Fitness 08. siječnja 2010.

Tajne mršavljenja slavnih

Anne_I_Eva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zima je vrijeme kada najčešće zapuštamo formu, jer zbog hladnog i tmurnog vremena nemamo volje za kretanjem. Mnoge na kretanje potaknu vijesti o marljivom vježbanju koje provode slavni, neovisno o godišnjem dobu. Bacimo pogled na vježbe kojima se bave neke od zanosnih holivudskih zvijezda

Akcijske dive Jennifer Garner, Poppy Montgomery i Kim Raver otkrile su da se tajna njihovog fitnessa zove Valslide. To je tehnika koju je osmislila trenerica slavnih, Valerie Walters, a izvodi se na maloj spravi za iskoračivanje. Vježbe na Valslideu služe ponajviše za jačanje bedara i kukova.

Odijelo koje troši kalorije

Kristin Davis, po većini obožavatelja najzgodnija članica četvorke iz Seksa i grada, troši kalorije s WalkVestom, sportskim odijelom, koje je osmislila Debbie Rocker.

Osebujnost ovog odijela je mogućnost da se u njega umeću utezi, što dakako iziskuje veće napore pri hodanju i sagorijeva više kalorija nego obično žustro hodanje. WalkVest koriste i Lisa Rinna i Valerie Bertinelli.

Da bi rado odlazio na treninge, potrebna ti je dobra torba za sportsku opremu. Kristinina kolegica Sarah Jessica Parker nosi posvuda, pa i na snimanja, sportsku torbu Cinda B, a s istom su torbom viđene i Angelina Jolie i Gwen Stefani. Ova je torba prostrana, otporna na vodu i periva u mašini, pa je možeš ubaciti u mašinu zajedno s odjećom nakon naporne vježbe.

Trener slavnih

Harley Pasternak je vrlo popularan kondicijski trener, čije usluge koriste Jessica Simpson, Eva Mendes i Katherine Heigl. Osmislio je prehrambeno-rekreacijsku strategiju zvanu 5-Factor Diet, koja se vrti oko broja pet. Ovaj je broj važan jer se vježbe izvode pet dana u tjednu u setovima od po pet vježbi, svaka u trajanju od po pet minuta.

Anne Hathaway priprema se za film Get Smart uz pomoć trenera Davida Kirscha. Vježbe uključuju boksačke pokrete, skakanje preko užeta i trbušnjake s medicinkom. Usluge istog trenera koristi i Liv Tyler, kojoj je Kirsch propisao trčanje na pokretnoj traci, veslanje i utege za mišiće nadlaktice.

Mišljenje stručnjaka

Fitness trenerica Marija Andrijašević komentira sprave i rekvizite koje koriste zvijezde.

Iako smo svi skloni pribjegavanju nalaženja brzog rješenja za suvišne kilograme, znamo da toga nema. Moja najdraža izjava :"There is not a quick fix , only hard work " , svojedobno ju je izjavila Madonna.

Hollywood i holivudske zvijezde su te koje diktiraju trendove pa tako i u fitnessu. Velike zvijezde stoga nastoje u minimalnom vremenu postići maksimalne rezultate te pri tome koriste različite rekvizite.

Ti rekviziti uz pravilnu uporabu i uz stručni nadzor trenera ispunjavaju svoju svrhu. Naravno, nikad se ne treba baviti jednoobraznim treningom već nastojati kombinirati više vrsta kao i same zvijezde.

Moram priznati s valislideom sam se već upoznala i mogu potvrditi i njegovu efikasnost. Valislide je izrađen od posebne vrste plastike u obliku stopala. Na gornjem dijelu je pjenasta guma koja omogućava fiksiranje stopala.

Valislide omogućava kontrolirane pokrete koji aktiviraju mišiće u donjem dijelu tijela (uglavnom svačija kriticna zona).

Takvim treningom rade mišići gluteusa (guza), quadricepsa (bedra) i biceps femorisa ( zadnja loza) tako da i ne čudi što je postao hit među zvijezdama.

Zbog napornog tempa i nedostatka vremena , male pauze zvijezde nastoje iskoristiti što produktivnije. Tako je izumljen i Walkvest.  Vjerujem da jača mišiće kralježnice i cora zbog ekstra težine. Ipak,  smatram da samo njegova uporaba ne može polučiti takve extra rezultate.

Kao što sami znate mnogo takvih proizvoda su se pojavili , ali isto tako i nestali s tržista. Stoga pametno investiraj, posavjetuj se sa strucnjakom i nađi rekvizit i trening koji tebi odgovara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.