Fitness 09. ožujka 2020.

Dobitnici članarine u školi trčanja!

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Početak godine i proljetno vrijeme potiče nas da se napokon pokrenemo. Zimski san je gotov i vrijeme je da 2020. godinu provedemo zdravije i aktivnije. No, što se od aktivnosti nudi, a da je pristupačno svima bez obzira na spol, dob i konfekcijski broj?

Kako bi ti pomogli da zakoračiš prema zdravijem i aktivnijem životu u suradnji s Društvom športske rekreacije Aktivan život organiziramo nagradni natječaj koji će trajati četiri dana, od 05. ožujka do 08. ožujka 2020. godine.

Trčanje je posljednjih godina doživjelo uspon kakav u školama trčanja nisu mogli niti sanjati. Kako bi otkrili koje su preporuke za potpune početnike i na što trebaju pripaziti, popričali smo s trenerom u školi trčanja i nordijskog hodanja Trčaona, Markom Bićanićem. Marko je trener trčanja, osvajač brojnih postolja, ultramaratonac, kineziolog i zaljubljenik u cestovno i trail trčanje. 

Postepenost

Iz moje perspektive trenera najvažnije je da početnici u trčanju ne pretjeruju s brzinom i dužinom. Ako su sami moraju naučiti dozirati, a u školi trčanja trebaju vjerovati svojim trenerima i krenuti postepeno. Možda se minuta trčanja i minuta hodanja čini prelaganim na prvu ali jedino na ovaj način nitko se neće ozlijediti, imati upalu mišića i doći će do razine da nakon 8 mjeseci pretrči 120 minuta u komadu. Znam sada zvuči nevjerojatno ali više od 7000 ljudi koji su do sada prošli školu to dokazuju. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Oprema

Nemojte se zaletjeti i kupiti najskuplju opremu na tržištu misleći kako je i najbolja. Tenisice koje koštaju 1500 kuna ne moraju nužno odgovarati baš vama, stoga je važno da se prije kupovanja opreme savjetujete s trenerima i stručnim osobama u specijaliziranim sportskim trgovinama. Za početak dovoljne su tenisice i trenirka koje imate kod kuće, a kasnije ćete već i sami znati što vam najbolje odgovara i naučiti kako pamučna majica nije dobra za trening. Super je doći na prvi trening u novom „outfitu“ ali pričekajte barem prvi tjedan. 

Motiviranost

U Trčaoni, osim na fizičkoj spremi, puno radimo i na onoj psihološkoj. Važno je u novu aktivnost uči s ispravnim stavom i ciljevima. Odlično je kao cilj imati pretrčanu utrku od 21 km ali zapravo su oni manji ciljevi poput dolaska na sve treninge ili naučiti pravilno trčati, daleko važniji. Treba vjerovati u sebe jer su motivacija i uspjeh dva otoka koja spaja most zvan disciplina. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Redovitost

Posljednji i možda najvažniji savjet je redovitost. Uzalud nam cool nova oprema i zamišljeni ciljevi, uzalud je i sav trud na početku ako ne trenirate redovito. Održavamo treninge tri puta tjedno, što je sasvim dovoljno za sjajan napredak, ali i dalje je na vama da odlučite želite li srušiti sve svoje granice i ostvariti svoj puni potencijal. 

Najveća škola trčanja i nordijskog hodanja u Hrvatskoj Trčaona upisuje svoju jubilarnu 10. generaciju i starta s treninzima u ponedjeljak 9.3. u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Kako bi vas dodatno motivirali da idućih 8 mjeseci provedete na zraku i uz stotine drugih trkačica i trkača, ekipa iz Trčaone osigurala je čak tri besplatne mjesečne članarine za školu trčanja u Zagrebu, Rijeci ili Splitu. 

Nagrada je besplatna članarina za školu trčanja u Zagrebu, Rijeci ili Splitu i vrijedi od 9.3. do 8.4.2020. Pravila natječaja pročitaj ovdje.

Dobitnici su Andrea Lach iz Rijeke, Mirna Mamić iz Splita i Jasna Tafra iz Zagreba. Dobitnice će biti obaviještene o načinu preuzimanja nagrade.

Hvala svima na sudjelovanju!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maya_Lemmone
      Maya_Lemmone

      Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sataa dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od njega. Sada to može dobiti bilo koja osoba na Zemlji i započeti s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ......... >>>>>> w­­­­w­­­­w­­.­­C­­­­a­­­­s­­­­h­­­­F­­­­l­­­­o­­­­w­­­­7­­­­7­­­­.­­­­C­­­­o­­­­m

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.