Fitness 01. lipnja 2022.

30. Zagrebački maraton organizira službeni trening na Jarunu

zagrebački maraton
Foto: Facebook/Zagreb marathon Treći službeni trening Zagrebačkog maratona održat će se 4. lipnja na Jarunu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trkači, dođite na Jarun u subotu, 4. lipnja, u 8 sati na službeni trening Zagrebačkog maratona.

Pripreme za 30. Zagrebački maraton u punom su jeku. Više od 5.000 trkača iz cijelog svijeta okupit će se na startu u nedjelju 2. listopada 2022. na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića. Aktivnosti i pripreme počele su još početkom godine, a na listi prijavljenih je već gotovo 1500 trkača. Sve informacije o samom događaju nalaze se na službenoj stranici https://www.zagreb-marathon.com/hr/

Iz organizacijskog odbora Zagrebačkog maratona pozivaju sve natjecatelje na 3. trening koji će se u subotu, 4. lipnja, u 8 sati održati na Jarunu. Trening je otvoren za sve i svi su pozvani, a pridružit će im se i prijatelji iz Slovenije što je nastavak suradnje Zagrebačkog i Ljubljanskog maratona.

Prvi službeni trening održan je na Jarunu, 12. travnja, a drugi u suradnji s Ljubljanskim maratonom 12. svibnja u Ljubljani. 

Nedjelja, 2. listopada 2022. datum je kojeg svaki hrvatski trkač već ima upisan u svoj kalendar, a sve je veći broj maratonaca, polumaratonaca iz inozemstva koji se spremaju za dolazak u Zagreb. Dodatna potvrda razvoja maratona je uvrštenje u kalendar Svjetske atletske federacije i status World Athletics Road Label Race, a od naredne godine Zagrebački maraton bit će jedan od kvalifikacijskih maratona za sudjelovanje na Abbot World Majors Maratonima – Bostonu, Chicagu, New Yorku, Parizu, Berlinu i Tokiju. Unazad dvije godine učinjene su određene preinake na stazi koja je sada ljepša i zanimljivija i prolazi samim središtem Zagreba, a zbog svoje konfiguracije iznimno je brza.

30. Zagrebački maraton Možda te zanima... 30. Zagrebački maraton - velika sportska manifestacija Grada Zagreba održava se 2. listopada Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.