Fitness Blic vježbe 26. srpnja 2016.

Tri jednostavne vježbe uz koje ćeš i na odmoru ostati u formi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Najbolja vježba za podizanje stražnjice svakako je čučanj. Pravilan način izvođenja čučnja jest da stražnjicu guraš prema iza i polako se spuštaš prema dolje. Imaj na umu da se pri tome ne spuštaš preduboko i da ne guraš prejako koljena prema naprijed.

Iskorak za čvrste noge i stražnjicu

Iskorak je jedna od najboljih vježbi za oblikovanje stražnjice i nogu, a istovremeno će i ubrzati tvoj metabolizam. Kako bi oni bili što učinkovitiji, ali i bezopasni, važno je držati se određenih pravila. Kreni iz uspravnog stava tako da ti je kralježnica što ravnija. Jednom nogom napravi iskorak prema naprijed tako da koljeno držiš pod pravim kutem. Pazi da tijelo ne naginješ prema naprijed te naizmjence radi iskorak jednom pa drugom nogom.
 

Plank za trbuh i leđa

Plank Za trbuh se, osim pretklona trupa (trbušnjaka), može izvoditi i prednji izdržaj (plank). Plank se izvodi na način da staneš u položaj sličan položaju skleka, ali, za razliku od klasičnog skleka, podlakticama se osloni na podlogu. Laktove postavi direktno ispod ramena. Nožne prste stavi u poziciju kao kad radiš sklekove. Pazi da koljena nikako ne savijaš i da ti kukovi ne propadaju. Ovaj položaj drži 30 sekundi. Iako plank vježba izgleda jednostavno, mnogi se prevare i shvate da mogu izdržati u toj poziciji manje od minute.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.