Fitness Blic vježbe 31. siječnja 2019.

7 vježbi koje će ti učvrstiti tijelo i poboljšati seksualni život

Foto: Guliver/Shutterstock Most ili glute bridge odlična je vježba za stražnjicu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Puno je razloga zašto bi trebala vježbati, a bolji seksualni život samo je "šlag na torti". Čvršće i jače tijelo te elastičniji mišići zdjelice kao rezultat tjelovježbe može povećati tvoje samopouzdanje u krevetu. Također, otpuštanje endorfina u tvoj organizam prilikom znojenja može izazvati osjećaj raspoloženja za seks nakon treninga.

I to nije sve. "Jačanje tvojih osnovnih i mišića zdjelice može utjecati na tvoj orgazam i učiniti ga snažnijim", kaže Sadie Kurzban, osnivačica 305 Fitness programa te dodaje da su osim toga, jači gornji i donji dio tijela važni za izdržljivost u seksu. Sljedećih sedam vježbi utjecat će na jačanje tvog tijela i bolji seksualni život:

Most

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Ova vježba otvara tvoju fleksibilnost kukova i jača gluteus i tetive, koji su oboje važni za većinu poza u seksu", kaže Kurzban. Lezi na leđa, savij koljena s nogama na tlu. Stisni stražnjicu i gurni bokove prema gore, a zatim polako spustite dolje. Ponovi 30 puta.

Možda te zanima... Vježbe sa štapom za razgibavanje, istezanje i bolje držanje Fitness

Jačanje bedra stojeći

Bedra su izrazito važna i ne trebaju se zanemariti. "S jačim bedrima lakše ćeš obgrliti svog partnera tijekom seksa", kaže Amanda Freeman, osnivačica SLT teretana. Stavi ručnik ispod svoje desne noge i stani na njega. Privuci lijevu nogu uz desnu, ali nemoj stati na ručnik. Polako odmakni desnu nogu od lijeve "kližući" s ručnikom i broji do četiri te pazi da je tvoja težina ravnomjerno raspoređena. Zatim polako primiči desnu nogu natrag prema lijevoj. Isto ponovi i s lijevom nogom.

Kruženje

"Plesni pokreti poput ovih pomoći će ti da budeš usklađenija sa svojim tijelom, povećaš samopouzdanje, testosteron, metabolizam i spoznaš 'svijest' tijela", objasnila je Kurzban. Što bolje razumijevaš pokrete svoga tijela, to ćeš bolje manevrirati tijelom u krevetu. Vježba je sljedeća: stani u raskorak i neka raspon bude veći od širine tvojih kukova. Stavi ruke malo iznad kukova i noge neka stoje cijelo vrijeme u na istome mjestu. Izvij leđa, kukove i kreni prsima prema naprijed te se gornjim dijelom tijela vraćaj unatrag radeći "kružne pokrete".

Možda te zanima... Odljev stražnjice Jennifer Lopez izložen je u muzeju, a ovo su vježbe za čvrstu guzu poput njene Fitness

Kotač

Kurzban tvrdi da je ova vježba odlična za fleksibilnost, snagu i ravnotežu, a instruktori joge smatraju da poboljšava imunološki sustav i energiju jer 'osvježava' limfni sustav s kisikom u krvi. 

Započni ležeći zatim stani stopalima na pod i savij ruke u smjeru iznad glave i postavi svoje dlanove na pod u rasponu ramena. Izvij se i zabaci vrat na razinu gdje vidiš svoje prste ruku na podu. Probaj ostati u ovome položaju 15 sekundi i duboko diši. Polako se vrati u ležeći položaj. 

Možda te zanima... Jednostavne vježbe za pomlađivanje vrata i dekoltea Fitness

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Izdržaj u skleku

"Ovo je vježba otpora na tijelo koja aktivira gornji dio tijela i jezgru dok stvara fleksibilnost u vašim kukovima", kaže Joanna Paterson, osnivačica Bodiesynergy programa. Otvaranje bokova može učiniti odnos intenzivnijim pomoći partneru pronaći tvoju G-točku.

Guza_1 Možda te zanima... Tri pravila uz koja će tvoja stražnjica prkositi gravitaciji Fitness

Vježba: klekni na pod te stavi dlanove ispred sebe u rasponu ramena. Podigni stražnjicu te napravi položaj skleka. Ostani u tom položaju 20-30 sekundi te duboko diši. Zatim, savij koljeno desne noge te nogu privuci prema naprijed, prema laktu, bez da podižeš i savijaš leđa. Isto ponovi i s lijevom nogom te ih naizmjenično mijenjaj. Ponovi 20 puta u setu. Pokušaj odraditi dva do tri seta. Za istezanje "sjedni" na pete i ispruži ruke iznad glave s dlanovima na podu. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Girja

Paterson tvrdi da je vježbanje s girjom jača cijelo tijelo bez obzira na veličinu girje. Uzmi lakšu girju za početak te stani u raskorak. Neka raspon između nogu bude kao širina ramena. Čučni kako bi uzela girju s obje ruke. Gurni bokove unatrag, držeći prsa podignuta te pusti girju da se ljulja s opuštenim rukama između tvojih nogu. "Ljuljanje" girje ponavljaj jednu minutu, a zatim odmaraj. zatim, spusti girju radeći čučanj i opusti ramena. Probaj napraviti tri do četiri seta. 

Možda te zanima... 3 vježbe koje nakon samo jednog izvođenja daju rezultate Fitness

Sumo dizanje

Vježbanje s girjom osim što jača tvoju izdržljivost, jača i mišiće stražnjice i zdjelicu što će se odraziti i na seksualne aktivnosti. S girjom možeš izvoditi i sljedeću vježbu: stani u širok raskorak i neka tvoji nožni prsti budu blago okrenuti na vanjsku stranu. Napravi čučanj s ispravljenim leđima i pripazi da ne mičeš koljena. Uzmi girju s obje ruke te se vraćaj u stajaći položaj stišćući mišiće stražnjice. Pri izdizanju širi i svoje laktove koji na kraju trebaju biti položeni više nego šake koje drže girju u sredini. Ponovi vježbu spuštajući girju na pod.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sofia11

      Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.