Fitness 16. ožujka 2016.

Ubrzaj srce, drži ritam i gubi kilograme

Trening_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neovisno o vrstama vježbi koje radiš, postoje osnovna pravila koje će te, ako ih poštuješ, dovesti do željenog učinka. Prije svega, važno je da ti se sviđa aktivnost koju si odabrala, a ne da odlaziš u teretanu ili na pilates jer te netko nagovorio. Ako svoje slobodno vrijeme trošiš na aktivnost koja ne voliš, vrlo lako će se dogoditi da ubrzo odustaneš od vježbanja

  • Ne zaboravi istezanje - možda je istezanje dosadno, ali je nužno ako ne želiš imati upalu mišića. ujedno, prije početka vježbanja pomaže povećati mišićnu aktivnost, a nakon njega vratiti tijelo u početni položaj i usporiti otkucaje srca
  • Započni s onim što najmanje voliš - počni trening  aktivnošću koja ti najmanje odgovara. Ukoliko završni dio treninga čine vježbe koje najviše voliš, sasvim je sigurno da ćeš ga propisno završiti.
  • Koncentriraj se - usredotoči se na vježbe i nemoj gledati TV ili kroz prozor promatrati što se događa vani. Jedino tako ćeš biti optimalno efikasna i aktivirati sve mišiće.
  • Ubrzaj srce - kada nemaš dovoljno vremena za cijeli program vježbi, preskači konopac pet minuta prije i poslije vježbanja kako bi ubrzala rad srca i istovremeno aktivirala mišiće gornjeg i donjeg dijela tijela.
  • Održavaj ritam- pauza od 15 sekundi, umjesto jedne minute, između vježbi jačanja za donji dio tijela, održat će ravnomjeran rad srca.
  • Uključi vježbe za ruke - tijekom izvođenja čučnjeva ili prilikom korištenja stepera, savijaj bicepse u svakom pokretu da bi vježba bila efikasnija.

Kako ne bi posustala u vježbanju, upoznaj se s Klubom Mršavimo zajedno!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.