Fitness 23. kolovoza 2011.

Brzi fitness u parku za menadžere

Bundek-Vjezbe3
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Menadžerski posao specifičan je zbog velike količine stresa, slabog kretanja i loše prehrane, pa smo pripremili vježbe prilagođene poslovnim ljudima koje možeš raditi tijekom pauze na poslu u obližnjem parku. Izbacivanje stresa postići ćeš intenzivnim vježbama, istezanjem smiriti duh, a vježbama snage učvrstiti mišiće

Riješi se menadžerskog stresa!

Menadžerski posao karakteriziraju velika količina stresa, malo kretanja i uglavnom nepravilna prehrana. Svaka vrsta vježbanja je dobra i korisna - kako za sve vježbače, tako i za menadžera. Ipak, budući da je njihov posao specifičan i drugačiji od ostalih, Mandica i Snježana iz aerobic i fitness centra By Goky pokazale su nekoliko vježbi koje su najpotrebnije te ih kombinirale sa vježbama opuštanja i istezanja.

Slijedi vježbe za poslovne ljude koje možeš raditi u prirodi tijekom pauze za ručak, prije ili nakon napornog radnog dana.

Vježba istezanja (slika 1)

Koljena su blago savijena i u laganom raskoraku prema van. Jednu ruku istegni na suprotnu stranu i osjeti istezanje u struku. Ruka je iznad glave, a pogled prati ruku. Drugu ruku odloži na drugo koljeno. Ovom laganom vježbom istezanja smiriti ćeš disanje i duh.

Relax vježba (slika 2)

Ispružene ruke malo odmakni od tijela i koljenima se lagano spusti u polučučanj. Zadrži se u ovom položaju 30 sekundi i osjeti kako ti rade mišići nogu.  Leđa drži uspravno. Odlična vježba za relaksiranje i uspravno držanje.

Vježbanje u paru (slika 3)

Napravi raskorak i spusti se u polučučanj s koljenima prema van. Dlanove spoji u ravnini grudnog koša, dok su leđa ravna. Ova vježba jača mišiće cijelog tijela, a dok radiš ovu vježbu možeš vizualizirati poslovne ciljeve koje želiš postići.

Vježba vizualizacije i ravnoteže (slika 4 i 5)

Lagano skvrči jednu nogu i ona neka ti bude oslonac, a drugu nogu podigni i prisloni na koljeno druge noge. Tijelo je lagano nagnuto prema naprijed, ruke su ispružene i pogled je prema naprijed. Ovo je odlična vježba za ravnotežu, relaksaciju i vizualizaciju.

Sklekovi u prirodi (slika 6)

Sklekove možeš raditi uza zid ili se nasloniti na most, ogradu ili drvo, a što ti je tijelo ravnije lakše je izvoditi sklek. Dok radiš sklek pazi da su ti noge i tijelo ravni, a laktove guraj prema van.

Pogledaj i video s antistres vježbama za menadžere...

Više info: www.gokyfit.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.