Fitness 19. ožujka 2010.

Pripremi se za porod

Trudnica_Vjezbe-Z
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj video vježbe za trudnice koje će ti pomoći da razgibaš tijelo, ukloniš bolove u kralježnici i grčeve u nogama, naučiš pravilnije disati i bolje se pripremiš za porod

Centar za vitalizaciju i relaksaciju organizma Kolić nudi posebne programe vježbanja namijenjene trudnicama. Iva Kolić, fizioterapeut i yumeiho terapeut već deset godina vodi vježbe za trudnice i preporučuje da se s vježbanjem počne još u u razdoblju planiranja trudnoće.

Tijekom vježbanja Iva Kolić najčešće kao rekvizite koristi pilates lopte, male bučice, male lopte, pikavce, trake i štapove.

Najčešći problemi trudnica

Redovito vježbanje 2 do 3 puta tjedno:

  • smanjuje probleme uzrokovane lošom cirkulacijom (utrnulost i oticanje ekstremiteta)
  • rjeđa je pojava grčeva u nogama
  • poboljšava se mišićni balans (sigurnije pokretanje, smanjenje neugodnih udaraca i padova)
  • smanjuju se poteškoće s probavom

Vježbanjem se jačaju mišići ramenog, trbušnog, leđnog i zdjeličnog područja pa su i bolovi u tim dijelovima tijela rjeđi. Također, olakšava se spavanje, posebice tijekom drugog i trećeg tromjesečja.

Trudnice koje vježbaju nemaju pretjerano povećanje tjelesne težine, te pravilnije dišu. Aktivne trudnice fizički su izdržljivije pa lakše sudjeluju u porodu kod istiskivanja djeteta.

Više info: Centar Kolić, Crnatkova 14, tel: 01/4843 002

Pročitaj zašto se preporučuje vježbati pilates u trudnoći...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.