Fitness Blic vježbe 15. travnja 2019.

7 vježbi koje možeš izvoditi 'usput', a brzo zatežu stražnjicu

Butt
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dovedi stražnjicu u odličnu formu za, počni već danas s vježbama i aktivnostima koje ti predlažemo i za par tjedana bit ćeš spremna za bikini, usku haljinu ili traperice. Neko od vježbi koje će ti pomoći su hodanje na prstima i čučnjevi.

  • Stepenice - od danas hodaj stepenicama svaki put kad ti se ukaže prilika. Izbjegavaj dizala i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za stražnjicu od stepenica.
  • Zatezanje mišića - zategni i ponovno opusti mišiće stražnjice za vrijeme sjedenja, kuhanja, stajanja u redu. Mišiće zategni 10 do 20 sekundi, opusti pa ponovno zategni. Najmanje deset puta.
  • Čučnjevi - odvoji pet minuta na dan za čučnjeve. Stani uspravno, polako savij koljena, pa ponovno ustani. Udahni spuštajući se dolje, izdahni na povratku.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Kratkim i efektnim treningom nogu kojim možeš doći do željenih rezultata

 

  • Širenje koljena - ovu vježbu možeš raditi i na poslu. Sjedni i položi ruke na vanjske dijelove koljena. Zatim rukama guraj jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvaraš otpor kako ne bi došlo do dodirivanja koljena. Pritisak zadrži oko pet sekundi, potom se opusti. Vježbu u jednom ciklusu ponovi barem pet puta.
  • Bicikl - vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možeš crpiti upravo s područja bedara i stražnjice.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Sve nove stambene i nestambene zgrade u EU-u, kao i one koje su u fazi velike obnove, morat će osigurati obavezna mjesta za parkiranje bicikala, prema novom prijedlogu revizije Europske komisije vezanoj za Direktivu o energetskoj učinkovitosti zgrada (EPBD) od 15. prosinca 2021.godine

 

  • Hodanje na prstima - još jedna praktična vježba koja ne iziskuje puno vremena. Hodaj na nožnim prstima 30-ak sekundi, potom se spusti, kratko odmori i ponovi deset puta.
  • Vježba s jastukom - navečer dok gledaš TV stavi jastuk između koljena pa ga snažno stišći. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušaj zadržati položaj što dulje.

Fitness trener Branimir Vajda savjetuje uz pomoć kojih vježbi možeš učvrstiti i podignuti stražnjicu za četiri tjedna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.