Fitness 16. prosinca 2016.

Fitness blogerica dokazala da možeš imati trbušnjake ako paziš na prehranu

Foto: Instagram Zinzeta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako Ness iz Luksemburga u mladosti nikada nije imala problema sa svojom težinom, sve se promijenilo kada je počela raditi na novom poslu. Naime, ova 39-godišnja žena cijeli život je jela što je htjela i nije se debljala, a onda je počela raditi u financijama te se počela debljati.

"Bila sam usredotočen na posao, a ne na moje tijelo. Nisam pazila na izbor hrane, a cijelo vrijeme sam osjećala umor i bila pod stresom", rekla je Ness za Cosmopolitan.

Trenutak u kojem je konačno shvatila da je vrijeme za promjenu

Ness tvrdi kako je shvatila da je vrijeme za promjenu tek kada je vidjela fotografiju sebe. Tada je odlučila da mora nešto promijeniti i da se mora usredotočiti na svoje zdravlje. Za početak je počela s malim promjenama kako bi usvojila zdraviji stil života. Počela je vježbati u jutarnjim satima jer nikada se nije mogla motivirati da ode u teretanu poslije posla. Dok joj navikavanje na buđenja u 5 sati ujutro nije bilo nimalo ugodno, u roku od nekoliko tjedana počela se buditi i prije nego je alarm zazvonio.

Ispovijest: '7 stvari koje su se dogodile kada sam se počela buditi u 4 sata ujutro'

Nakon šest mjeseci, Ness je primijetila kako se njeno tijelo transformiralo. No, ubrzo je dosegla plato, a mišići se nisu vidjeli unatoč tome što je svaki dan vježbala. Imala je osjećaj kako ne može izgraditi svoje tijelo ako još nešto ne promijeni. U tom trenutku je shvatila da treba više pozornosti obratiti načinu prehrane. Iako je mislila da jede prilično zdravo, uočila je kako su veličina obroka, preskakanje obroka kada je previše zauzeta te konzumacija hrane pod stresom stvari koje svakako mora promjeniti. 

Novi plan prehrane koji ju je doveo do željenih rezultata

Odlučila je slijediti plan prehrane prema kojem je jela svaka tri sata i to pet do šest obroka dnevno, uz sveukupni dnevni unos od 2000 kalorija. Tako je tijekom radnog dana jela slatki krumpir, pileća prsa, brokulu i avokado, basmati rižu, bakalar, mahune začinjene maslinovim uljem,rezance od tikvica, integralnu tjesteninu, škampe i domaći pesto. Sve svoje obroke je pripremala unaprijed, tako da je na početku tjedna imala pripremljene obroke za svaki radni dan. Večerala bi kajganu sa špinatom i rajčicom, tostirani integralni pšenični krih s maslacem od kikirikija i bananom ili zelenu salatu s dimljenim lososom i rižom.

Nakon što je ovaj plan prehrane slijedila 11 tjedana Ness je uočila nevjerojatnu razliku. Iako je dobila dva kilograma od kako je krenula na svoje fitness putovanje, tijelo joj je postalo isklesano, a trbušni mišići su postali uočljivi. Cijelo njeno iskustvo ju je inspiriralo da ove godine dobije fitness certifikat, a ujedno planira nastaviti koristiti Instagram kako bi dokumentirala svoje rezultate.

Savjet trenera: zaboravi na dijetu i vježbaj s utezima!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.