Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
"Fuj, ovo je odvratno! Više nikad to neću jesti!"- s gađenjem i kroz suze sam prokomentirala svoj prvi, ne obrok, već samo žlicu pahuljica kad sam bila mala. Tek koji mjesec kasnije saznala sam da je moj brat slučajno umjesto
…prikaži još! žlice šećera u pahuljice koje mi je radio stavio žlicu soli. Tek nakon što sam skupila hrabrosti i probala pahuljice ponovno, shvatila sam da to i nije tako loše. Čak naprotiv, da su jako fine, posebno sa žlicom meda. Bilo je to prije dobrih dvadestak godina, ali navika pahuljica za doručak mi je ostala do danas. Samo, odviknula sam se od trpanja žlice šećera. Radije stavim malo meda ili narežem voća. Finije je, a i puno je manja šansa da ću si zabunom zasoliti žitarice :)
Nakon dugog eksperimentiranja zaključak je da su žitarice jednostavno najbolji doručak za moj organizam. Od preskakanja doručka, do sendviča, pašteta, namaza, jaja. Sve je to bilo ok, ali moj organizam je na svaku od tih namirnicia reagirao drugačije. Nakon obilnog
…prikaži još! sendviča bilo mi je teško uopće pomisliti na sve zadaće koje me taj dan očekuju, nakon namaza odgladnio bih nakon nekoliko minuta, nakon peciva također, ako sam preskočio doručak cijelo prijepodne uopće nisam mogao funkcionirati. I tako u nedogled dok moja draga nije počela kupovati žitarice i konzumirati ih svako jutro. Nakon što sam nekoliko puta nakon namaza odlučio da se dodatno zasitim njima moj je organizam reagirao vrlo čudno. Odjednom sam imao mnoštvo elana, osjećao sam se poletnije i mogao sam puno bolje razmišljati i uopće mi nije bio problem zadržati koncentraciju do ručka. Od tada do danas prošlo je nekoliko godina i moja dnevna rutina počinje upravo žitaricama i to najčešće sa toplim mlijekom i voćnim jogurtom.
Iskreno ne jedem žitarice, slično tome možda samo čokolino, ako dobijem poklon paket, probat ću sve i osjećat se bolje, jer sam čula da je jako zdravo, i uz Zdravu kravu, kupovat ću žitarice.
Žitarice ujutro - energija cijeli dan!
Komentari 104
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.