Fitness Let's Get Fit! 05. travnja 2022.

Martina je želja izgubiti 15 kilograma: ''Jedem kao da imam 25, a ne 41''

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Upoznajte Martinu Pendl, kandidatkinju projekta Let's Get Fit! koja će u naredna 3 mjeseca uz pomoć stručnjaka i Zdravolovaca pokušati izgubiti nakupljenje kilograme i usvojiti zdrave navike za cijeli život

Kako bi čitateljicama pomogli da izravno uz stručnu pomoć naših Zdravolovaca usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, a tako i cijeli svoj život, missZdrava je u suradnji s PIK Vrbovec pokrenuo projekt Let's Get Fit!. Projekt prati 3 kandidatkinje na njihovom putu ka pozitivnoj promjeni, a danas vam predstavljamo Martinu.

Simpatična Martina Pendl uskoro će proslaviti 42. rođendan, a osim svojom zabavnom osobnosti na snimanju videa u kojem je ispričala nešto više o sebi, uspjela nas je nasmijati i svojom prijavom koja se stigla na redakciju missZdrave. 

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

''Idem u Istralandiu na ljeto i na fotkama ću izgledati ko baba... ili ću si slikati samo glavu ili još gore, izletit ću s tobogana na onim šlaufovima i osramotiti djecu'', našalila se Martina koja radi u firmi koja se bavi softverom za logistiku, a svaki slobodni trenutak koristi za druženje s obitelji.

Kako nam je priznala u videu, ljeto je sve bliže, a ona nikako da se odluči krenuti s pozitivnim promjenama, kako po pitanju tjelovježbe, tako i po pitanju prehrane. No, sada kad je objeručke prihvatila izazov, vrijedi se malo i namučiti kako bi postigla vidljive rezultate. 

Martina je visoka 168 centimetara i ima 83 kilograma, a želja joj je doći do brojke na vagi od barem 70 kilograma. Uz tim stručnjaka koji će joj biti dostupni u svakom trenutku, uopće ne sumnjamo da će se Martina približiti toj brojci. 

Kada su kilogrami u pitanju, najveći problem joj predstavljaju slatkiši, neredovita prehrana i manjak fizičke aktivnosti. Iako svakodnevno na posao putuje biciklom, veliki je ljubitelj slatkog pa se rado počasti palačinkama, krafnama i kremšnitama. Jednako tako uživa i u mesnim delicijama pa se može reći kako je pravi gurman. Ili, kako bi to Martina slikovito rekla: ''Jedem kao da imam 25, a ne 41''.

Na prehranu ne pazi pretjerano, ali isto tako smatra da je najveća greška koju radi to što ne večera na vrijeme, već kasno uvečer. Cilj joj je zdravo se hraniti, steći naviku vježbanja i skinuti 15-ak kilograma viška. Obzirom da žonglira između poslovnih i majčinskih obaveza, priznaje kako će joj najteže pasti samo pripremanje obroka na vrijeme, za koje znamo da je pola posla. 

Ni vježbanju se pretjerano ne raduje, posebno ne ''marincima'', no čvrsto vjeruje da joj motivacije neće ponestati i da je sada pravo vrijeme da se dovede u formu i zategne bedra i stražnjicu.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Martini će na putu ka tom cilju pomoći ekipa trenera u teretani OrlandoFit gdje će kandidatkinje vježbati prilagođene vježbe posebno kreirane za njih, uz pomoć stručnog vodstva i najsuvremeniju opremu za vježbanje. Osim klasičnog vježbanja u teretani, u SpeedFit studiju će se pobrinuti da kandidatkinje čim prije stignu do željenih rezultata. Zahvaljujući EMS tehnologiji vježbanja nisko-frekventni bezbolni impulsi prodiru u spora i brza mišićna vlakna, postižući maksimalnu učinkovitost treninga. 20 minuta ovog treninga jednako je kao 60 do 90 minuta konvencionalnog treninga u teretani. 

U pomoć Martini i ostalim kandidatkinjama uskočit će i Zdravolovci – fitness trener Denis Rajčić će im biti na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi te će po završetku projekta za kandidatkinje pripremiti personalizirani program vježbanja koji će im pomoći da nastave njegovati usvojene zdrave navike, psihoterapeutkinja Iva Stasiow će s kandidatkinjama održati radionicu na kojoj će im pomoći pobijediti žudnju za hranom i održati ih motiviranima, dok će se nutricionistica Sandra Krstev Barać pobrinuti da kandidatkinje dobiju smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu koja će im pomoći da čim prije dostignu željene ciljeve.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.