Fitness 27. travnja 2016.

Pet super vježbi s pilates loptom

Lopta-Pilates
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bilo da želiš smršaviti ili se samo dovesti u formu, vježbanje je nezaobilazan dio. Osim toga, vježbanjem se mogu regulirati i brojne zdravstvene tegobe. U pravilu, poželjna su tri treninga tjedno, raspoređena tako da između treninga imaš dan odmora. Ako ne želiš plaćati članarinu u teretani ili za određeni grupni trening, a nemaš ni mogućnost odvojiti vrijeme za vježbanje izvan kuće, donosimo ti pet jednostavnih vježbi

Vježba 1

Korak 1: Lezi na pilates loptu na trbuh, u predjelu struka, i hodaj na rukama sve dok ti lopta ne bude ispod potkoljenica.

Korak 2: Zategni mišiće središnjeg dijela tijela i, s ispravljenim nogama, odguruj tijelo tako da lopta opet bude ispod struka. Ponovi vježbu.

Vježba 2

Korak 1: Ponovno lezi na pilates loptu, ali se ovoga puta osloni na nju prsnim košem. Ruke i stopala su na podu.

Korak 2: Stavi dlanove na potiljak. Zatezanjem mišića središnjeg dijela tijela podiži glavu i ramena sve dok ne osjetiš istezanje.

Korak 3: Spusti glavu u početni položaj. Ponovi vježbu.

Vježba 3

Korak 1: Lezi na leđa i ispruži ruke iznad glave. Čvrsto drži pilates loptu između stopala.

Korak 2: Zategni mišiće središnjeg dijela tijela i podigni loptu do razine bokova. Podigni lopatice i ruke radi ravnoteže.

Korak 3: Spusti ruke i noge na pod u početni položaj

Vježba 4

Korak 1: Spusti se na koljena i ruke (”na sve četiri”). Postavi elastičnu traku oko jednog stopala i drži njezine krajeve u rukama.

Korak 2: Podigni koljeno s poda i ispruži nogu iza tijela.

Vježba 5

Korak 1: Postavi elastičnu traku ispod oba stopala i drži njezine krajeve u rukama. Raširi stopala u širini ramena.

Korak 2: Zategni mišiće središnjeg dijela tijela i iskorači jednom nogom u stranu da bi se traka rastegnula.

Korak 3: Iskorači drugim stopalom kako bi ti oba stopala bila razmaknuta u širini ramena. Ponavljaj vježbu koliko god dugo možeš.

Saznaj koji dio dana je najbolji za vježbanje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.