Fitness 13. srpnja 2021.

Aniston, Lopez, Berry, Cruz: Kako trbuh održavaju ravnim nakon četrdesete

Foto: shutterstock Sofia Vergara, Jennifer Lopez i Jennifer Aniston samo su neke od zvijezda koje i nakon 40-te imaju isklesan trbuh
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Održati trbuh ravnim nakon četrdesete posebno je zahtjevan pothvat, no ove zvijezde dokaz su da nije nemoguće. Iako je metabolizam sporiji postoje vježbe i trikovi pomoću kojih ćeš otopiti masne naslage

Nakon četrdesete razina energije opada, metabolizam se usporava, a masne naslage mnogo se lakše talože na tijelu. No da 40 svjećica na torti ne mora značiti da se trebaš pozdraviti s ravnim trbuhom i prepustiti se sudbini najbolje dokazuju ove zvijezde koje su 40. rođendan davno proslavile. 

Iako je oko njih cijeli niz stručnjaka i najbolja oprema na tržištu, ipak je trud koji ulože u vježbanje i održavanje zdravih navika njihov. Svaka od zvijezda na popisu ima svoju tajnu kako je i nakon 40-te održala trbuh ravnim, a tijelo toniranim. Neki to čine utezima, drugi kardio treningom, treći u kuhinji, a oni najuporniji kombiniraju sve navedeno.

Jennifer Lopez

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Moramo se složiti da je J.Lo jedna od najpoznatijih žena preko 40-te kada je u pitanju isklesano tijelo i zdrav način života. Iako će za koji dan zakoračiti u 53. godinu života, Jennifer ima trbušnjake na kojima mogu pozavidjeti i mnogo mlađe kolegice. Osim što trbušnjake gradi u teretani, Lopez ih oblikuje i u kuhinji. Za People časopis otkrila je kako se njezina prehrana bazira na voću i povrću te da s vremena na vrijeme potpuno izbaci šećer s menija i slijedi desetodnevnu low-carb dijetu.

Halle Berry

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Joga, boks, kardio trening i vježbe s utezima - Halle ih radi sve i to pet puta tjedno. Osim što redovito vježba i zdravo se hrani, Halle je za People otkrila kako smatra da je prava tajna njezinog uspjeha devet sati sna dnevno. Nutricionisti se slažu s 54-godišnjom glumicom te savjetuju da svakako trebamo imati od šest do osam sati sna. Dobar san smanjuje razinu kortizola u tijelu i pospješuje sagorijevanje masti.

Salo na trbuhu Možda te zanima... 10 razloga zašto nikako ne možeš skinuti masne naslage s trbuha i bokova Dijeta

 

Chelsea Handler

Chelsea Handler je možda na pozornici urnebesna, no kada je u pitanju tjelovježba s njom nema šale. U 47. godini života Chelsea izgleda fenomenalno, a za sve su zaslužni utezi i upornost. Utezima je oblikovala cijelo tijelo, a posebno trbuh i ruke. Komičarka se ne stidi niti svoje stražnjice pa smo nedavno mogli vidjeti video u kojem svoje isklesano tijelo ponosno pokazuje u bikiniju - na skijama. Najbolji omjer vježbi snage i kardio vježbi 3:2, odnosno tri dana u tjednu radiš vježbe s utezima, a dva se preznojiš uz kardio vježbe. 

Jennifer Aniston

Točno određene porcije hrane najstariji su trik za održavanje tjelesne težine, a upravo je to tajna figure 52-godišnje Jennifer Aniston. Zona dijeta je način života koji je Aniston prigrlila još u mlađim danima, a čini se kako se ovaj režim itekako isplatio. Trener Eraldo Maglara savjetuje da pomno osmislimo svoje obroke jer se naše tijelo želi zaštititi od izgladnjivanja tako da će sav višak hrane i energije spremi u području trbuha ili drugdje na tijelu u obliku masnih naslaga.

Gwen Stefani

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani)

Fanovi će se složiti da 51-godišnja Gwen Stefani izgleda jednako dobro kao što je izgledala u 30-ima. Svoju tajnu oblikovanog tijela i ranog trbuha otkrila je za Shape magazin - TRX trake. Radi se o trakama koje su pričvršćene za zid ili strop i na kojim se uglavnom vježba vlastitom težinom. Maglara je potvrdio da su TRX vježbe vrlo efektivne za oblikovanje tijela, posebno trbuha, a da za najbolje rezultate trebamo povezati TRX vježbe s kardio treningom. 

Možda te zanima... 7 vježbi za savršeno oblikovanje mišića trupa Fitness

 

Penelope Cruz

Koliko je prehrana važna za održavanje ravnog trbuha najbolje zna Penelope Cruz. Glumica već godinama prati takozvanu protuupalnu dijetu koja se sastoji od voća i povrća te isključuje šećer i rafinirane proizvode. Maglara navodi kako je borba s upalnim stanjima u tijelu jedan od važnih faktora održavanja zdrave linije. Gazirana slatka pića, procesuirane namirnice, bijeli kruh i slična hrana mogu izazvati upalna stanja u organizmu što značajno utječe na sposobnost topljenja masti. 

Sofia Vergara

Zanosno tijelo 49-godišnje glumice često je predmet divljenja, a svoje izražene obline Sofia gradi u teretani. Naime, glumica je na društvenim mrežama već nekoliko puta objavila snimke na kojima trenira s utezima i radi mrtvo dizanje. Astrid Swan, poznata trenerica, kaže kako je mrtvo dizanje idealna vježba za oblikovanje stražnjice i trbuha, a Sofia nam je za to najbolji primjer. 

Možda te zanima... 5 namirnica za gubitak masnih naslaga na trbuhu Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.