Fitness 23. travnja 2016.

Biciklistička tehnika za trošenje masti

Bicikl_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za početak, svatko može voziti bicikl ­ bez obzira na godine života i stupanj kondicije. Budući da se radi o aktivnosti manjeg intenziteta, korisna je i za osobe koje imaju problema sa zglobovima i viškom kilograma. Ne postoji bolja aktivnost za oblikovanje izduženog, mišićavog tijela. Najveći utrošak snage, pri svakom okretaju pedale, potječe od najvećeg mišića stražnjice, dok srednji i mali glutealni mišići omogućavaju ravnotežu

Kako izvući najveću korist od vožnje biciklom?

Da bi izvukla maksimalnu korist iz vježbi za gluteuse, kao i da bi pravilno i efikasno vozila bicikl, moraš pravilno sjediti na sjedalu. Najveći dio težine treba biti na sjednoj kosti, koja se nalazi u bazi zdjelice. Ako želiš efikasno sagorjeti masti, primjenjuj ono što rade vozači Tour de Francea kako bi smršavjeli prije početka biciklističke sezone, treniraj spinning.

Kako steći biciklističku kondiciju?

Ova aktivnost uključuje 90 okretaja pedalom u minuti, minimalnom snagom i pri 70 posto maksimalnog rada srca. Dok voziš bicikl u teretani, razmišljaj o tome da okrećeš stopala u punom krugu, a ne samo da ih spuštate i podižete. Dobra tjedna osnova za stjecanje biciklističke kondicije može uključiti dva do četiri dana vožnje po putu dužine od 20 do 30 km, umjerenom brzinom, i jednu vožnju izdržljivosti (od 5 do 10 km) po brdovitom terenu.

Otkrij top 5 proljetnih aktivnosti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.