Fitness Let's Get Fit! 26. svibnja 2022.

Martina: "Mršavim, a jedem slično kao prije, ali ipak promišljeno"

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja u sklopu našeg projekta Let's Get Fit!, Martina Pendl

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobitnica programa mršavljenja u sklopu našeg projekta Let's Get Fit!, Martina Pendl, s osmijehom na licu nam je prepričala svoje dosadašnje rezultate i usvojene navike. Rezultati su itekako vidljivi...

Sa željom da pomognemo što većem broju osoba da usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, missZdrava je u suradnji s PIK Vrbovec pokrenula projekt Let's Get Fit! 

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja u sklopu projekta Let's Get Fit!, Martina Pendl i trener Mario Vičević iz teretane OrlandoFit

Martina je jedna od tri dobitnice koje su osvojile program mršavljenja u trajanju tri mjeseca. Ako se nas pita, ali i Martinu, trenutak nije mogao biti idealniji, jer ovo ljeto s obitelji planira u Istralandiju i na fotografijama želi izgleda tip-top.

Tri mjeseca su lijep vremenski period da se postignu željeni rezultati, ali i stvore zdrave navike koje će moći primijeniti i u daljnjem životu. Kako nam je Martina ranije u intervjuu otkrila, najveća prepreka u mršavljenju i krivac nagomilanih kilograma je neadekvatna prehrana.

Najveći problem joj predstavljaju slatkiši, neredovita prehrana i manjak fizičke aktivnosti. Iako svakodnevno na posao putuje biciklom, veliki je ljubitelj slatkog pa se rado počasti palačinkama, krafnama i kremšnitama. Jednako tako uživa i u mesnim delicijama pa se može reći kako je pravi gurman. Ili, kako je to Martina slikovito opisala: ''Jedem kao da imam 25, a ne 41''.

Zato smo program mršavljenja odlučili započeti s promjenom režima prehrane. Nakon temeljitog mjerenja, vaganja i konzultacije, nutricionistica i Zdravolovka Sandra Krstev Barać je za Martinu pripremila prilagođeni plan prehrane, prepun zdravih i ukusnih recepata raspodijeljenih u više manjih obroka.

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Martina Pendl

Upravo je svojim novim jelovnikom Martina najviše oduševljena. Osim što više ne mora razmišljati o tome što skuhati i koju količinu smije pojesti, obzirom da je sve točno definirano u skladu s njezinom visinom, težinom i dobi, Martina priznaje kako je najviše veseli to što ne gladuje. Obroci su dovoljno obilni i redoviti, što ranije nije bio slučaj, jer je Martina često u nedostatku vremena jela prekasno i time izazvala kontraučinak kada je mršavljenje u pitanju. 

Nutricionistica je pazila da u plan prehrane uključi namirnice koje Martina i inače jede, ali u nekim drugim omjerima ili pripremljene na zdraviji način. Kako nam je ispričala u videu, zdrave recepte jedu i njezini ukućani, pa čak i oni najmlađi. 

''Dnevni jelovnik je pretrpan raznovrsnim namirnicama i jedem često, ali ne količine koje sam jela prije. Omiljena zdrava grickalica su mi datulje bez koštica, a najdraži obrok iz menija koji je Sandra za mene složila mi je juha od brokule'', otkrila nam je Martina. 

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Proteinske namirnice životinjskog porijekla potpun su izvor bjelančevina - sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina i odličan su odabir za sve koji žele izgubiti na težini.

Na putu ka uspjehu svi na trenutak pokleknu, pa tako i naša Martina koja je priznala da je u ovih mjesec dana ipak ''zgriješila'' i pojela jednu princes krafnu. Ali jedna k'o ni jedna! Njezin trener iz teretane OrlandoFit nije joj to zamjerio, ali se sigurno pobrinuo da te kalorije potroši na prvom sljedećem treningu. Osim zdravog režima prehrane i treninga s privatnim trenerom u OrlandoFitu, tromjesečni program mršavljenja uključuje i individualan 20-minutni program vježbanja uz pomoć EMS tehnologije u SpeedFit studiju.

Čini se kako kombinacija ovih treninga i prilagođene prehrane odlično funkcionira. Martina gubi centimetre, a dosad je izgubila i 2,5 kilograma te planira nastaviti s pripremom i konzumacijom zdravih obroka. Više o Martininom režimu prehrane i vježbanja koji su za nju osmislili stručnjaci pogledajte u videu.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.