjena iste sa čajevima. Svaki dan popijem najmanje tri šalice čaja, od zelenog preko voćnog i za spavanje bijelog. Svima bi preporučila fini čaj, mirisni
…prikaži još! štapić i doza dnevnog opuštanja uz dobru knjigu i glazbu. Definitivno najzdravije je izdvojiti vrijeme za sebe bez stresa.
Prije nekoliko godina počela sam sa prehranom "u zoni". Iako se više striktno ne držim takvog načina prehrane, ono što mi je ostalo i što i daje prakticiram, a i za što mislim da je moja najzdravija navika je izbjegavanje
…prikaži još! nepovoljnih ugljikohidrata. Šećer sam totalno izbacila iz prehrane, tako da jedem(pijem) ili nezaslađeno ili pak zaslađeno steviom.
Moja najzdravija navika je ispijanje vode s limunom i đumbirom svakodnevno bar 1-2 litre, kao i svakodnevno večernje trčanje bar pola sata. Zaista pomaže da se bolje, kako fizički, tako i što je još bitnije psihički :-) .
Osim što svakodnevno obavezno u jelovnik uvrstim naše domaće voće i povrće koje Bogu hvala imamo u vrtu, zumba je ta koja je moja najzdravija navika. Četiri puta tjedno, svaku večer vježbam kroz ples. Ne biste vjerovali koliko zumba čini
…prikaži još! čovjeka sretnim, manje opterećenim i zdravijim. A tijelu donosi brze rezultate, naravno ukoliko ih kombinirate sa zdravim prehrambenim navikama. Pa i kada pravite kolač, umjesto bijelog naprimjer stavite pirovo brašno :) Jer život i kada pazite što jedete, treba biti sladak :)
Nemam ih baš mnogo, ali s obzirom da patim od zatvora redovito koristim mekinje, što je odlično za moje zdravlje i na taj način održavam normalnu probavu. Znate kad sam počela koristiti mekinje kao dodatak prehrani, a to je bilo
…prikaži još! prije nekih dvadesetak godina, moj brat je pitao mamu: "Pa dobro gdje ona jede mekinje u svinjcu ili za stolom". Eto po nečem pamtim kad sam ih počela koristiti jer tada nisu bile tako raširene za upotrebu kao danas. Odlične su probajte ih sat vremena prije ručka sa jogurtom. Ne samo da je čuvar Vašeg zdravlja nego Vas održava i vitkim!!!!!!!!!!!!!
Najzdravija prehrambena navika mi je što sam ovisna o voću. Živim od njega i jedem ga svakodnevno. Kada sam na nekom putovanju i ako nema voća, imunitet mi automatski slabi jer sam toliko naviknuta na njega. Osim toga, mogu reći
…prikaži još!ći da je i doručak moja zdrava prehrambena navika jer dosta mojih prijatelja i poznanika uopće ne doručkuje, dok je meni doručak uobičajeni dio rituala i najbolji početak dana.
Od nedavno sam počela raditi na sebi,do tad su mi bili ostali na prvom mjestu...ali sada se priča malo promijenila...malo fitnesa i puno bicikla,uz sve to 5 obroka na dan...što laganijih i naravno zdravih.svakim danom volim probati nešto novo od
…prikaži još!d zdrave hrane pa tako sam kupila i encianovu smeđu rižu...za sad samo to ali sam jako zadovoljna okusom...pogotova kada ju konbiniram sa svježim povrčem iz svog vrta!!!za sad sam puno napravila za sebe,zadovoljnija sam osoba i puna života,a to su počeli primječivati i drugi...mada mršavija samo 2 kg,figura tijela mi se polako počela formirati kako treba :) i mogu reči da je to ono što mi je falilo u životu :)
Imam dosta prehrambenih navika koje su zdrave, pa neke od njih ću i navesti. Ujutro čim se probudim popijem natašte čašu mlake vode s pola ocijeđenog limuna (na taj način je lužnat ph tijela, a kada je tijelo lužnato, ne
…prikaži još! postoji mogućnost za oboljevanjem. Kada je tijelo kiselo, nastaje karcinom.) Nakon čaše vode s limunom slijedi čaša domaćeg kefira kojega sama pravim od tibetanskih gljivica i u taj kefir smiješam žličicu sjemenki lana kako bi provela detoksikaciju organizma. Zatim pojedem neko voće i kasnije pijuckam čaj koji si radim (u zadnje vrijeme pravim biljnu mješavinu od preslice, lavande, koprive i pirike) kako bi očistila bubrege. Tokom cijelog dana nastojim pojesti dosta voća i povrća. Ljeto je idealno jer ima lubenice, tikvica i rajčice pa na taj način postoje i lagane ljetne salate. Za ručak znam napraviti rižoto od smeđe riže s gljivama...U svakom slučaju nije mi dosadno jer mi je na kraju dana tijelo uistinu jako zahvalno. :)
obavezno doručak i to žitarice - raznolike ovisi kako koji dan. pogotovo sad kad sam trudna puno toga sam izbacila iz prehrane a neke stvari uvela. obavezno svaki dan voće i povrće , nešto od toga je iz mog vrta
…prikaži još!a (voćnjaka)i naravno kuhana jela a brzu prehranu sam izbacila koliko god sam mogla.
Moja najzdravija prehrambena navika bila bi obavezan doručak koji dosta ljudi ne uzima ili pojedu nešto "nabrzaka" a najedu se kasno poslijepodne ili sto je najgore navečer....Obično doručak počinjem voćem i nastavljam sa žitaricama u koje ubacim nešto mliječno poput
…prikaži još! jogurta, mlijeka od žitarica ili mladog kravljeg sira sa žličicom ulja recimo lanenog itd.uz dodatak sjemenki poput sezama.cimeta i kakaoa a ako mi se to ne jede svakako uzmem neki proteinski shake i to bude moj "nabrzaka"jutarnji obrok a tokom dana što bude a uglavnom nešto bude "žlicom"i povrća obavezno ako ne za ručak onda za večeru koja nikad ne bi smjela biti kasno..mogla bih dodati i medjuobroke ali možda bi izgledalo previše zdravo a ne želim stvoriti takav utisak,jer mi se čini da bi najzdravija prehrambena navika bila jesti u miru i sa sviješću....lp
Najzdravija prehrambena navika je obavezan doručak kao prvi obrok da se pokrene metabolizam,zatim užina, ručak, užina i obavezan obrok večera. Obroci bazirni na voću i povrću, mesu i 2-3 puta tjedno riba. Uz prehramben navike važna je i tjelesna aktivnost
…prikaži još! kao životna dobra navika. Znači u zdravom tijelu zdrav duh. I naravno puno smijeha i dobrih ljudi.
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.