Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
svako jutro doručkujem, raznovrtan obrok, sa proteinima, ugljikohidratima pa čak i sa malo masti i šečera. To me drži onda sitim kroz cijelo jutro pa sve do ručka. Nikad ne preskačem doručak i držim da je to najzdravija stvar u mojem životu.
Od nedavno sam počela raditi na sebi,do tad su mi bili ostali na prvom mjestu...ali sada se priča malo promijenila...malo fitnesa i puno bicikla,uz sve to 5 obroka na dan...što laganijih i naravno zdravih.svakim danom volim probati nešto novo od
…prikaži još!d zdrave hrane pa tako sam kupila i encianovu smeđu rižu...za sad samo to ali sam jako zadovoljna okusom...pogotova kada ju konbiniram sa svježim povrčem iz svog vrta!!!za sad sam puno napravila za sebe,zadovoljnija sam osoba i puna života,a to su počeli primječivati i drugi...mada mršavija samo 2 kg,figura tijela mi se polako počela formirati kako treba :) i mogu reči da je to ono što mi je falilo u životu :)
Moja najzdravija navika je doručak s najbližima. Kroz tolike godine žurbe i uz pregršt obaveza zadržali smo tu predivnu naviku. Svaki dan onaj koji ima najviše vremena pripremi svim ukuzanima hranjiv i zdrav doručak. Nikada mi nije bio problem ustati
…prikaži još! se ranije kako bi doručkovala s mojom obitelji, a nadam se da će tako i ostati. :)
Nastojim se hraniti zdravo i kvalitetno oko 4mj.i super mi je krenulo i namjeravam nastaviti tako i u budućnosti. Svako jutro popijem čašu vode sa svježe iscjeđenim limunom,a za doručak jedem integralni kruh sa smoothiem ili cjelovite žitarice umočene u
…prikaži još! vodu sa svježim voćem iz mog vrta. Ne mogu bez kave,pa si priuštim jednu u prijepodnevnim satima,ali bez mlijeka i šećera,dodajem samo pola žličice ceylon cimeta.
Puno,puno vode kroz dan i nekoliko šalica zelenog čaja,a tu je i tjelovježba nakon koje volim pojesti bijelu ribu ili piletinu na malo maslinovog ulja i puno zelene salate ili nekog drugog zelenog povrća. Da bi bilo ukusnije,dodajem čili u komadu koji sama mrvim prije korištenja. Leća,smeđa riža,hajdina kaša ili pa mekinje,moj su prilog salatama uz raniju večeru,a nekad budu i za ručak.
Slatkiši,nadutost,loša probava i višak kilograma su za mene prošlost jer uz zdrave namirnice i tjelovježbu živim kvalitetnije i sretnije.
Moja najzdravije prehrambena navika i ne samo prehrambena :)je piti puno vode, pješačim gdje god mogu i uz sve to pokušavam dovoljno spavati. Osim toga, dan ne mogu zamislit bez doručka koji je obilan i uključuje raznovrsne namirnice, najčešće iz bakinog vrta.
Odnedavno sam počela praviti sok od naranče i limuna te svaki dan popit po jednu čašu. Uz to koristim i Beta glukan tablete za podizanje imuniteta i osjećam se bolje otkad unosim više vitamina u sebe. Nastojim slatko zamjeniti voćem i povrćem.
Ljuta papričica čisti fenomenalno organizam, pogotovo ubačena u neki goveđi stock i sve puno korijandera, mente i mesa na sitno u trakicama, pa limete (to je azijska varijanta). Ubije viruse Jednom mjesečno detoks od samog voća, ali to treba izdržat!
…prikaži još!at!
Piće- samo voda i čajevi
Šećer što manje, kolače samo u gostima ili kad netko dođe :))
Moja najzdravija prehrambena navika je započeti dan sa zdravim doručkom, svakih par sati nastojati napraviti pauzu i pojesti voće ili jogurt, piti barem 10 čaša vode dnevno i nastojati ne kasno jesti. Eto ga. ;)
Moja zdrava prehrambena navika uključuje doručak pod obavezno...trudimo se jesti kvalitetno i zdravo tako da je barem jednom u tjednu na meniju proso ili amaranth kao prilog jelu.Ujutro obično doručkujem zobenu kašu ili mekinje.Trudim se kuhati zdravo ali danas uz
…prikaži još! ubrzani način života često nam je to zadnja preokupacija.Smatram da je ipak u zdravom tijelu zdrav duh te se ako ništa trudim zdravo donekle hraniti.Još jedna zdrava navika koju sam nedavno usvojila je korištenje blendera za izradu smoothiesa,koji volimo popiti i muž i ja i sinko.Većinom se trudim nabaviti svježe i domaće voće i povrće.
Uz redoviti doručak,pijenjem isključivo vode,konzumiranjem puno svježih namirnica,ribe bar jednom tjedno možda najzdravija navika koja je unijela veliku promjenu u moj život i moje zdravlje je ta da svako jutro popijem malu šalicu magnezijevog klorida koji je pravi melem za svačije zdravlje.
Mislim da je moja najzdravija prehrambena navika koju sam "naslijedila" od mame svakodnevno pečenje domaćeg kruha.I nema izgovora tipa nemam vremena,kasno sam došla s posla,umorna sam...Kruh se zamijesi i čeka svoj odlazak u pećnicu dok ja nesmetano obavljam druge poslove.Prednost
…prikaži još! je naravno kvaliteta ali i veliki izbor kakav ćemo kruh imati uz jelo.Hoće li to biti raženi,kukuruzni,miješani,sa sjemenkama,crni,sve ovisi za kakav su se moji dečki odlučili toga dana.Volim taj miris koji se širi po mom domu a volim i osjećaj da činim nešto zdravo i tradicionalno za moju obitelj.
Sve je počelo prije otprilike 6 godina kad su mi dijagnosticirali dijabetes tipa 1. Sve mi se odjedanput urušilo, mislio sam kako se sve urotilo protiv mene. Bio sam u osjetljivoj fazi, pred kraj puberteta, i mislio sam si što
…prikaži još! ću sad? Moj život je još u povojima, u što se to moje djetinjstvo i općenito život, pretvara. Zatražio sam i dobio svu potrebnu pomoć i podršku svojih roditelja i najbolje prijateljice. Shvatio sam da je problem u meni samome koliko u tom nesretnom vanjskom faktoru koja se naziva bolest (dijabetes), Otada sam počeo tražiti izlaz iz naoko bezizlazne situacije. Prva na red je došla prehrana, zatim redovita tjelovježba, joga... Vratimo se ipak na prehranu. Do tada volio sam sve što i drugi moji vršnjaci: fast food, gazirana zašećerena pića i tome slično. Prijateljica me je savjetovala da počnem u svoju prehranu ubacivati integralne žitarice (ječam, zob proso, smeđa riža), organsku soju, bučino ulje, i razne preparate i dodatke prehrani (Omega3). Sada je ta prehrana bogata vlaknima i sa niskim glikemijskim indeksom postala moja životna navika, i moja rutina. Uveo sam i međuobroke između ova tri glavna, tako da sada jedem i po pet ili šest puta dnevno, ali su obroci i količinski i kalorijski puno manji. Od samoga početka u stabilizaciji mog stanja puno mi je pomogao Encian i njegovi sjajni dodaci prehrani (omega 3, Multivitamin, Artičoka 500 MX, Pivski kvasac u kapsulama bogat cinkom, Švedska grenčica, i u novije vrijeme Laneno ulje, i najnoviji proizvod Konopljino ulje, koje smatram čudotvornim u podizanju opće izdržljivosti i ravnoteži esencijalnih masnih kiselina. Jednostavno sada se veselim svakom novom danu, jer se osjećam zdravo i poletno, jednom riječju izvrsno. A Encian u cijeloj toj priči zaslužuje istaknuto mjesto i topla je preporuka svima koji se uzdaju u čudesnu moć prirode. Encian je sublimirao tu moć u svoje proizvode i rezultat nije ni u mom slučaju izostao.
Pečemo vlastiti kruh. Ponekad je to kukuruzni sa sjemenkama lana i suncokreta, ponekad raženi, ponekad polubijeli... Mogućnosti je bezbroj a zadovoljstvo veliko. Uz to znamo da u njemu nema aditiva, boja ili previše šećera i soli. To je naša zdrava navika.
Tekućina. Pijem običnu vodu, izbjegavam vodu s okusima, voćne sokove (osim svježe istisnutog voća) i gazirana pića. Zaslađena su, ne želim se navikavate na slatko, debljaju, ne zdrava su! Dnevno popijem do 2-3 litre vode.Dan započinjem sa čašom mlake vode
…prikaži još!de i par kapi limuna- dobro je za probavu. Vodu pijem u toku cijelog dana samo ne dok jedem za vrijeme obroka, kako ne bi došlo do razrjeđivanja sokova za razgradnju hrane.Voda je naš pokretač- naše zdravlje!
Najzdravija prehrambena navika, definitivno doručak. Zbog usporene probave, problema sa alergijom bila sam prisiljena promjeniti svoje navike te one nezdrave zamijeniti zdravijima. Tako sam izbacila iz prehrane pekarske proizvode i kavu na prazni želudac. Te ujutro nakon popijene čaše limunade,
…prikaži još! spremam svoj zdravi doručak to je sir sa lanenim uljem kao baza, pa onda kombinacija žitarica i voća... Da ne bi ispalo da je samo doručak zdrav i tijekom dana se trudim kombinirati zdrave namirnice. Promjene se vide i tijelo je zahvalno na promjenama. Voljela bi probati koristiti i pšenične mekinje...
Kazu da nikad nije kasno zapoceti sa necim.Nazalost, tek kad te izda zdravlje onda covjek shvati sta je najvrijednije! Sada sam u toj situaciji i jednostavno ne mogu izdvojiti samo jednu najzdraviju prehrambenu naviku.Sve je podjednako vazno,samo je bitno da
…prikaži još!a je prirodno.Zdravlje ulazi na usta i vjerujem da su upravo ovi Encianovi pravi prirodni proizvodi!
Dobitnici vrijednih poklon paketa!
Komentari 111
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.