Fitness 27. srpnja 2016.

Deset minuta dnevno za čvrstu stražnjicu

Otvor4
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predstavljamo ti Vektorski trening, inovativnu tehniku vježbanja, koja se sastoji od pet jednostavnih vježbi. Za njihovo izvođenje dovoljno je deset minuta dnevno, a već za mjesec dana primijetit ćeš značajno poboljšanje u izgledu svojih nogu i stražnjice.

Vježbe je osmislila Gordana Majerić, Master body instruktorica, kineziologinja zaposlena u PBS Centru sportske izvrsnosti u Zagrebu, koja je za Zdravu Kravu ekskluzivno otkrila kako ga možeš vježbati i u svom domu.

Što je "Vektor" i kako se vježba?

'Vektor je jednostavan rekvizit koji se sastoji od 5 traka zalijepljenih na pod, tvoreći tako smjerove kretanja. Razmak između svake trake je 45 stupnjeva, što ti omogućava da jasno definiraš svaki svoj pokret. Ekonomičan i jeftin, ovaj rekvizit omogućuje raznolike i zabavne vježbe, tretirajući tvoje tijelo kao cjelinu. Svaki pomak noge ili ruke u smjeru pojedine trake traži potpun angažman svih mišića koji stabiliziraju trup i zdjelicu', objasnila je Gordana Majerić i naglasila: 'Već nakon nekoliko dana vježbanja primijetit ćeš da imaš bolju ravnotežu, pokretljivost, stabilnost i brzinu mišićne kontrakcije. Osim što ćeš ovim vježbama tonizirati mišiće, uravnotežit ćeš i svoj centralni živčani sustav.'

Pet vježbi

  1. Pokušaj stajati na jednoj nozi u sjecištu svih vektora dok drugom dotičeš svaki zacrtani smjer
  2. Iz pozicije broj jedan pokušaj rukama dotaknuti svaki vektor i pri tom održavaj ravnotežu na nozi na kojoj stojiš. Nogu na kojoj stojiš blago savij
  3. Pozicija kao i prethodna, s razlikom da dotičeš pod samo jednom rukom maksimalno rotirajući trup u smjeru vektora
  4. Klekni na jedno koljeno i hodaj na rukama, dotičući svaki vektor posebno
  5. Iz pozicije kao što je prethodna iskorakom dotakni svaku smjernicu ovog rekvizita

Napravi svoj vektor!

'Za sada se samo u franšizama PBS - može raditi Vektorski trening, budući da smo mi inovatori, a krajem ove godine organizirat ćemo stručnu edukaciju za sve zainteresirane trenere i instruktore. Čitateljicama Zdrave Krave savjetujem da na pod ili tepison zalijepe trake između kojih treba biti razmak od 45 stupnjeva, a svaka  traka treba biti duga jedan metar. Svaku vježbu ponovi 6 do 8 puta. Za cijeli trening bit će ti dovoljno deset do petnaest minuta.

Vježbe su vrlo jednostavne, a izuzetno korisne. Zatezanje mišića i laganu bol primijetit ćeš već nakon jednog vježbanja. Budi uporna i kroz mjesec  dana ćeš vidjeti rezultate. Koža na području nogu i stražnjice će ti biti tonizirana. Iako su vježbe prvenstveno namijenjene za stražnjicu i noge, rade i trbušni i leđni mišići. Iako sam stalno u treningu jer mi je to posao, nakon vektorskog treninga osjetila sam brze i vidljive rezultate, osobitu u području stražnjice', objasnila je Gordana Majerić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.