Fitness 13. srpnja 2010.

Pilates vježbe za trudnice

Mirela12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj video vježbe za trudnice koje smanjuju bolove u kralježnici, doprinose boljoj cirkulaciji tijela i pravilnijem držanju, te uklanjaju stres i povećavaju ukupni mišićni tonus. Pilates vježbe za trudnice pokazuje Mirela Anić

Mirela Anić pionir je pilates metode, direktorica je Body & Mind Edukacijskog Centra, certificirani je edukator Stott Pilates metode, te jedna od najcjenjenijih pilates trenera u Hrvatskoj.

Knjigu 'Zdrava i fit u trudnoći' uz koju dolazi bonus DVD 'Pilates za trudnice' Mirela je pripremila zajedno sa svojim suradnicama Draganom Klarić, Matildom Ivaniš Knez, Jadrankom Boban Pejić i Darijom Vranešić. DVD i knjigu možeš pronaći na kioscima po cijeni od 79,90 kn.

Prednosti Prenatal Pilatesa

DVD program obuhvaća vježbe Prenatal pilatesa drugog i trećeg tromjesečja. Kako u takvim uvjetima nema trenera koji kontrolira izvedbu vježbača, DVD pokriva osnovne, nisko intenzivne vježbe kojima na siguran način jača i mobilizira cijelo tijelo. Osim snaženja mišića ruku i nogu, posebna se pozornost daje mišićima zdjeličnog i ramenog obruča te kralježnice.

Prenatal pilates je blagi i modificirani pilates program koji izmjenjuje vježbe mobilnosti i snage cijeloga tijela. Posebna se pozornost posvećuje tehnici disanja, držanju tijela te kontroli pokreta tijekom izvođenja vježbi.

Koriste se vježbe s umjerenim otporima ili bez otpora, umjerenog tempa, bez naglih trzaja i prekomjernih istezanja. Vježbe sa različitim vrstama mišićnih kontrakcija na siguran način doprinose istezanju i mobilizaciji tijela te povećanju mišićne jakosti i izdržljivosti.

Koncept treninga

Program prikazan na DVD-u sadrži posebno strukturirano ugrijavanje, glavni dio treninga i opuštanje. Ugrijavanje obuhvaća vježbe disanja, aktiviranja dubokih stabilizacijskih skupina trupa te osnovne vježbe mobilizacije. Opuštanje dolazi nakon glavnog dijela treninga, a obuhvaća vježbe istezanja i disanja. Glavni dio treninga je koncipiran po tjelesnim regijama, polazeći od centra tijela prema udovima.

Propustila si prvi dio pilates vježbi za trudnice?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.