Fitness 04. srpnja 2024.

Veliki uspjeh 'Fitness Instagrama': Hrvatska aplikacija postala globalni hit, njeni kreatori potpisali ugovor sa svjetskom računalnom kompanijom

Foto: FiZone Jedinstvena mobilna aplikacija FiZone potpuno je besplatna te je prva fitness društvena platforma u svijetu koja nudi brojne mogućnosti poput pronalaska idealnih teretana u vašoj blizini, trgovina prehranom, angažiranje osobnih trenera
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fitness industrija postala je sve popularnija posljednjih nekoliko godina, a s njom su se pojavile i razne inovativne ideje kako ljudima olakšati put prema zdravijem životu.

Tako se ovog proljeća na hrvatskom tržištu lansirala jedinstvena mobilna aplikacija FiZone koju su osmislili u splitskim tvrtkama Native Development i New Legacy. Na njoj su radili više od dvije godine i potpuno je besplatna te je prva fitness društvena platforma u svijetu koja nudi brojne mogućnosti poput pronalaska idealnih teretana u vašoj blizini, trgovina prehranom, angažiranje osobnih trenera… 

Ono po čemu se FiZone ističe je i to što funkcionira poput društvene mreže, primjerice Instagrama, pa su je neki korisnici prozvali Fitness Instagramom. U svega nekoliko dana od lansiranja na mobitele ju je downloadalo nekoliko tisuća korisnika iz Hrvatske i regije, a aplikaciju trenutno koristi čak 30 tisuća korisnika. 

"Nismo očekivali tako veliki broj korisnika u kratkom vremenu", kažu iz splitskih tvrtki.

 | Author: FiZone Foto: FiZone

Korisnici u aplikaciji mogu pronaći razne funkcije koje im pomažu u postizanju fitness ciljeva. Osim toga jednom kad naprave profil mogu objavljivati fotografije i sadržaje poput treninga, recepata, motivacijskih poruka te tako inspirirati i motivirati ostale. Također mogu pronaći trenere, nutricioniste i druge korisnike sličnih interesa te se povezati s njima kako bi zajedno radili na svojim ciljevima. 

"Plan nam je bio da aplikaciju testiramo nekoliko mjeseci, međutim broj onih koji su je instalirali, uistinu nas je iznenadio, pa sada proces razvijanja ide još brže. Već u ovom trenutku razvijamo nove funkcije kao što su chat i komentari te idemo u redizajn. Veliki je to posao, ali imamo odličan programerski tim stručnjaka i ne sumnjamo u uspjeh", ističu kreatori hrvatskog Fitness Instagrama. 

 | Author: FiZone Foto: FiZone

O ozbiljnosti i potencijalu cijelog projekta govori i to što su kreatori ovog startupa potpisali ugovor s poznatom svjetskom računalom kompanijom, a po njihovim se uputama sada implementiraju određene funkcije te će FiZone biti prva aplikacija u Europi s takvim konceptom. S ovakvim inovacijama startup sceni s naših prostora uistinu se smiješi svijetla budućnost uz puno mogućnosti za daljnji napredak.

Da je aplikacija postala popularna među ljubiteljima fitnessa i zdravog života govori i to što osim Hrvatske, mnogo korisnika dolazi iz BiH, Srbije i Njemačke, a čak je koriste i u jednom američkom studentskom centru jer je FiZone namijenjen i globalnom tržištu. Aplikacija je dostupna na Google Playu i App Storeu gdje je u kategoriji Fitness i zdravlje konstantno pri samom vrhu, dok je jedno vrijeme bila rangirana i kao prva, što samo potvrđuje njezinu kvalitetu i veliku popularnost među korisnicima.

 | Author: FiZone Foto: FiZone

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.