Fitness Vježbe za ravan trbuh 25. listopada 2016.

Pet vježbi za trbuh o kakvom si oduvijek sanjala

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ravan trbuh je san gotovo svih žena, pa čak i onih koje ga već imaju, jer nikad nije savršeno i dovoljno ravan. Za čvrst trbuh potrebne su određene vježbe i prehrana na koju se mora paziti, a prehrana čini 80 posto posla do ravnog trbuha.

Mi ti danas predstavljamo pet opasnih vježbi za trbuh, koje će ga dovesti u red u najkraćem mogućem roku. Ali sve ovisi o tebi: ne odustaj i pridržavaj se pravilne prehrane i redovitog vježbanja.

Vježba 1: Podizanje utega uz podignute noge

Lezi na klupu i drži utege. Ruke stavi tako da ti u laktovima budu pod kutom od 90 stupnjeva i u visini prsa, a dlanovi izravnati. Podigni noge u koljenima i savij ih također pod kutom od 90 stupnjeva. Stegni trbuh i ispruži prvo desnu ruku prema stropu. Ruke trebaju biti skroz ispružene. Polako je vrati u početni položaj, pa ponovi lijevom rukom. Napravi osam ponavljanja.

Vježba 2: Iskorak sa savijanjem u stranu i utezima

Stani ravno, izravnaj kralježnicu i raširi noge u širini bokova. Podigni obje ruke iznad glave, s palčevima prema unutra. Stežući trbušne mišiće i držeći leđa ravno, napravi iskorak tako da lijevu nogu pomakneš unatrag. Iz tog položaja, nagni gornji dio tijela udesno, držeći ispružene ruke. Vrati se u početni položaj. Ponovi osam puta lijevom nogom, a zatim još osam puta drugom.

Vježba 3: Premještanje lopte

Uzmi lakšu medicinku ili običnu čvršću loptu s obje ruke i lezi na leđa. Podigni skroz noge prema stropu, a ruke iznad glave. Polako podiži ramena od poda i prebaci loptu iz ruku, između stopala. Polako spuštaj noge ka podu. Ponovi pokret, podigni loptu nogama, a zatim je uhvati opet rukama i vrati se u početni položaj. Napravi 12 ponavljanja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Vježba 4: Stajanje na jednoj nozi i dizanje utega

Drži uteg u desnoj ruci i podigni desnu nogu iza sebe; nagni se prema naprijed, tako da uteg bude u ravnini s ramenom, a noga i tijelo paralelno s podom. Podigni uteg prema prsima, napravite pauzu, pa ga spustite opet dolje. Napravi osam ponavljanja, pa ponovi istu vježbu i drugom rukom.

Vježba 5: Okret u bokovima i dizanje utega

Lezi na leđa s podignutim nogama, vertikalno od poda. Stavi medicinku ili čvršću loptu između stopala, a desnu ruku podigni u visini grudi. Držeći noge i ruke ispravno, spuštaj noge na lijevu stranu, a desnu ruku ispružite ravno na desnu stranu. Vrati se u početni položaj. Napravi 10 ponavljanja, pa ponovi istu vježbu drugom stranom.

Uzroci nadutosti i kako je se osloboditi.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.