Već mjesec dana sam na dijeti, a odmah prvi dan odlučila sam kupiti žitarice. Moj izbor bile su Vivera musli sa šumskim voćem. Sada kada sam pročitala, Vivera Probavin izgledaju kao idealan obrok za mene, stvara osjećaj sitosti i ima malu energetsku vrijednost. Mislim da je to upravo ono šta mi treba izjutra, ali i navečer. Ja nemam problema sa probavom, ali moja mama ima, tako da bi ove žitarice zaista bile korisne u mojoj obitelji . Hvala Zdravoj Kravi na korisnim informacijama :)
dan treba započeti pozitivno, što za sebe i duhovnost tako i za tijelo , zato su žitarice odličan izbor...
nema potrebe za kavom da bi otišao na wc :) kada su uz tebe žitarice. A kako se osječamo jedući ih znati će tajnu samo oni koji probaju , ja ju znam :)
Dan volim započeti s ukusnim i hranjivim doručkom kako bih što duže bila sita i puna energije za ono za što još ni ne znam da će biti. Svaki novi dan-novi izazov :-). Ujutro obavezno popijem kavu i pojedem svoju dozu žitarica. Daju mi energiju, snagu, koncentraciju, bogate su vlaknima, a znamo da su vlakna super za naš organizam, za probavu i vitalnost. Inače dosta pazim na prehranu i iako su sad neka nova istraživanja pokazala kako u cornflakesima različitih vrsta ima previše šećera i slično i da su zapravo marketinški trik- smatram da su Vivera proizvodi jako kvalitetni što sami po sebi govore i omjeri šećera, proteina i masti izraženi na kutijama proizvoda, a najbolji pokazatelj od svega mi je moje tijelo koje je zdravo i veselo nakon takvog jednog doručka :-)
Ja kao trudnica u 8 mjesecu zelim da se zdravo a kvalitetno hranim,da se cijeli dan dobro osjecam,da imam energije i naravno da mi se bebica rodi zdrava i napredna,i zato jutro pocinjem jednim kvalitetnim doruckom koji se sastoji od zitarica i mlijeka,zavisno koje su od mog budzeta jer ne radim nigdje pa nekad i ne mogu bas da priustim neke kvalitetnije ali uglavnom prepprucujem svima ada zdravo doruckuju jer je to najbitniji obrok :)
Žitarice su moja prava hrana,
Jedem ih ujutro prije nego krenem iz stana.
One spriječavaju da moj stomak krulji,
Pa više nitko u mene radoznalo ne bulji.
Viverine musle s komadičima čokolade,
Višnje su mi mile jer me one slade!
Probavin moj dečko uvijek rado jede,
Stomak njegov radi i ne pravi probleme.
Zato HVALA Viveri na ovoj pravoj hrani,
Obroci su naši hranjivi i zdravi!
Žitarice su najbolji izbor za moj zdravi doručak. Trudim se odabrati žitarice koje nisu dodatno zaslađivane razno raznim šećerima.Rado ih jedem sa mlijekom,a volim dodati i orašasto voće.Ponekad ih kombiniram i sa nemasnim svježim sirom i jogurtom.Sve Vivera žitarice volim,no one koje ipak najčešće koristim su Vivera Probavin instant žitarice, obzirom da me poprilično često muće problemi probave i osjećaj nadutosti.Ponekad kada ne stignem doručkovati kod kuće,žitarice obavezno ponesem na posao i tamo ih pojedem tijekom jutra.Doručkovati žitarice za mene je nezamjenjiva svakodnevica.One mi daju potrebnu energiju i vitamine,a ujedno mi pružaju dobru koncentraciju, koja mi je na radnom mjestu prijekopotrebna.Mogla bih reći da sam prava mala ,,ovisnica ,, o žitaricama.Jednako tako, svojoj se trogodišnjoj kćerkici jako trudim objesniti važnost pravilne prehrane, jer želim da se kvalitetno i zdravo hrani,te sada i ona žitarice jede sa voljom.Često moj boravak u trgovini prilikom kupnje potraje,jer imam naviku čitati deklaracije na svakom proizvodu(namirnici) koju kupujem.Možda tim više što sam po struci prehrambeni tehničar i zaista mi nije svejedno čime se hranim.Smatram da je najbitnije da čovjek postane svjestan koliko je bitno jesti zdravo i posebice ne preskakati doručak,jer ja bih rekla:,,Po doručku se dan poznaje!,,
Nikad ne započinjem dan bez doručka, nikad ne započinjem dan bez žitarica. Zdjelica žitarica prelivena mlačnim mlijekom i posipana cimetom. I tako svaki dan, i nikad mi ne dosadi. Ponekad pokušam promijeniti doručak i pojesti tost sa namazom, ali prebrzo ogladnim, i uvijek se vraćam mojim žitaricama jer od njih sam najduže sita i najbolje se osjećam. ŽIVJELE ŽITARICE I ZDRAV DORUČAK!!!
Volim započeti dan sa žitaricama jer je to lagani doručak poslije kojeg se ne osjećam tromo, umorno i ne osjećam nevjerojatnu žeđ kao kad se doručkuje npr. pašteta, hrenovke ili bilo koji namaz koji je prepun aditiva. Nakon doručka sa žitaricama imam energije, a to je za početak dana najbitnije i što je jako važno nisam bezvoljna i depresivna. Živjele žitarice!
napokon.,..registriranje uspjesno:))evo ja imam iskustva sa viviera zitaricama ..ispocetka su mi bile jako neukusne medutim kako sam odlucila promjeniti nacin ishrane i baciti se na zdravu hranu prvo sto mi je bilo u trgovini kupiti ih..smrsala nisam ..ali se osjecam puno bolje nego kad bi pojela nekakvu masnu hranu..promjeni se metabolizam ..nas dan zapocinje zitaricama kako meni tako i djecici prije skole i barem znam dok vrijeme provedeno u skoli da su naoruzani energijom-:)
Dobro jutro Kravo,
hranio bi se zdravo.
Vivera je zdrava,
izusti Krava.
Ja sam se susrela s vivera žitaricama kad sam ostala trudna.
Ima sam problema s probavom i iako sam se dovoljno kretala,pila dosta vode i jela lako probavljivu hranu ništa mi to nije pomoglo.
Do tada još nisam znala za vas,ali kad se je pojavio taj problem svašta sam isprobavala i mekinje i druge žitarice samo ta potaknem rad
crijeva.Došao je i red na vivera Probavina žitarice i one su mi stvarno pomogle da se osjećam lakše i zadovoljno.Stalna napuhnutost i težina u želucu
je nestala.Otdada ih jedem svako jutro za doručak.Moje dijete sad ima godinu dana,ali ta navika nije nestala jer se osjećam lakša.Ujutro se ne budim teško,
i imunitet mi je jači,nisam se cijelu zimu razbolila.
U našoj obitelji žitarice vole i mali i veliki. Ja već godinama jutro započinjem sa žitaricama i osjećam se jako dobro! Moji sinovi su sve više počeli uz mene "papati" žitarice. Žitarice nam pomažu da skupimo snage za nove radne pobjede, a djeci da se pravilno razvijaju i rastu. Stariji sin koji je "pubertetlija" počeo je "razmišljati" o svojoj prehrani i sada zajedno doručkujemo i večeramo žitarice. On više voli čokoladne, a ja sa puno voća. Ujutro za dobar dan, uveče za dobar san - ŽITARICE!
dakle, što da vam kažem...skoro od pamtivijeka imam problema s probavom. Što je najgore od svega žlica mi baš i nije najdraža prijateljica, čušpajzi i sve što je tekuće u mom životu nema mjesta. Uzalud su svi uvijek tupili moraš jesti kuhano, nije ni čudo da imaš problema s probavom, ali ne...tvrdoglavost mi je mana. Isto tako žitarice bilo koje vrste nisu mi nikada izgledale primamljivo, uopće zašto se to jede?! No kako su godine odmicale, čovjek valjda malo dođe pameti, a i sila ga natjera probati štošta, pa sam tako i ja na nagovor svoje prijateljice koja se preporodila upravo viverinim pahuljicama. Ispočetka jele su one mene, a ne ja njih, no kad sam primjetila promjene, vjerujte mi da sam ih počela jesti možda pomalo i u neograničenim količinama. Svoj sam dugogodišnji problem neću reći riješila u potpunosti, ali sam ga svela na zanemarivi minimum i sada više ne izgledam kao mlada baka u 5. mjesecu trudnoće.
jutro volim započeti žitaricama jel mogu smanjiti rizik od pojave bolesti srca, nekih oblika raka, dijabetesa tipa II , te također one dobro djeluju na probavu te tako mogu smanjiti moju tjelesnu težinu..Budući da sadrže vrlo malo masti, preporučuju se svima koji bi željeli izgubiti koji kilogram.Prednost doručka sa žitaricama je u polaganom oslobađanju energije u organizam, nema izazivanja stresa i pospanosti nakon konzumiranja, a osjećaj sitosti je duži. što je po meni jako važno. Svaki dan započinjem zdelicom žitarica s mlijekom ili probiotičkim jogurtom i ako to propustim više od dva dana, probava mi bude u komi, tako da…Naprijed žitarice:)
Novi je dan. Klasični jutarnji rituali uz buđenje. Često se uhvatim i pokušavam sebi objasniti zašto su mi toliko bitni ti jutarnji rituali. Prva jutarnja kava mi je odavno postala bitan dio života,a nakon toga i doručak jer mi je potrebno energija i koncentracija za cijeli dan ...... Čak i kad se moram rano ujutro
probuditi zbog obveza bilo kakve vrste, budim se sat i pol ranije jer kava se mora popiti a i dobro doručkovati. Svako jutro Vivera crunchy müsli ili Vivera Corn flakesa su moje poslastice u kombinaciji sa mlijekom ili jogurtom i voćem.
Dok ih polako grickam uz dnevne novine ili surfanje na internetu je za mene su nezamisliv početak dana. Sad kad malo bolje razmislim, imam osjećaj kako u većini tih prilka nisam sama, ne samo da razgovaram sama sa sobom, veći imam osjećaj prisutnosti kako nisam sama. Ove žitarice hrskaju sa mnom i moje su najdraže društvo za dobro jutro.
Kažu da ono što jedeš znatno utječe na to kako se osjećaš. Uz Vivera Probavin, ja sam najsretnija.
Ja ću svoj komentar posvetiti onima koji se još traže ili koji npr. ne vole mlijeko... moj način: navečer žitarice staviti u zdjelicu, dodati smrznuto voće (maline ili borovnice), ako su žitarice bez šećera malo vanilin šećera ili samo ekstrakta vanilije i koju žlicu vode da sve fino omekša. Ujutro samo umješati jogurt i ukusan doručak je tu i to takav da je mene sposoban održati do vrlo kasnog ručka. Uživajte i sretno svima :)!
Nakon dugog eksperimentiranja zaključak je da su žitarice jednostavno najbolji doručak za moj organizam. Od preskakanja doručka, do sendviča, pašteta, namaza, jaja. Sve je to bilo ok, ali moj organizam je na svaku od tih namirnicia reagirao drugačije. Nakon obilnog sendviča bilo mi je teško uopće pomisliti na sve zadaće koje me taj dan očekuju, nakon namaza odgladnio bih nakon nekoliko minuta, nakon peciva također, ako sam preskočio doručak cijelo prijepodne uopće nisam mogao funkcionirati. I tako u nedogled dok moja draga nije počela kupovati žitarice i konzumirati ih svako jutro. Nakon što sam nekoliko puta nakon namaza odlučio da se dodatno zasitim njima moj je organizam reagirao vrlo čudno. Odjednom sam imao mnoštvo elana, osjećao sam se poletnije i mogao sam puno bolje razmišljati i uopće mi nije bio problem zadržati koncentraciju do ručka. Od tada do danas prošlo je nekoliko godina i moja dnevna rutina počinje upravo žitaricama i to najčešće sa toplim mlijekom i voćnim jogurtom.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji