Fitness Blic vježbe 31. kolovoza 2017.

Smanji celulit dok ležiš na boku, uz dvije jednostavne vježbe

Foto: Guliver/Shutterstock Vježbe za noge
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odmicanje nogu iz ležećeg položaja na boku - ispruži se na boku, s donjom nogom zgrčenom na podu radi boljeg balansa. Kuk, koljeno i gležanj gornje noge trebaju biti u ravnini, a stopalo zategnuto.

Podiži nogu pa je polako spuštaj. Broj ponavljanja treba biti između 10 i 12 puta za svaku nogu, odnosno ležeći na lijevom i onda na desnom boku. Dok izvodiš ovu vježbu osjeti mišiće vanjske strane nogu te mišiće stražnjice, te dodatno mišiće trupa, pogotovo struk.
 

Primicanje nogu iz ležećeg položaja na boku

Radi boljeg balansa, udiši dok nogom ideš prema gore, a izdiši dok je spuštaš. Ležeći na boku, gornju nogu zgrči i lagano se okreni da oslobodiš donju nogu. Stopalo treba biti zategnuto. Podiži nogu do visine koljena zgrčene noge i lagano je istom brzinom spuštaj na zemlju. Pazi na tempo izvođenja vježbe. Radi to nježno, bez zamaha, i stopalo neka cijelo vrijeme bude zategnuto. Ponovi vježbu 10 do 12 puta, sa svake strane. Osjećaj mišiće unutarnje strane nogu, a radi položaja izvođenja vježbe osjetit ćeš i mišiće ruku i trupa. S izdahom noga ide od poda, a s udahom prema podu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.