Fitness Vježbe za mršavljenje 05. prosinca 2018.

Trenerica iz Samobora koja je pokrenula cijeli grad na vježbanje

Foto: Privatna arhiva Ana Turk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ana Turk je trenerica koja je pokrenula djevojke i žene grada Samobora na aktivniji život, razgovarali smo s njom o tome kako joj je to uspjelo , kakav treba biti kvalitetan trener, a s nama je podijelila i svoje omiljene recepte.

Kako se svakome od nas ponekad teško natjerati na treninge, upitali smo trenericu Turk kako je uspjela ne samo nagovoriti žene na treniranju nego kako je njezin studio postao i omiljeno mjesto za vježbanje

"Od samoga početka sam težila k tome da mi je kvaliteta treninga i ugodan ugođaj na treningu budu na prvom mjestu, što vjerujem da je većina Samoborki prepoznala. Otvorila sam prvi boutique studio za žene s ciljem da se žene tamo dođu 'isključiti' i izdvojiti barem sat vremena u danu za sebe, a da pritom ne moraju misliti o tome jesu li počešljale kosu, ispeglale majicu, našminkale se ili što će obući. Mislim da sam u tome uspjela i da je to ključ omiljenog fitness centra Samoborki, što mi je jako drago", rekla je Ana Turk. 

 | Author: Privatna arhiva Ana Turk Foto: Privatna arhiva Ana Turk

No, naglasila je da je za uspjeh važno da trener bude motivator, ali i prijatelj. Upravo odnos između trenera i polaznika je ono što čini razliku. 

"Kada s osobom imam prijateljski odnos, više znam o njoj, koji su joj nedostaci, koje prednosti, a to mi pomaže pri motivaciji tijekom treninga. Također osoba koja u treneru vidi i prijatelja dolazi s većom voljom na treninge, nije sve do vježbanja, ima puno i do odnosa i ponašanja trenera. Ja volim da se uvijek svi smiju i da bude veselo", objasnila je Turk.

 | Author: Privatna arhiva Ana Turk Foto: Privatna arhiva Ana Turk

Vraćanje u formu nakon blagdana

Kako nam uskoro dolaze blagdani i doba godine kad obično više jedemo, a manje se krećemo, Ana Turk nam savjetuje kako ostati u formi. 

"Najbolji način za gubljenje kilograma tijekom blagdana je da se i ne radi pauza od vježbanja tijekom samih", rekla je trenerica kroz smijeh, ali ističe da blagdani i Nova godina mogu postati prekretnica za one koji nisu vježbali. Oni koji nisu vježbali mogu započeti novu godinu sa zdravim načinom života. 

"Vježbe koje preporučujem nakon blagdanskih perioda, kada svi puno jedu i malo se kreću, su vježbe s vlastitim tijelom u kombinaciji s kardio vježbama kako bi što više misica aktivirali na tijelu i povećali kalorijsku potrošnju koja je itekako svima potrebna nakon svih pojedenih slastica", rekla je trenerica. 

Isto tako, naglasila da je prehrana treba biti balansirana i da je poželjno da tijelo bude u laganom kalorijskim deficitu svaki dan kako bi bolje trošilo kalorije i davalo više rezultata. "Nema više kolača i šećera! Samo zdrave namjernice", rekla je Turk. 

 | Author: Privatna arhiva Ana Turk Foto: Privatna arhiva Ana Turk

Recepti

"Vrlo sam jednostavna što se tiče recepata i ne volim provoditi puno vremena u pripremanju hrane, osim ako nije vikend kada imam vremena za kuhanje", objasnila je trenerica. 

Tipičan doručak

  • 2 jaja
  • bjelanjak
  • 1 integralni tost 

ili 

  • zobene pahuljice
  • banana
  • whey protein

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pink oatmeal bowl — topped with berries, banana, peanut butter @vegamelon

A post shared by Smoothie Recipes (@befitsmoothies) on

Najdraži smoothie: 

  • 1/2 šalice bobičastog voća
  • 1 i 1/2 šalice jogurta s niskim udjelom masti
  • 1 narezana banana
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica 
  • 1 šalica mlijeka 
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sofia11

      Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.