Fitness Let's Get Fit! 06. travnja 2022.

Maria je kilograme nakupila tijekom pandemije, a najviše je smeta ''šlaufić'' oko struka

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sjedenje i manjak fizičke aktivnosti glavni su krivci za nakupljanje kilograma, ali i poticaj da se Maria Mesarić prijavi u projekt Let's Get Fit! koji je pokrenula missZdrava u suradnji s PIK Vrbovec

27-godišnja Zagrepčanka Maria je jedna od tri kandidatkinje kojima smo odlučili ispuniti želju i vratiti je u top formu do ljeta. Maria upravo završava magisterij iz ekonomije zbog čega je uzela pauzu od posla pa je sada idealno vrijeme da se posveti i svom zdravlju. Poziv na natječaj vidjela je slučajno, a motivirala ju je želja da izgubi kilograme koje je prikupila za vrijeme pandemije i činjenica da se njeno tijelo promijenilo. 

''Tijekom pandemije sam dosta zapostavila fizičku aktivnost te mi je sada dosta teško vratiti se u formu i ne znam otkud krenuti. Ima puno programa prehrane i vježbi, ali ne znam što bi meni odgovaralo. Htjela bih da me netko vodi i pomogne vratiti se u formu'', napisala je Maria u prijavi za natječaj Let's Get Fit u kojem missZdrava i PIK Vrbovec traže tri kandidatkinje kojima nastoje pomoći da smršave i, što je još važnije, usvoje zdrave navike koje će slijediti tijekom cijelog života.

Mršavljenje | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 27-godišnja Zagrepčanka Maria je jedna od tri kandidatkinje kojima smo odlučili ispuniti želju i vratiti je u top formu do ljeta.

Osim osmišljavanja samog programa za vježbanje i mršavljenje, najveći problem joj predstavlja disciplina. Shvatila je kroz godine da njen jelovnik i plan prehrane ovise o životnim okolnostima. Kad ima vremena, kuha i trudi se imati tri obroka dnevno, ali priznaje da se često dogodi da naruči dostavu ili jede vani.

Maria je visoka 165 cm i ima 67 kilograma, a osim gubitka pokojeg kilograma, htjela bi povratiti fleksibilnost koju je izgubila tijekom protekle tri godine. Svjesna je da gubitak kilograma ne znači nužno da je osoba na pravom putu, već da, ako nešto pogrešno radi, može izgubiti mišiće umjesto masno tkivo. Jednako je tako gubitak centimetara puno važniji i bolji pokazatelj zdravog mršavljenja od samog gubitka kilograma. Posebno bi se htjela usredotočiti na ''šlaufiće'' oko struka, a prijatelji i obitelj obećali su da će joj biti podrška tijekom ove tromjesečne avanture.

Usvajanje zdravih i pozitivnih navika koje će dugoročno utjecati na njeno tijelo Marijin je osnovni cilj zbog kojeg je odlučila sudjelovati u ovom projektu, ali svjesna je da neće biti nimalo lako. 

Porok joj je tjestenina koju voli na sto i jedan način i ove talijanske delicije neće se biti tako lako odreći, ali mi znamo da Maria može što god naumi. Osim toga, manja porcija tjestenine s nekim laganim umakom i nije tako veliki grijeh. Dapače, sigurni smo da će se nutricionistica pobrinuti da se tjestenina nađe na Marijinom jelovniku u naredna tri mjeseca.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Mariji će na raspolaganju biti ekipa trenera u teretani OrlandoFit gdje će kandidatkinje vježbati prilagođene vježbe posebno kreirane za njih, uz pomoć stručnog vodstva i najsuvremeniju opremu za vježbanje. Osim klasičnog vježbanja u teretani, u SpeedFit studiju će se pobrinuti da kandidatkinje čim prije stignu do željenih rezultata. Zahvaljujući EMS tehnologiji vježbanja nisko-frekventni bezbolni impulsi prodiru u spora i brza mišićna vlakna, postižući maksimalnu učinkovitost treninga. 20 minuta ovog treninga jednako je kao 60 do 90 minuta konvencionalnog treninga u teretani.

U pomoć Mariji i ostalim kandidatkinjama uskočit će i Zdravolovci – fitness trener Denis Rajčić će im biti na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi te će po završetku projekta za kandidatkinje pripremiti personalizirani program vježbanja koji će im pomoći da nastave njegovati usvojene zdrave navike, psihoterapeutkinja Iva Stasiow će s kandidatkinjama održati radionicu na kojoj će im pomoći pobijediti žudnju za hranom i održati ih motiviranima, dok će se nutricionistica Sandra Krstev Barać pobrinuti da kandidatkinje dobiju smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu koja će im pomoći da čim prije dostignu željene ciljeve.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.