Fitness 04. travnja 2011.

Čučanj s partnerom

Cucanj_S_Partnerom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vježbajući čučanj s partnerom možeš postići bolju ravnotežu i kontrolu zdjelice, te ojačati mišiće nogu. Pročitaj kako se pravilno izvodi čučanj udvoje koji možeš raditi zajedno s dečkom, suprugom ili prijateljicom

Prije vježbanja se obavezno savjetuj s ginekologom koji će ti dati dopuštenje za nastavak tjelesne aktivnosti ili će te savjetovati da pričekaš dok ne završi prvo tromjesečje. Ako si vježbala prije, možeš nastaviti vježbati, ali opterećenje mora biti 30 posto manje. Također, dobro je da ti stručnjak - fizioterapeut procijeni  mišićno-koštani status kako bi mogla pratiti promjene i u skladu s tim individualno prilagođavati program vježbanja.

Ako imaš mučnine ili povraćaš, prestani vježbati dok tegobe posve ne prestanu.

Donosimo ti vježbu koju možeš raditi sa svojim partnerom iz knjige ''Vježbe za trudnice'', koju je napisala voditeljica programa rekreacije za trudnice i pripreme trudnica za porođaj Snježana Vojvodić Schuster.

Čučanj s partnerom

Ovom se vježbom postiže bolja ravnoteža i kontrola zdjelice te se jačaju mišići nogu.

  1. Stani uspravno. Noge su lagano razmaknute, a stopala su cijelom dužinom na podu.
  2. Čučni tako da stopala ostanu cijelom dužinom na podu.
  3. Pridržavajući se za partnerove ruke, što više raširiš koljena i stopala.
  4. Pokušaj zadržati taj položaj. Povremeno pokušavaj još malo razmaknuti koljena, ali pritom nemoj pomicati stopala. Kralježnicu drži što više u pravilnom položaju.

Još jedna varijanta: Ovu vježbu možeš izvesti i tako da nasloniš laktove na unutarnju stranu natkoljenice pa lagano razmičeš koljena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.