Fitness Vježbe za ravan trbuh 17. veljače 2017.

Demistifikacija vječne dileme: Pomažu li trbušnjaci u skidanju sala s trbuha?

Foto: Guliver/Shutterstock Vježba za bočne trbušnjake
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prva, a i najveća zabluda u fitness svijetu jesu vježbe za trbuh, odnosno njihova prava namjena i svrha. Većina djevojaka smatra da će samo uz pomoć vježbi imati ravan trbuh,a to naravno nije moguće i to je jedina istina.

Vježbe za trbuh imaju veliku ulogu u redukciji tjelesne mase, kako s trbuha tako i sa stražnjice, leđa, nogu i drugih dijelova tijela. Suštinu treninga mršavljenja čine vježbe za velike skupine mišića koje u kontrakciji aktiviraju više mišićnih jedinica i samim tim proizvode veću kalorijsku potrošnju.

Samo sinergija vježbe i prehrane daje rezultate

Iz toga slijedi da je uloga vježbi za trbuh sagorijevanje kalorija, ali ne samo iz predjela trbuha već podjednako s cijelog tijela. Vježbe za trbuh smanjuju masne naslage s tog dijela tijela, ali ništa više od čučnja, sklekova, iskoraka iako su to vježbe koje nemaju izravnog dodira sa samim trbušnjacima. Glavna uloga vježbi za trbuh je jačanje i povećanje tonusa mišića trbušne regije, povećanje fukcionalnosti trupa i pokretljivosti cijelog tijela.

Trbuh_17 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Za čvrst i lijepo oblikovan trbuh potrebno je:

  • redovito trenirati
  • regulirati prehranu
  • dovoljno se odmarati (stres utječe na lučenje hormona stresa - kortizola zbog kojeg se salo taloži oko struka)

Najbolji trening za ravan trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.