Fitness 30. srpnja 2010.

Pronađi svoj idealni trening!

Zena-Trcanje-Plazal
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U zatvorenom ili na otvorenom, u fiksnom terminu ili kad ti hoćeš, u vodi ili u vlastitom znoju, sigurno postoji pogodan oblik rekreacije i za tebe. Iskoristi ljeto da ih isprobaš što više i pronađeš najbolji način vježbanja za sebe

Trčanje je za samostalce

Trčanje se najviše preporučuje ljudima koji si znaju sami organizirati vrijeme i slijediti rutinu. Ako nisi u mogućnosti redovito odlaziti u teretanu zbog unaprijed određenih termina, osloni se na vlastite snage i okreni se trčanju. Nabavi specijalne tenisice za trčanje i uživaj u okolišu i u trkačkoj euforiji, koja obuzima trkače nakon 30 do 45 minuta treninga.

Vrti pedale vani i – kod kuće

Bicikliranje je cjelovita aerobna vježba koja jača brojne mišiće i krvožilni sustav. Kad je vrijeme nepovoljno ili kad nemaš volje napumpati gume, možeš vrtjeti pedale i u miru vlastitog doma. Kućni bicikl omogućava sve što i terenski, osim što je kućni zrak malo ustajaliji.

Kao dupin u vodi

Možda ti znojenje, skakutanje i okretanje pedala ne zvuče primamljivo i želiš se uranjanjem u vodu odmaknuti od svakodnevice? Plivanjem u moru, rijeci ili bazenu u uvjetima smanjene gravitacije laganim ćeš zamasima odagnati brige, očistiti se od stresa i ojačati mišiće od vrata do stopala. Kad izađeš iz vode i osušiš se, osjećat ćeš se preporođeno.

Ništa nije zabavnije od plesa

Ne moraš čekati groznicu subotnje večeri: ples može biti svakodnevna vježba. Ako voliš latino ritmove, salsa, rumba ili mambo dat će ti priliku za sagorijevanje kalorija s okusom egzotike. Simpatiziraš li američku crnačku kulturu, postići ćeš jednak učinak po zdravlje njihanjem u ritmu hip hopa dodajući plesu vlastite, originalne pokrete. Ne smeta li te da te netko nazove nostalgičarkom, posegni za step aerobikom, disciplinom koja krasno oblikuje noge.


Spoji utege s plesom

Idealan trening obuhvaća anaerobnu vježbu poput dizanja utega i aerobnu vježbu kao što su ples ili čučnjevi. Tijekom takvog treninga podjednako se izgrađuju mišići i troše kalorije. Bilo da kombiniraš utege s kretanjem ili se ograničavaš na dizanje, obrađuj ravnomjerno sve skupine mišića i u roku od tri mjeseca izgledat ćeš kao grom!

Udri šakama i stopalima

Kickboxing je izvrsna vježba za one koji su gnjevni i nemirni, koji imaju viška energije. Umjesto da psuješ ili tučete svoje bližnje, upiši se na tečaj ovog borilačkog sporta, koji će ti pomoći da potrošiš energiju na neškodljiv način. Sat kickboxinga oslobodit će te ne samo gnjeva, već i 400 kalorija. U obzir dolaze i drugi borilački sportovi pa i lupanje po boksačkoj vreći.

Pusti da te nosi struja

Želiš ne samo rastezati tijelo, nego i širiti duhovne obzore? Tada ćeš pronaći sebe u jogi i usredotočiti se na disanje jednako ustrajno kao što drugi skaču preko konjića ili rade trbušnjake. Najveća dobit od joge je upadanje u stanje duboke opuštenosti i povezanosti s prirodom. Pročišćena od stresa bit ćeš sposobnija za nošenje sa svakodnevnim zadacima. Iako nimalo ne iscrpljuje, joga i troši kalorije: 250 na sat za osobu prosječne težine.

Provjeri koliko koja vrsta vježbanja troši kalorija!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.