Fitness Vježbe za mršavljenje 19. lipnja 2016.

Teški treninzi mogu usporiti mršavljenje

Umorna_Djevojka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vježbala 30 ili 60 minuta, izgubit ćeš isti broj kilograma, otkrila je danska studija. Stručnjaci su fenomen objasnili takozvanom kompenzacijom. Kod dugotrajnog vježbanja i provođenja dijete dnevna količina unesenih kalorija ne pokriva potrebe organizma, a to uzrokuje usporavanje metabolizma i povećanje apetita, ali i ponovno nakupljanje masnih naslaga

Povećaj broj mišićnih vlakana dizanjem utega

  • Pola kilograma mišića sagorijeva između 35 i 50 kalorija, dok pola kilograma masnoća sagorijeva samo od 5 do 10 kalorija. Zato stručnjaci savjetuju da vježbanjem gradiš tijelo, tj mišiće kako bi tako brže i lakše mršavjela.
  • Istraživanja pokazuju da ljudi koji spavaju manje od osam sati imaju povećan apetit. Uz manjak sna, veliki su problem stres i kortizol koji se proizvodi pa dovodi do nakupljanja sala na trbuhu, objašnjava trener Marino Bašić.
  • Kod prehrane se drži dobrih masnoća, izbjegavaj alkohol i slastice te povećaj dnevni unos proteina. Ako treba, skinite si aplikaciju uz koju ćeš lakše kontrolirati koliko jedeš. Stručnjaci ističu aplikaciju MyFitnessPal.
  • Osim masnoće ispod kože, druga vrsta je visceralna mast koja okružuje unutarnje organe i povezana je sa srčanim bolestima. Teže je se riješiti nego površinske.

Vježbe kojima ćeš oblikovati trbuh.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.