Fitness Vježbe za mršavljenje 24. ožujka 2020.

Fitness trikovi zbog kojih Jennifer Aniston u 50-oj godini izgleda fantastično

Foto: Guliver/Shutterstock/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jennifer Aniston gledamo više od dvadeset godina na televiziji i čini nam se da je glumica otkrila eliksir mladosti. Shape prenosi njezine tajne dobrog izgleda.

Radi to za sebe

Glumica je počela viša pažnje pridavati svojoj prehrani na početku karijere kad joj je agent rekao da nije dobila ulogu jer je "predebela". "Bila sam šokirana", rekla je časopisu People 2016. godine. Iako u početku nije ozbiljno shvatila komentar, kasnije je primijetila da je njezina prehrana nekvalitetna. "Milk shake i pomfrit s umakom. Bilo je dobro početi obraćati pozornost", rekla je Aniston. 

No danas, Aniston poziva i na prihvaćanje vlastitog tijela. "Vrijeme je da prestanemo misliti da ljepota dolazi samo u veličini S i s pravom veličinom stražnjice i struka", rekla je, dodajući: "Ta pravila više ne vrijede."

Jenifer-Aniston Možda te zanima... Aniston voli jogu, a Kate Hudson pilates Fitness

Mijenjaj rutinu

Jennifer uživa u različitim vrstama vježbi, od joge do treninga slavnih trenerica. Uobičajeno tri puta tjedno izvodi spin-jogu, što je 25 do 30 minuta bicikliranja (spinning), a zatim 30 do 40 minuta joge. Druga tri dana u tjednu radi vježbe snage kod kuće. "To su u osnovi vježbe s vlastitom težinom", objasnila je Aniston. 

Ili će samo raditi kardio. "Obično radim 15 minuta na biciklu, 15 na traci za trčanje i 15 na eliptičnom trenažeru. Moraš mijenjati rutinu da zbuniš mišiće", rekla je glumica. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Glumica u intervju objavljenom u InStyleu govori o prekidu odnosa s ljudima s kojima se družila na tjednoj bazi zbog različitih mišljenja o cjepivu protiv COVID-19 pa i znanosti općenito

Odaberi zdravu hranu

Obično dan započinje sa šalicom vruće vode s limunom, "dobro je unijeti alkalne tvari u tijelo ujutro", rekla je Aniston, nakon čega slijedi šalica kave s nemasnim mlijekom i stevijom. Za doručak jede proteinski prah sa "bananama, trešnjama, kupinama, zelenim prahom, kolagenskim peptidom, malo kakao praha, kapljicom čokoladne stevije i čokoladnim bademovim mlijekom. Više volim okus čokolade, ne volim okus proteina."

Aniston će pojesti tvrdo kuhano jaje kao dopodnevnu užinu, a omiljeni ručak joj je pržena tuna sa salatom od krastavaca i leće. "Možda maslinovo ulje", rekla je Aniston, dodajući: "Koristim Braggove aminokiseline kao zamjenu za sojin umak."

Ako je popodne gladna, glumica će prije večere pojesti štapić od sira ili juhu. Za večeru voli konzumirati prženu piletinu sa spiralnim tikvicama i pestom, a ima i omiljeni recept za špagete alla karbonara.

S vremena na vrijeme promijeni svoje navike

Aniston shvaća da ono što je djelovalo u njezinim dvadesetima možda nije tako učinkovito sada. "Trebamo biti svjesni onoga što stavljamo u svoje tijelo", rekla je Aniston, dodajući: "I kako spavamo i kako se brinemo o sebi. Možeš se izvući s puno toga u dvadesetima što kasnije ne možeš."

Obrazovanje je ključno. "Kako postajem starija, svjesnija sam što je dobro za moje tijelo i iznutra i izvana", rekla je Aniston za Glamour. "Važno je čitati naljepnice i biti svjesna onoga što se događa. Ako se ne brinemo za svoje tijela, tada naš posao i naš svakodnevni život počinju trpjeti."

Pij puno vode

"Rekla sam to i prije, ali doista mislim da je hidratacija izuzetno važna. I spavanje!" rekla je Aniston koja je postala i ambasadorica SmartWater 2015. godine. 

Pronađi svoju motivaciju 

Aniston priznaje da joj s vremena na vrijeme zasiti svojih uobičajenih vježbi, baš kao i svi. "Tada se odmorim od vježbanja, ali onda kad vratim vježbanju, što je ponekad vrlo teško. Ali kad se vratim, žudim za vježbanjem", objasnila je. 

Zvijezda serije "Prijatelji" ističe važnost discipline, a ne motivacije za vježbanje. "Samo to učini. Zagrizi i učini to", rekla je. 

Ciljaj na ravnotežu

Tijekom godina Jennifer je postala liberalnija po pitanju svoje prehrane. "Nisam tako stroga kao što sam bila", rekla je, dodajući: "Uvijek sam nadzirala što jedem, a onda sam se odlučila za umjerenost." 

Ali općenito, ona se pokušava zasititi svježom hranom. "Ne dopuštam da moje prehrambene navike izađu iz kontrole toliko da trebam gumb za resetiranje", rekla je Aniston, nastavljajući: "Moja filozofija je jesti zdravo. Prilično je jasno: jesti što više organskog voća i povrća, držati šećer nisko, konzumirati dosta vode i naspavati se."

"Dopuštam si da se s vremena na vrijeme prepustim", objasnila je Aniston, dodajući: "Dobra sam u održavanju škroba na minimumu. Ne volim 'bijelu' hranu i uvijek ću smanjiti količinu kruha ako pokušavam smršavjeti za nešto posebno, ali ne zadajem sebi previše pravila."

Izazovi sebe

Aniston je počela boksati prošle godine. "Boks je sjajan način da izbaciš agresiju. Dobivaš mentalno oslobođenje od svega toga što svakodnevno čuješ i vidiš, a i imaš fantazijske trenutka zamišljajući koga zapravo udaraš", rekla je. 

"Ovo je trening kojem sam najduže ostala dosljedna, ne računajući jogu", rekla je, dodajući: "Postoji nešto u mentalnom aspektu boksa - vježbe, tvoj mozak mora raditi, ne sjediš samo na biciklu. Odlično je!"

I njezin instruktor boksa, Leyon Azubuike, rekao je da je Aniston već profesionalka. "Vrlo je marljiva, spremna je naporno raditi svaki put kad dođe u teretanu", rekao je Azubuike, nastavljajući: "Bilo da se radi o 45-minutnom treningu ili dvosatnoj sesiji, ona je uvijek spremna. Nevjerojatno dosljedna i marljiva, a to čini moj posao malo lakšim. Vrlo je dobra, prirodna sportašica."

Jennifer-Aniston_1 Možda te zanima... Jennifer Aniston vitka uz tjesteninu Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.