Fitness 13. lipnja 2024.

Trening od 20 minuta s malim učinkom kojim ćete ubrzati svoj metabolizam

Foto: Freepik
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jutarnja tjelovježba odličan je način da započnete svoj dan. Njome ćete, kao i općenito vježbom, potaknuti rad srca i ubrzati metabolizam, a može vam čak i popraviti raspoloženje te vas pripremiti za ostatak dana. Ako želite odvježbati sutra ujutro, isprobajte ovu 20-minutnu vježbu.

Ako želite vježbati ujutro, prije posla i ostalih obaveza, ali ne želite raditi ništa što će vas previše iscrpiti, onda odaberite brzi 20-minutni trening uz pomoć YouTuberice GrowWithJo. Njezin trening možete napraviti bez opreme, kod kuće i u stojećem položaju, a također je i malog opterećenja. Njime ćete se pokrenuti i sagorjeti kalorije bez skakanja, a neće ni biti umorni ostatak dana. Zapravo, vjerojatnije će vam se nakon njega podići energija i razbistrit ćete svoj um. 

Naravno, ne morate vježbati ujutro, već to možete učiniti i u bilo koje doba dana - za vrijeme ručka ili za borbu protiv pada energije sredinom poslijepodneva. 

Tijekom treninga, pratite videozapis u kojem i sama trenerica vježba, a uključena je i glazba kako biste se lakše kretali u ritmu. Vježbe se "prelijevaju" jedna u drugu kao da plešete, što je uvijek zabavnije od jednostavnog vježbanja, zar ne?

Svaki pokret traje 40 sekundi, a vi ćete cijelo vrijeme raditi u ritmu kako biste ostali u pokretu. Cilj je raditi prilično niskim intenzitetom cijelo vrijeme kako biste došli u svoju zonu sagorijevanja masti bez pretjeranog pritiska, pa ako vam je teško održati korak ili dišete malo teže zbog čega ne možete izgovoriti jednu rečenicu, odmorite se i usporite. 

Intenzitet ove vježbe trebao bi biti oko pet do šest od 10 za napor, tako da znate da radite, ali na razini koju možete udobno održavati puno duže od 20 minuta ako je potrebno. Ako koristite pametni sat koji koji pokazuje vaše zone otkucaja srca, trebali biste biti u zoni dva (lagana zona gdje broj otkucaja iznosi od 57 do 63 posto vašeg maksimalnog broja otkucaja srca) ili na donjem kraju zone tri (umjerena zona gdje broj otkucaja iznosi od 64 do 76 posto vašeg maksimalnog broja otkucaja srca).

Možda te zanima... Budite u zoni sagorijevanja kalorija uz ovu jednostavnu formulu Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.