Fitness 15. rujna 2020.

Meghan i Jennifer, svaka ima omiljenu spravu za 'cijeđenje' kalorija

Foto: Screenshot: Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Meghan Markle i Jennifer Aniston izazivaju simpatije zbog svog javnog djelovanja, a veliki interes privlače i svojim izgledom. Taj izgled ne duguju isključivo dobrim genima kako mnoge poznate osobe vole istaknuti, nego i napornim treninzima i pomno odabranoj prehrani. Obje se bave različitim aktivnostima od joge do trčanja, ali i imaju adute pomoću kojih gube puno kalorija u jednom treningu.

Meghan Markle - njezina 'tajna' je Magaformer

Bez obzira gdje živi bila to Velika Britanija, Kanada, SAD ili kakve obaveze imala Craig McNamee, C.S.C.S., osnivač tvrtke Catalyst Health iz Toronta u Kanadi za Women's Health je rekao da se Meghan Markle ne da omesti kada je u pitanju vježbanje. "Kad dođe u teretanu, nema prigovaranja. Odmah se baca na posao i uživa u vježbanju", rekao je. I još jedan slavni trener, Sebastian Lagree (koji radi s Jennifer Aniston i Nicole Kidman) za Us Weekly govorio je o Meghaninoj ljubavi prema Megaformeru koji je sličan kao Reformator za Pilates. "Voli tu spravu kao i svi ostali zato jer daje brze rezultate", napomenuo je. Osim spomenutog Meghan redovito i trči te vježba jogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every moment matters. #LagreeFitness @laurenbarnette

A post shared by The Megaformer Studio (@lagreefitnessstudio) on

Što je Megaformer u koji se kune Markle?

Meghan Markle se kune da joj je ovaj stroj (pojavio se u studijima diljem SAD-a prije par godina, a ima ga i jedan fitness klub u Zagrebu) promijenio tijelo nakon samo dva treninga. Sličan je Reformeru koji se koristi u  Pilatesu, ali napredniji i jamči te daje bolje i brže rezultate. Dizajnirao ga je trener i izvršni direktor tvrtke Lagree Fitness, Sebastien Legree, s ciljem spajanja pilatesa s kardijem. Veći je od reformera, otpor se može podešavati te djeluje na gluteuse, noge, trbušne i druge mišiće. Trake na Megaformeru omogućavaju vježbanje gornjeg dijela tijela. Osim što doprinose izgradnji snažne jezgre, Megaformer treninzi mogu poboljšati fleksibilnost, izdržljivost i snagu, kaže dr. Michele Olson, profesorica sportskih znanosti na Huntingdon College u Montgomeryju, AL. Trening na Megaformeru je vrlo zahtjevan jer se izvode poznate vježbe poput iskoraka i čučnjeva na pokretnoj traci, tako da se osim vitkijeg tijela, istaknutih mišića stekne i stabilnost.

Možda te zanima... Pilates: Zašto odabrati ovaj tip treninga za mršavljenje? Fitness

Jennifer Aniston - jedna od njezinih 'tajni' za obilno znojenje je spinning

Jennifer uživa u različitim vrstama vježbi, od joge do boksa. Uobičajeno tri puta tjedno radi spinning (intenzivan trening na biciklu) oko 30 minuta, a zatim 30 do 40 minuta joge. Druga tri dana u tjednu radi vježbe snage kod kuće. "To su u osnovi vježbe s vlastitom težinom", objasnila je Aniston. Ili će samo raditi kardio. "Obično radim 15 minuta na biciklu, 15 na traci za trčanje i 15 na eliptičnom trenažeru. Moraš mijenjati rutinu da zbuniš mišiće", rekla je glumica. Aniston shvaća da ono što je djelovalo u njezinim dvadesetima možda nije tako učinkovito sada. "Trebamo biti svjesni onoga što unosimo u svoje tijelo", rekla je Aniston, dodajući: "I kako spavamo i kako se brinemo o sebi. Možeš se izvući s puno toga u dvadesetima što kasnije ne možeš."

 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Kome je Spinning namijenjen?

Spinning je vođeni trening na stacionarnim biciklima (Spinnerima). Program je nastao iz priprema za natjecanje ultra biciklista, Johnnyja Goldberga. Zbog specifičnog treninga u energetskim zonama preporučuje se: sportašima, amaterima, ljudima s prekomjernom težinom (ne opterećuje zglobove), osobama nakon rehabilitacije (poslije povrede koljena, kao i svima koji imaju probleme s drugim zglobovima i ne odgovaraju im druge vježbe, koje zahtijevaju aktiviranje donjeg dijela tijela), mladim mamama, osobama treće životne dobi. Spinning nije samo fizički napor, već i psihičko opuštanje. U vrijeme pripremne sezone koriste ga skijaši i triatlonci, a u Americi je bio sastavni dio priprema biciklističke reprezentacije za Olimpijske Igre. Kod Spinninga se koristi pet energetskih područja, koja nam omogućavaju postizanje rezultata. Intenzitet treninga ocjenjuje se pomoću mjerenja pulsa.

 
 

Zašto je ovaj način treniranja dobar?

  • planiran je trening (trener svaki sat priprema vježbe i prilagođava ih grupi)
  • ciljano je i usmjereno vježbanje (amateri i sportaši su rame uz rame)
  • glazba se definira svaki sat, prema opterećenju i frekvenciji pedaliranja
  • odvija se u grupi, no opterećenje je individualno (tako možeš pratiti svoju spremnost i mogućnosti)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.