Fitness 26. rujna 2024.

FitCentar – novootvoreni inovativni studio za vježbanje i centar za mršavljenje – spoj fitnessa i nutricionizma

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL Andrea Bilandžija, mag. nutricionizma i fitness trenerica u FitCentru u Zagrebu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

FitCentar.hr novootvoreni je studio za vježbanje u Zagrebu osnovan na temelju dugogodišnjeg iskustva u radu s ljudima kojima je za cilj postići funkcionalnost u svakodnevnom životu, skinuti suvišne kilograme, oblikovati tijelo i ojačati mišiće.

Užurbani i sjedilački način života kakvog danas vodimo ostavio je vidljive posljedice na ljude u smislu rapidnog nakupljanja viška kilogram i masnog tkiva zbog smanjenog kretanja, oslabljenih mišiće trupa (leđa i trbuha), oslabljenih mišića vrata, bolnih leđa, ramena, skraćenih tetiva i ostalo zbog čega imamo sve lošiju kvalitetu života. Jedno od glavnih rješenja je vježbanje – jačanje mišića i istezanje i razgibavanje kako bismo popravili posturu tijela i reducirali bolove, postali funkcionalniji u svakodnevnom životu te skinuli suvišne kilograme kako bismo se lakše kretali, osjećali bolje i bili zdraviji.

Sve to zvuči vrlo bazično i jednostavno, no, svatko tko se jednom uhvatio u koštac s rješavanjem svojih osobnih problema koje zna da to nije tako jednostavno. Ako uzmemo u obzir da je svatko od nas pojedinac za sebe koji ima svoje specifično zdravstveno stanje i navike života onda tek shvaćamo da je jedino ispravno rješenje individualan pristup pod nadzorom stručne osobe jer generalni savjeti ne pokrivaju cijelu populaciju. Uzmimo samo u obzir razliku u godinama, trudnice, žene poslije poroda, osobe s određenim ozljedama i ograničenjima i bit će vam jasno da njih sve ne možemo povezati u jedan te isti grupni trening.

Nije dovoljno početi vježbati, potrebno je znati kako pravilno vježbati i ciljano pogoditi ono što vam treba. Nažalost, često se dogodi da pojedinci krenu sami u trening, a ne znaju kako pravilno izvoditi vježbe, kako uskladiti disanje s vježbanjem i ostalo pa naprave više štete nego koristi. Naša je misija posvetiti se svakoj osobi koja kroči u naš centar i nadgledati je dok provodi vježbe. U FitCentru vježbate 1 na 1 pod nadzorom vašeg osobnog trenera ili u maloj grupi do tri osobe kako bismo bili sigurni da i dalje dobivate punu pozornost trenera. Da bi vježbanje imalo još više smisla poželjno je raditi postepeni progres za što se u našem studiju ne morate brinuti jer trener vodi računa o tome što se i s koliko radilo te vam za svaki naredni trening priprema postepeno dodatno opterećenje. 

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL Andrea Bilandžija, mag. nutricionizma i fitness trenerica u FitCentru u Zagrebu

Da bismo definirali potrebe naših klijenata prije početka suradnje svakom klijentu radi se analiza tijela da bismo dobili uvid u sastav tijela i prema tome programirali treninge. Isto tako bez korigirane prehrane, trening neće biti 100 % učinkovit i zato u FitCentru na raspolaganju imamo i nutricionista koji kreira planove prehrane kako bismo bili sigurni da ćete postići maksimalne rezultate.

U današnje doba, luksuz je odvojiti sat vremena za sebe kako biste se osjećali bolje i bili zdraviji i zato cijenimo vaših sat vremena tako da pomno pripremamo vaše programe unaprijed i pomažemo vam da napravite maksimalno za sebe i napredujete iz treninga u trening.

Funkcionalno, pokretno i mobilno tijelo osnova su za sve ostale stvari u životu – od rada do uživanja u svom slobodnom vremenu. Bez snažnog i pokretnog tijela ne možemo s lakoćom obavljati sve dnevne zadatke. Poboljšajte si kvalitetu života i uložite svoje vrijeme u izgradnju i jačanje svog tijela. 

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Prednosti vježbanja u FitCentru

Privatnost

U FitCentru sami ste sa svojim trenerom bez ometanja od strane drugih korisnika kao kod klasičnih teretana.

Nema gužvi i čekanja na sprave i rekvizite

Koliko vam se puta dogodilo da se vaš trening u teretani rastegnuo zato jer ste čekali da se oslobodi sprava ili rekvizit koji vam je potreban? Koliko ste puta ostali iznervirani jer se gužvate s drugim ljudima u teretani? Koliko vremena trošite na slaganje šipki i utega da biste odradili jednu vježbu? Kod nas nema čekanja na red za spravu ili rekvizit što znači maksimalno iskorišteno vrijeme treninga. Za to vrijeme odrađujete i po nekoliko vježbi više. 

Personalizirani programi treninga

U FitCentru vaš trener slaže program nastavno na konzultacije i analizu tijela koje obavite. Vaš trener prati vaš napredak, vodi bilješke o svakom treningu i sukladno tome kreira svaki idući trening kako biste bolje i brže napredovali. 

Suradnja s trenerom i nutricionistom

U FitCentru dobivate upute za prehranu i jelovnik od strane nutricionista bez obzira na koji program ste se odlučili. Za maksimalne rezultate bitno je uskladiti i trening i prehranu. 

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL U FitCentru surađujete s Andrea Bilandžija, mag. nutricionizma i fitness trenericom

Besplatna mobilna aplikacija za zakazivanje termina

Besplatna mobilna aplikacija koja vam omogućuje fleksibilnost kod zakazivanja slobodnih termina za individualni ili grupni trening.

Ne naplaćujemo članarinu

Kod nas ne plaćate mjesečnu članarinu već samo odabrani paket privatnih ili grupnih treninga odnosno broj odabranih treninga.

Za sve zainteresirane koji nam se žele pridružiti osigurali smo prvi besplatan probni trening. Pridružite nam se u našem studiju i naučite kako postići optimalno zdravlje, snažno i funkcionalno tijelo i tjelesnu sinergiju. Poboljšajte kvalitetu života primjerenim vježbanjem, reguliranom prehranom te savjetima oko korištenja dodataka prehrani i te biljnih preparata prema potrebi. Željno vas iščekujemo u našoj fitness oazi i veselimo se suradnji s vama!

Možda te zanima... Vodič kroz sportske dodatke prehrani: Koji daju rezultate, a koji su bacanje novca? Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.